Информация за живота в Канада (Торонто)

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
water_goddess

Re: Информация за живота в Канада (Торонто)

Мнение от water_goddess »

Bistra написа:
water_goddess написа: Шегата настрани, аз вярвам, че всяко лошо нещо може да предизвика и добро след него. Добро, което иначе може да не се случи или да остане незабелязано
То зависи кой определя следващото си действие като добро. Извършителят на злото ли? Ами, ако "доброто", което се е случило е било водено от зла амбиция, за която само извършителят знае? Казват, че най-доброто качество на разума било да изпитва съмнения.
Нямах предвид това. Имах предвид, че едно причинено зло, примерно, може да хвърли светлина върху друго събитие - да се получи полезна информация, да се отвори една нова вратичка. Или може просто да предотврати по-голямо зло. Мисълта ми беше малко на базата на ефекта на пеперудата (теорията за хаоса). Няма как да знаем до какво може да доведе една лоша случка, една грешка или умишлено зло. И обратното: "Не знаем какво губим като печелим".
Maths is not everything, but everything is Maths!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

water_goddess написа: Няма как да знаем до какво може да доведе една лоша случка, една грешка или умишлено зло. И обратното: "Не знаем какво губим като печелим".
Да така е. Заради това понякога най-добра е неутралната позиция, особено за неща, които не ни засягат.
Чувала ли си за шесто чувство? Моето не ме е подвеждало до момента, а аз не се страхувам да губя. Животът ме е доста добре тренирал.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
water_goddess

Мнение от water_goddess »

Bistra написа:
water_goddess написа: Няма как да знаем до какво може да доведе една лоша случка, една грешка или умишлено зло. И обратното: "Не знаем какво губим като печелим".
Да така е. Заради това понякога най-добра е неутралната позиция, особено за неща, които не ни засягат.
Чувала ли си за шесто чувство? Моето не ме е подвеждало до момента, а аз не се страхувам да губя. Животът ме е доста добре тренирал.
Съгласна съм с теб. Аз съм на принципа: ако се колебаеш - по-добре дай пас и изчакай по-добра възможност (или вътрешния глас да ти каже "Да")
Maths is not everything, but everything is Maths!
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Не те зная в каква Англия живееш и какви са тиея хора, които описваш. Аз за година и половина тук имам много добро мнение за хората в страната. Сигурно ако се преместиш от мизерията, в която живееш, нещата за тебе може и да се променят към добро... А може би където и да идеш, винаги ще виждаш нещата по този начин. Само от теб зависи - разбери какво търсиш и какво наистина искаш. Това дето ти го казаха за 4-те сезона за Канада е майтап (поне на майтап ти го казаха).
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

що да е майтап? 4 сезона са си . Климата не е лошо, от всичко по малко.
Това лято лятото е малко прекалено дълго и взе да писва.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Е как? Нали winter и construction били двата сезона в Канада? Така поне казват вещите... :rofl:
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

valioiko написа:Е как? Нали winter и construction били двата сезона в Канада? Така поне казват вещите... :rofl:
Зависи от Канадата ... И при нас са два, но са пролет и есен, като при вас. ;)

А миналата година като ходих в Торонто в края на май, лицето ми и ръцете изгоряха само за 2 дена, беше над 30 градуса.
crusader

Мнение от crusader »

ivandaman написа:
crusader написа:
ivandaman написа:
Последното с което ще завърша и което съм го казвал много пъти. За да се адаптираш където и да е, важното е да можеш да виждаш позитивнота страна на негативното около теб..
Това е логическа безсмислица. Няма как негативното да има позитивна страна просто защото вече сме го определили като негативно.
Както и не можеш да намериш женската страна на един мъж. Или пък можеш, знам ли :rofl:
Логическа безмислица "my ass" Не си ли чувал поговорката: "The pessimist sees the glass half empty and the optimist half full"
За това иде реч...
Yes, your ass. Последно обяснение че не е по темата.

Песимистът и оптимистът виждат едно и също нещо по-различен начин.
За оптимиста то е изцяло позитивно и няма никаква негативна страна. За песимиста то е изцяло негативно и няма никаква позитивна страна.

Няма абсолютно никакъв начин обаче хем да е негативно, хем да има и позитивна страна за всеки един от тях.

Защото самото наличие на позитивна страна го дисквалифицира като негативно за съответния индивид.

Ако не си го разбрал не отговаряй ... няма смисъл.
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

valioiko написа:Е как? Нали winter и construction били двата сезона в Канада? Така поне казват вещите... :rofl:
За някои е даже само един сезонът - кънстракшън :rock:
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
apple

Мнение от apple »

optics написа:Да да, то таман разгара на лятото сега.
Що не дадеш линк към твоя университет и програмата за елементарни частици.
Уважаема Модна пърдон муа Водна Богиньо този въпрос умишлено ли го пропусна, че и на мене взе да ми става интересно дали си риъл или "старо форумно куче" под прикритие... :?:
pumpy

Мнение от pumpy »

Виждаш ли сега колко е неприятно....както ти държиш сметка на англетата дали са чисти и дебели, така и на теб ти държат такава къде и защо учиш. Изобщо данъка обществено мнение е МНОГО непрятно нещо, за тез които му се подчиняват :lol:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Не ви ли прави впечетление ,че по темата пишат хора които не са стъпвали в Торонто ?!? :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

myhata II написа:Не ви ли прави впечетление ,че по темата пишат хора които не са стъпвали в Торонто ?!? :lol:
Не, но ни правеше впечатление, че теб те нямаше. Welcome back. Сега вече темата спокойно може да се запътва към кофата. Чао от мен......
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Що бе ,нищо не чухме от твойта уста за Торонто :D
За затворите и за хората с дипломите не ни интересува,дай нещо по житейско ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
apple

Мнение от apple »

myhata II написа:Що бе ,нищо не чухме от твойта уста за Торонто :D
За затворите и за хората с дипломите не ни интересува,дай нещо по житейско ;)
Е човека го интересува само неговата реалност, не разбра ли това? Извън нея нещата не съществуват, те са само плод нашите субективни интерпретации... Ние живеем в "кофата" и съответно мненията ни са точно за там! ;)
Заключено