въпрос относно точки от образованието

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
aagk
Обратна връзка:

Re: въпрос относно точки от образованието

Мнение от aagk »

Благодаря за линк-а :)
borkoo
последно предупреждение за БАН

Мнение от borkoo »

aagk

Няма как да минете тъй като завършените от вас образования не са сред приоритетните.Ти си с език,а мъжа ти пилот,няма как да стане.Вижте дали средните ви образования не са сред търсените.Но пък лошото е,че дори и да са сте ги завършили отдавна,а и нямате стаж по тях в последните 5 години,което е важно условие.Съжалявам,че трябва да го напиша,но прогнозата за вашето кандидатстване е доста негативна.
aagk
Обратна връзка:

Мнение от aagk »

borkoo написа:aagk

Няма как да минете тъй като завършените от вас образования не са сред приоритетните.Ти си с език,а мъжа ти пилот,няма как да стане.Вижте дали средните ви образования не са сред търсените.Но пък лошото е,че дори и да са сте ги завършили отдавна,а и нямате стаж по тях в последните 5 години,което е важно условие.Съжалявам,че трябва да го напиша,но прогнозата за вашето кандидатстване е доста негативна.
T.e. това е елиминационен критерий.. :( Надявах се да се позова на това:

Дипломи, даващи право за подаване на молба за Сертификат
за селекция за Квебек (CSQ)

Университетско ниво
Еквивалентност : http://www.crepuq.qc.ca"

Филология и лингвистика
Превод (френски +друг език) - прилагайки стаж от трудовата книжка за 7 месеца като преводач
borkoo

Мнение от borkoo »

aagk

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ines-6.pdf"
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... -12-16.pdf"

Ето тук ще намериш търсените специалности.Ако дипломите ви не отговарят на някоя от специалностите тук то до 31.03.2013г нямате шанс.След тази дата ще има нов подбор на приоритетни образования,а може и нищо да не променят,това е по тяхно усмотрение.Ако имате приоритетно образование без значение дали е от висшето или средно образование,трябва да сте го завършили в последните 5 години преди подаването на документите до Монреал или ако е преди повече от 5 години то в последните 5 г да имате поне една година стаж по тази специалност.Това е положението.Ако греша,моля някой да ме опровергае с инфо от официалния сайт на Квебек.
От мен лек и спорен ден :) ;)
borkoo

Мнение от borkoo »

Zacks

Инфото в Уикито е много старо и не е променяно с настоящите нови регламенти за получаване на сертификат за селекция от март 2012.Така всеки който го чете се подвежда.Препоръчвам ви да четете официалния имиграционен сайт на Квебек.Всяко инфо извън него може да се подложи на съмнение.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

borkoo написа:Инфото в Уикито е много старо...
Много старо - силно казано!
Викито е отворено за всеки имащ желание да го обнови с по-нова информация, не чакайте на другите, просто се регистрирайте (не е сложно, колкото си мислите) и бъдете полезни на вас и на другите във форума.

Лека вечер!
E.Hrushchielenko

Мнение от E.Hrushchielenko »

Здравейте на всички от форума , сега се регистрирах , за първи път пиша тук но пък много съм чел от темите ви .
Та ако можете да огласите въпросът ми ще съм много благодарен тъй като това което незнам също е много , значи на 21 години съм , завършил съм средо образование специалност "екология и опазване на околната среда" след около 20 дена ще си доизкарам книжката която е "C+E" стаж нямам което е много лошо ... нямам жена ,деца и т.н.т. ако ще имигрирам ще е сам работя частно строителство но това не играе роля предполагам та това е всичко ,ако може някои да ми каже имам ли някакав шанс за имиграция ще съм много благодарен и още нещо ако направя стаж по шофйорлък дали ще играе роля .. мерси предварително ако някои реши да помогне .
Jar Jar

Мнение от Jar Jar »

Здравейте,
не мога да намеря тест, в който да виждам кое колко точки получавам. Направих един според който отпадам за Кебекарската процедура и не показва никакви точки, а за федералната влизам и имам доста точки. Проверила съм специалностите и сме в групата с най-много точки .
Моля ви, пратете ми някой линк за тест с точки, за да видя какво ми "куца"
borkoo

Мнение от borkoo »

