Логично, но непрактично... Може да ти бъде поискано дори при покупка от магазин. А ако изглеждаш по-млад, и на доста други места. Почти съм сигурен, че ако искат, ченгетата могат да те задържат, докато установят самоличността ти.Kpetrov написа:Много логично даже звучи свободен човек да се движи без ИД по улицата.
Закона за велосипедистите - вече в Уикито и с картинки
- roumensp
Re: Закона за велосипедистите - вече в Уикито и с картинки
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Отклоняваме се от темата, но непрактично за кой? На мен ми е супер практично, когато излизам да не мисля за и да не взимам ИД със себе си.
Дали ще ходиш в тези магазини и други места е личен избор, а това че имаш определени права за свободно предвижване в страната, че имаш право да си защитен от безпричинно претърсване и задържане ако теб те дразни мен ме радва.
Аз пък съм почти сигурен, че ченгетата не могат да те задържат ако Искат, а само ако имат право и основание. Друг е въпроса дали няма да опитат и дали обекта няма доброволно да даде сам съгласието си.
Дали ще ходиш в тези магазини и други места е личен избор, а това че имаш определени права за свободно предвижване в страната, че имаш право да си защитен от безпричинно претърсване и задържане ако теб те дразни мен ме радва.
Аз пък съм почти сигурен, че ченгетата не могат да те задържат ако Искат, а само ако имат право и основание. Друг е въпроса дали няма да опитат и дали обекта няма доброволно да даде сам съгласието си.

- optics
- Модератор
Като излизаш не си ли вземаш портфейла с кредитна/дебитна/кеш в който и без друго има място за шофьорска книжка ?Kpetrov написа: На мен ми е супер практично, когато излизам да не мисля за и да не взимам ИД със себе си.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
Когато отивам на работа да, когато излизам да спортувам не.
- optics
- Модератор
А ясно. Аз карам колело до работа, и почти никога не карам просто така, но във втория случай действително не бих непременно взел ID.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Колкото и да е звучи нелогично за хора дошли от държава, където, ако не носиш лична карта те глобяват, в Канада не е задължително да имаш идентификационнен документ. Шофьорските книжки се издават от провинциите, но естествено не са задължителни. В някои провинции се издават ID карти, които също не са задължителни - в Онтарио ги въведоха едва миналата година. В обши линии си длъжен да имаш някакаво ID само като караш кола или носиш оръжие.
Та затова велосипедистите трябва просто да кажат името и адреса си, но не е нужно да имат документ, когато ги спре полицията за нарушение.
Та затова велосипедистите трябва просто да кажат името и адреса си, но не е нужно да имат документ, когато ги спре полицията за нарушение.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Тук един юрист от Торoнто казва друго:speedy написа:.....
http://www.youtube.com/watch?v=T5EFAxVaUlA"
"Като цяло не си длъжен....
Но ако извършиш нарушение...., караш велосипед без звънец или без светлина, и те спре полиция да те глобява, си длъжен да й покажеш АйДи удостоверене. Последиците, ако не го направиш, са, че може да те обвинят и осъдят (charged and convicted) в криминално деяние "възпрепятстване на полицията" вместо в нарушение (infraction).
Човекът цитира прецедент с решение на Върховния съд точно за велосипедист.
Всъщност адвокатът казва (около 5:40), че велосипедистът отказал (refused) да се идентифицира, което е различно нещо. Правиш ли се на интересен, нещата придобиват друго измерение.Daisy2 написа:Тук един юрист от Торoнто казва друго:speedy написа:.....
http://www.youtube.com/watch?v=T5EFAxVaUlA"
"Като цяло не си длъжен....
Но ако извършиш нарушение...., караш велосипед без звънец или без светлина, и те спре полиция да те глобява, си длъжен да й покажеш АйДи удостоверене. Последиците, ако не го направиш, са, че може да те обвинят и осъдят (charged and convicted) в криминално деяние "възпрепятстване на полицията" вместо в нарушение (infraction).
Човекът цитира прецедент с решение на Върховния съд точно за велосипедист.
Ако кажеш на полицията "аз съм Пантелей Бакърджийски и живея на улица Росна Ливада 3" и това е истината - полицията може да те придружи до в къщи, или да провери по друг начин - няма да нагазиш в криминалния кодекс.
След всички тези приказки, все пак да кажа, че е по-добре да имаш ID.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- optics
- Модератор
Да не отварям друга тема, един полезен (и евтин артикул) който пази колената (от вятър, не от падане

2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel