професия, точки, водещ.....Моля за съвет

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
vasilev_hristo

професия, точки, водещ.....Моля за съвет

Мнение от vasilev_hristo »

Здравейте,
имам няколко неясноти относно процедурата и определянето на водещич кандидат.Завършил съм маркетинг - бакалавър / с над 5 г. стаж по спец./ и съм на 33 г с жена на 27 г. сем. начала с две деца на 2 и 5 год.Тъй като специалността ми не носи точки и не е от търсените за започване на процедура за Квебек сме се насочили с "жена ми “ тя да е водещ кандидат.Тя е завършила бакалвър - Стопански и финансов контрол / не знаем дали се дават тоюки и дали е търсена специалност/ за целта записа Бизнес администрция -магистратура дист.обучение Свищов за да се закачим има стаж в банка над 4 г. а от половин година е управител на клон.Принципно тя ще започне от нулата фр.език за полагане на ТЕФК аз съм завършил фр.езикова гимназия и смятам, че ще и да точици след явяване за сертификат.Така образно казано при достигане на нива тя А2/А2 а аз Б1/Б1 по фр. език ще набавим нужните точки за допускане до интервю .
И дали има смисъл да записваме Алианс Фр. за подготовка по фр.език и в последствие явяване за серт. или може да се подготвяме с частни уроци за изпита като се има в предвид, че живеем в малък град и всяко едно пътуване до Пловдив или Ст.Загора за курсове към Ал.ФР. ще за загуба на време и финанси.Възнамеряваме да подашаме док. догодина към окт.месец , когато здраве и живот сме достигнали нива по фр. език и милита се е дипломирала с степен магистратура .
Моля за съвети и предварително благодаря на всеки един отделил от своето време дори и да ме .............
Поздрави
Misho76
Изгонен от форума

Re: професия, точки, водещ.....Моля за съвет

Мнение от Misho76 »

Здравей!
Има 2 много съществени момента:
1.От март месец 2013 се променя регламента за професиите и всяко гадаене предварително така да се каже е лишено от смисъл.
Дано не звучи грубо ,но никой и в момента тук не е наясно март месец 2013 какво ще се случва.Процедурата ме на учи на едно в самото начало нещата изглеждат по един начин,но в нейният ход и обработка на документи придобиват съвсем друг обрат.
2.Пишеш ,че си с френска езикова гимназия,а мислиш да пишеш B1 това не само за мен,а и за самият интервюиращ би било доста странно,защото предполага поне C1.
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Мишо до някъде е прав относно областите на образование, но смятам че няма да има промени. Относно съжителството на сем. начала, трябва да имате обща адресна регистрация, както и допълнително общи кредити, сметки, стоки на ваше име, или всяко нещо подкрепящо вашето съжителство. Но, какво точно ще трябва, ще го разберете в процеса на подготовка на документите.
Относно Алианс Франсез-единствения плюс на него е, че след време, когато отидете в Квебек, ще ви върнат парите от курсовете. Но, никой не дава гаранции, че когато кацнете в Квебек тази опция няма да е отпаднала. Иначе можете да намерите курсове на по-ниски цени....а най-добрият вариант е индивидуално обучение, което изисква повече пари. Щом си завършил езикова гимназия може да си в голяма полза на партньорката си, която във случая ще бъде водещ кандидат.

Успех от мен!
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

За областите на образование наистина никой не може да отговори на този етап. Дали ще има нов списък с търсени професии или ще остане горе долу същия с леки размествания по секциите, може само да се гадае. Моят съвет е да се абстрахирате от областите на образование и да планирате нивата на езиците, съобразно събраните точки по другите критерии, т.е. да се стремите да съберете точките без търсена професия и със съответно ниво на език.
Относно съжителството - ако решите да тръгнете по този път, е добре да сключите брак, за да нямате ядове с доказване на съжителството.
За курсовете в Алианса, а и където и да е, е много важно на какъв учител ще попаднете. По-добре не губете време и средства да пътувате за целта, ако има добър учител по френски около вас. За парите за учене в Алианса и Френския институт, дето се връщат тук, има условие: курсовете да са изкарани след придобиването на сертификат за селекция за Квебек.
Относно водещия кандидат: не знам каква е твоята специалност и ниво на образование, но от гледна точка на това, че март ще стане ясно ще има ли промени относно търсените професии, ако си с висше спокойно можеш да си водещ и да си вдигнеш нивото на езиците. Все пак жена ти ще почва от нулата, а ти - от средно ниво. Ако сте решили да имигрирате, подхващайте здраво френския, а кой ще е водещия, ще решите след март. Но нива А2/А2 за водещ кандидат звучат много несериозно (при положение, че все повече държат на френския и дори придружаващите напоследък са с ниво В1) - ако тя е водещ, ще трябва да гони по-високо ниво. За 6 месеца учене повечето кандидати покриват нива В1/В2 на изпит. До октомври на година има много време за учене. По принцип можете и по-рано да подадете документи, ако сте покрили нужните резултати със сертификати. Когато се придобие диплома след подаване на документите, просто ги уведомяваш и я вземат в предвид. Аз например записах магистратура във връзка с процедурата, дипломирах се октомври 2010, но на интервюто март 2011 все още нямах диплома - взех си точките за търсена специалност само с академична справка. Така или иначе процедурата отнема време.