Jar Jar

Отваряш този линк http://ariseglobal.ca/wp-content/upload ... -3-1en.pdf" това е актуалния гид за имиграция в Квебек.Там ще откриеш отговорите на всичките си въпроси.Ще видиш как се смятат точките и ще направиш много точна оценка на първоначалните си шансове.Но щом дипломата ти е в списъка с приоритетните такива,значи си изпълнила първото,но не достатъчно условие.Дипломата ти трябва да е придобита в последните 5г от подаването на документите,а ако е по-стара да имаш в последните 5г поне 1г стаж по специалността.
Успех :y:
nini

Мнение от nini »

към aagk: вижте какво пише в гида за дипломата преводач:

Seuls les diplômes universitaires de 1er cycle de 3 ans ou plus (ou de cycles supérieurs) en traduction dont les cours sur le transfert linguistique incluent le français ou l’anglais (ex. français et anglais, français et espagnol, anglais et mandarin) obtiennent les points au domaine de formation Traduction à la Liste des domaines de formation.
Jar Jar

Мнение от Jar Jar »

borkoo написа:Jar Jar

Отваряш този линк http://ariseglobal.ca/wp-content/upload ... -3-1en.pdf" това е актуалния гид за имиграция в Квебек.Там ще откриеш отговорите на всичките си въпроси.Ще видиш как се смятат точките и ще направиш много точна оценка на първоначалните си шансове.Но щом дипломата ти е в списъка с приоритетните такива,значи си изпълнила първото,но не достатъчно условие.Дипломата ти трябва да е придобита в последните 5г от подаването на документите,а ако е по-стара да имаш в последните 5г поне 1г стаж по специалността.
Благодаря,
защитата и дипломирането е другият месец :D
Jar Jar

Мнение от Jar Jar »

borkoo написа:Jar Jar

Леле, това е огромно и изчерпателно. Открих много неизвестни неща за мен и за щастие в наша полза. Много благодаря за тази връзка :clap:
E.Hrushchielenko

Мнение от E.Hrushchielenko »

Никои маи неще да се изяви и да ми отговори , като цяло ми се струва много сложна тази процедура за Канада или само така ми се струва
zigi

Мнение от zigi »

Мда, ужасно сложна е. Затова всички идващи тук сме висшисти де, нещо като гаранция, че ще я разберем тази пуста процедура :rofl:
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

E.Hrushchielenko написа:Никои маи неще да се изяви и да ми отговори , като цяло ми се струва много сложна тази процедура за Канада или само така ми се струва
Процедурата за Квебек не е сложна, просто изискванията се повишиха. Като ти чета мнението - на 21 години, без стаж, с нетърсена професия и без език, а и дори да знаеш някакъв едва ли ще покрие липсващите точки по останалите критерии.....поне на този етап шансовете ти са нищожни. Вариант е да изкараш квалификационен курс по някоя от търсените специалности, след това да имаш минимум една година стаж по тази специалност, да научиш френски (за Квебек) на добро ниво (поне В1/В2), и ако знаеш английски и се явиш на изпити, с които да докажеш тези нива на горепосочените езици, може би има някакъв шанс да се класираш.
Проста сметка:
Фактор 1: Образование
- Ниво на образование от 2 до 10 т. (12 т. няма как на 21 години)
- Област на образование 0 т.
Фактор 2: Професионален опит
- Стаж 0 т.
Фактор 3: Възраст
- 16 т.
Фактор 4: Език (знаеш/не знаеш ???)
-френски ниво 7/8 (примерно 10 т.)
-английски ниво 5.0 à 7.5/5.0 à 6.5 (примерно 4 т.)
Фактор 5: Престой и роднини в Квебек
- 0 т. (примерно)
Фактор 6: Характеристика на съпруга/та или партньора/ката, които Ви придружават.
.............................
Фактор 7: Законна оферта за работа
- 0 т.
Фактор 8: Деца
- 0 т.
Фактор 9: Финансова независимост
- 1 т.
Фактор 10: Адаптивност
- точки се дават от интервюиращият на интервюто.
----------------------------------------------------------------------------
= 40 т. в случай.

Нужните точки за преминаване към етап интервю са минимум 49 т. (всички фактори без 6 и 10).
Точките за елиминиране на кандидата са 42 (фактори от 1 до 7, без фактор 6).
Публикувай отговор