Нямах предвид това. Имах предвид, че едно причинено зло, примерно, може да хвърли светлина върху друго събитие - да се получи полезна информация, да се отвори една нова вратичка. Или може просто да предотврати по-голямо зло. Мисълта ми беше малко на базата на ефекта на пеперудата (теорията за хаоса). Няма как да знаем до какво може да доведе една лоша случка, една грешка или умишлено зло. И обратното: "Не знаем какво губим като печелим".Bistra написа:То зависи кой определя следващото си действие като добро. Извършителят на злото ли? Ами, ако "доброто", което се е случило е било водено от зла амбиция, за която само извършителят знае? Казват, че най-доброто качество на разума било да изпитва съмнения.water_goddess написа: Шегата настрани, аз вярвам, че всяко лошо нещо може да предизвика и добро след него. Добро, което иначе може да не се случи или да остане незабелязано
Информация за живота в Канада (Торонто)
- water_goddess
Re: Информация за живота в Канада (Торонто)
Maths is not everything, but everything is Maths!
- Bistra
- Напуснал форума
Да така е. Заради това понякога най-добра е неутралната позиция, особено за неща, които не ни засягат.water_goddess написа: Няма как да знаем до какво може да доведе една лоша случка, една грешка или умишлено зло. И обратното: "Не знаем какво губим като печелим".
Чувала ли си за шесто чувство? Моето не ме е подвеждало до момента, а аз не се страхувам да губя. Животът ме е доста добре тренирал.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- water_goddess
Съгласна съм с теб. Аз съм на принципа: ако се колебаеш - по-добре дай пас и изчакай по-добра възможност (или вътрешния глас да ти каже "Да")Bistra написа:Да така е. Заради това понякога най-добра е неутралната позиция, особено за неща, които не ни засягат.water_goddess написа: Няма как да знаем до какво може да доведе една лоша случка, една грешка или умишлено зло. И обратното: "Не знаем какво губим като печелим".
Чувала ли си за шесто чувство? Моето не ме е подвеждало до момента, а аз не се страхувам да губя. Животът ме е доста добре тренирал.
Maths is not everything, but everything is Maths!
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Не те зная в каква Англия живееш и какви са тиея хора, които описваш. Аз за година и половина тук имам много добро мнение за хората в страната. Сигурно ако се преместиш от мизерията, в която живееш, нещата за тебе може и да се променят към добро... А може би където и да идеш, винаги ще виждаш нещата по този начин. Само от теб зависи - разбери какво търсиш и какво наистина искаш. Това дето ти го казаха за 4-те сезона за Канада е майтап (поне на майтап ти го казаха).
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
що да е майтап? 4 сезона са си . Климата не е лошо, от всичко по малко.
Това лято лятото е малко прекалено дълго и взе да писва.
Това лято лятото е малко прекалено дълго и взе да писва.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Е как? Нали winter и construction били двата сезона в Канада? Така поне казват вещите... 

"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
- roumensp
Зависи от Канадата ... И при нас са два, но са пролет и есен, като при вас.valioiko написа:Е как? Нали winter и construction били двата сезона в Канада? Така поне казват вещите...

А миналата година като ходих в Торонто в края на май, лицето ми и ръцете изгоряха само за 2 дена, беше над 30 градуса.
Yes, your ass. Последно обяснение че не е по темата.ivandaman написа:Логическа безмислица "my ass" Не си ли чувал поговорката: "The pessimist sees the glass half empty and the optimist half full"crusader написа:Това е логическа безсмислица. Няма как негативното да има позитивна страна просто защото вече сме го определили като негативно.ivandaman написа:
Последното с което ще завърша и което съм го казвал много пъти. За да се адаптираш където и да е, важното е да можеш да виждаш позитивнота страна на негативното около теб..
Както и не можеш да намериш женската страна на един мъж. Или пък можеш, знам ли
За това иде реч...
Песимистът и оптимистът виждат едно и също нещо по-различен начин.
За оптимиста то е изцяло позитивно и няма никаква негативна страна. За песимиста то е изцяло негативно и няма никаква позитивна страна.
Няма абсолютно никакъв начин обаче хем да е негативно, хем да има и позитивна страна за всеки един от тях.
Защото самото наличие на позитивна страна го дисквалифицира като негативно за съответния индивид.
Ако не си го разбрал не отговаряй ... няма смисъл.
За някои е даже само един сезонът - кънстракшънvalioiko написа:Е как? Нали winter и construction били двата сезона в Канада? Така поне казват вещите...

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Уважаема Модна пърдон муа Водна Богиньо този въпрос умишлено ли го пропусна, че и на мене взе да ми става интересно дали си риъл или "старо форумно куче" под прикритие...optics написа:Да да, то таман разгара на лятото сега.
Що не дадеш линк към твоя университет и програмата за елементарни частици.

Виждаш ли сега колко е неприятно....както ти държиш сметка на англетата дали са чисти и дебели, така и на теб ти държат такава къде и защо учиш. Изобщо данъка обществено мнение е МНОГО непрятно нещо, за тез които му се подчиняват 

Не ви ли прави впечетление ,че по темата пишат хора които не са стъпвали в Торонто ?!? 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Не, но ни правеше впечатление, че теб те нямаше. Welcome back. Сега вече темата спокойно може да се запътва към кофата. Чао от мен......myhata II написа:Не ви ли прави впечетление ,че по темата пишат хора които не са стъпвали в Торонто ?!?
Що бе ,нищо не чухме от твойта уста за Торонто
За затворите и за хората с дипломите не ни интересува,дай нещо по житейско

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
Е човека го интересува само неговата реалност, не разбра ли това? Извън нея нещата не съществуват, те са само плод нашите субективни интерпретации... Ние живеем в "кофата" и съответно мненията ни са точно за там!myhata II написа:Що бе ,нищо не чухме от твойта уста за Торонто![]()