здравейте !!! от известно време си мисля да емигрирам в канада :лол: .може ли някои компетентен да ми обясни как се издава виза,какъв е реда .в момента живея в кипър.френски незнам а с английския сам на средно ниво .става ли номера да замина като турист и да не се върна ? имам професионална шофьорска книжка Ц+Е която сам изкарал в кипър,ще важи ли евентуално и в канада ? Благодаря !
jerrito написа:zdraveite !!! ot izvestno vreme si mislia da emigriram v kanada .moje li nqkoi kompetenten da mi obiasni kak se izdava viza,kakav e reda .v momenta jiveia v kipar.frenski neznam a s angliiskia sam na sredno nivo .stava li nomera da zamina kato turist i da ne se varna ? imam profesionalna shofiorska knijka C+E koiato sam izkaral v kipar,shte vaji li eventualno i v kanada ? Blagodaria !
От модератора - моля, пишете на кирилица. Следващото мнение написано на латиница ще бъде изтрито директно.
проблемът е там че трябва да знаеш не само английски ами и френски и то да го докажеш с изпит признат от канадското правителство.
чак тогава може да помислиш за подаване на документи и то само ако професията ти я има в списъка с търсените професии.
процедурата е дълга , тромава ,скъпа и не може да се направи прогноза за колко време ще получиш визи.
Иначе винаги може да отидеш там като турист но това няма да ти реши проблема с документите ...в смисъл че няма да те натурализират по време освен ако не се ожениш/омъжиш там разбира се
jerrito написа:zdraveite !!! ot izvestno vreme si mislia da emigriram v kanada .moje li nqkoi kompetenten da mi obiasni kak se izdava viza,kakav e reda .v momenta jiveia v kipar.frenski neznam a s angliiskia sam na sredno nivo .stava li nomera da zamina kato turist i da ne se varna ? imam profesionalna shofiorska knijka C+E koiato sam izkaral v kipar,shte vaji li eventualno i v kanada ? Blagodaria !
Братле то с мислене само не става,взимаш решение ,вьорьжаваш се с тьрпение .В форума има доста инфо по процедурите ,четеш и официалните саитове,свьрзваш се с хора които са по процедурата и така .Ако искаш да доидеш требе да минеш през системата ,всичко е измислено ,отработено,проиграно от много години.Имиграцията е дьржавен бизнес ,чрез които влизат големи мангизи в и ти да искаш да не си платиш "входната такса " нема да стане .Шофьорска книжка ,дори и от Кипьр ,маи вьобще не се признава ,всичко на ново се кара.Номера с туриста и оставане ,забрави ,на тоя дето те е поканил жална му маика.Та това е .
jerrito написа:... мисля да емигрирам в канада :лол:
Този откъс от писанието ме хвърля в недоумение. Какво е искал да каже авторът ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Jerrito, това че имаш шофьорска изобщо не ти помага в емиграцията, иначе не ти я признават. Трябва да минеш тук пак наново листовките и градско кормуване. Единственото от което те освобождават е, че не ти искат да си карал подготвителен курс тука(който е задължителен), понеже се предполага, че си го карал при условие, че имаш шофьорска книжка. Но това за шофьорската книжка е толкова далече от тебе в момента, че изобщо е излишно да го обсъждаме сега. Като си вземеш паспорта с резидентската виза пак пиши и ще ти кажа къде да отидеш и какви документи ти трябват.