milly написа:хора, получих писмо, че ми искат допълнителни документи.
2 Preuves du statut de conjoint de fait (original ou copie certifiée conforme) sur lesquelles figure le nom de chacun des deux conjoints. Les documents admissibles à titre de preuve sont les suivants :
- carte d’identité avec une date de délivrance récente.
- engagement financier commun (hypothèque, comptes bancaires communs)
- factures communes (électricité, gaz, téléphone ou service Internet)
ET
enquête sociale (émise par la mairie ou la police) ou certificat de concubinage officiel, s’il y a lieu.
Les preuves de conjoints de fait doivent couvrir une période de 12 mois et plus.
Aucune déclaration de vie commune émise par des amis, des voisins, etc. n’est acceptée.
някой да има идея как да се сдобия с някое от маркираните в червено?
Моля, казвайте кой какви документи е пращал.
Ние с първоначалния пакет пратихме удостоверение за постоянен адрес. Сега ще пратя л.к., но проблемът е не само, че искат 2 доказателства, а че второто доказателство изобщо не ми е известно да съществува в БГ.
Абсолютно същите неща ни искат и на нас. Удостоверение за Конкубинаж няма как да се прати, при нас не съществува такъв документ. Ние ще направим следното:
1. Извадихме си от Общината (Кметството по местоживеене) Удостоверение за настоящ адрес и за двамата. Става за 2 мин.,по 4 лева на човек. На документа е изписан адреса и датата, от която лицето живее на този адрес.
2. Вчера сключихме брак - не боли

в делнични дни - безплатно, без ритуал, без халки, шампанско и сълзи... само с двама свидетеля, за 2 мин. Един ден ни отнеха медицинските - по 60 лв. на човек.
Ще им изпратя Удостоверението за брак, новите ми документи ( смених си фамилията ) и Удостоверенията за настоящ адрес, да видят, че не сме ги излъгали, че от 100 години живеем заедно...но за общи фактури нищо не мога да измисля...
Надявам се да им е достатъчно и всички други документи да са ОК.