Misho76, няма нищо странно в езиковата гимназия и В1-то. Просто от там излизат с В1. Поне така ми каза една бивша директорка на френска гимназия, която ме изпитва на устния на ДЕЛФ-а.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
vasilev_hristo

Мнение от vasilev_hristo »

Съветите са ви, безценни за мен и настина искрено Благодаря.
Emili не е проблем и аз да бъда водещ , но с моята специалност маркетинг няма как да се закача , а нали според новите условия ако специалността ти не е от търсените няма дори да ти започнат процедурата доколкото разбирам / това наистина ли е така или аз нещо не разбирам разбирам / , а иначе и стажът ми по спец. е повече от 5 год. а и сега съм 33 г докато подадем ,покана за интервю ще надхвърля 35 и точките ще започнат да падат .Както казвате захващаме френски език с частни уроци за подготовка по TCFQ пък след изпита за сертификати а и след 31.03.2013 ще го мислим.За френския да с език. френски език съм но от 1993 не съм пипал а в това число като прибавим и че съм вивчл около 4-5 години в САЩ и английски е взел тотално надмощие.
Поздрави на всички :) :) :) :) :)
Аватар
Fait

Мнение от Fait »

Според сегашните условия - не можете да подавате ако специалността ви не попада в двата списъка с професии. Тези правила са в сила до март 2013.
Никой не може да ви каже със сигурност какво ще се случи след това ... Дали ще има отново ограничения по определени професии и какви ще бъдат те ...

Така че, моя съвет също е да залягате здраво над езиците и да подадете преди да сте навършили 35, за да хванете максимума точки за години.
Аз също мислех че няма да си спомня нищо от френския, учен в далечния 8-ми клас :D но в последствие се оказа, че не е така ... не всичко се забравя ;)

Не забравяйте, че има и федерална процедура и много скоро ще пуснат и условията за кандидатстване по нея ... Току виж там сте събрали повече точки, щом знаете английски ;)
"If the opportunity doesn't knock, build a door" - M. Berle
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

vasilev_hristo, възрастта се точкува към датата на подаване на документите, а не към датата на евентуалното интервю. Така че, ако подадете документите преди да навършиш 35, ще получиш максимални точки за възраст.
Пак казвам - залягайте над езика така, сякаш и двамата сте водещи - гонейки максимално високо ниво за всеки един. Март месец като стане ясно какви ще са промените, ще решите кой да е водещия. Дотогава трябва да сте се явили един път и на ТСФ и ще знаете горе долу накъде е всеки един от вас с езика.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Всъщност според мен ще стане ясно доста по-рано накъде ще се наклонят нещата март. Всичко зависи кой ще бъде избран на изборите другата седмица. Всяка една от партиите има платформа, която обещава да следва в "имигрантска" насока. Има радикални, отворени, либерални - след като минат изборите и се изяснят резултатите може би ще добием някаква яснота накъде отиват нещата март!

Късмет!
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Тъй като съм минал по стъпките на спонсоршипа и на още по-голямото доказване на съжителство отколкото, ако се кандидатства заедно искам да опонирма на Емили, че не е нужно сключване на брак при наличие на две деца. Децата са ви пропуска към тукашния свят! ;)
Никой не се интересува от вас или нас - всички се интересуват от децата по много причини основната от която е адаптивност и лесно моделиране!
Така, че за съжителстваа и браковете не мислете, но Емили ви е дала добър съвет - наблегнете сериозно на френския!

Поздрави!
Аватар
electrified

Мнение от electrified »

Имайте предвид че днес 04.09.12 в Квебек се провеждат избори. Не се знае новите избранници какво ще им дойде на ум
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.

http://immigration2quebec.blogspot.com
lachosoly

Мнение от lachosoly »

Здравейте. Ако кандидата е със специалност журналистика има ли смисъл изобщо да кандидатства? Благодаря предварително.
borkoo
последно предупреждение за БАН

Мнение от borkoo »

Има смисъл да се кандидатства,ако кандидата със специалност "журналистика" си смени специалноста.Просто "журналистика" е толкова търсена в Квебек специалност,колкото и моето "право",тоест никак :D
borkoo
последно предупреждение за БАН

Мнение от borkoo »

balbi

Ти уби всичко детско в мене,бате :D !!!Аз пък си мислех,че съм ценен юрист за канадското право :D .Щото на интервюто почити убедих мосю Льобланк в това :D :D :D !
lachosoly

Мнение от lachosoly »

Много тъпо, защото точките ги събирам.
Публикувай отговор