Информация за живота в Канада (Торонто)
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Информация за живота в Канада (Торонто)
Нали е писала по-горе, право учи. За протичните страни на англичаните и аз искам да разбера, че ми е много интерсно.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Хех, личи си, че си научил английския в Северна Америка. В Англия съкращението на Mathematics е Maths, като и двете ги третират все едно са в единствено число.ivandaman написа:Привет Водна Богиньо,
Първо: Мисля че подписа ти е граматически грешен.
Второ: Да дойдеш от Англия в Канада заради "по-добър" климът звучи несериозно при положение че като цяло лятото е много по-топло а зимата много по-студена
Трето: Няма да имаш абсолютно никакви проблеми от гледна точка на отношението спрямо теб ако можеше някак си да се уредиш като студентка или като емигрантка в Канада. По правило тук повече се гледа какво можеш а не от къде идваш или как изглеждаш, но като навсякъде по света (както Павел вече ти спомена) ако си с приятна външност и с "The right attitude" вратите се отварят още преди да почукаш..
Четвърто: Струва ми се (може и да греша) че търсиш България извън България, което по принцип се наблюдава при много българи живеещи в чужбина. Ако е така, Канада също ще те разочарова защото няма нищо общо с БГ.. Канадците (и това е доста широко понятие) са чудати също.
Пето: Би ли дала примери за странните/чудати/противни характеристики на англичаните? Какво толкова те дразни в тях?
Шесто: Ако не е тайна каква специалност учиш? От това много може да зависят дългосрочните ти планове.
Това за търсенето на България мисля, че е направо в десятката. Ако човек не може да им свикне на манталитета след две години сред тях, особено ако е студент с много местни колеги и предполагам с добър език... не знам.
- ablood
- Обратна връзка:
А каква е вероятността това пак да е батката?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Kan_Tangra
Батката и да иска, не може да го изиграе толкова наивно.
Доучило му се баш в университета в Торонто.
Колко му е. Климатът тук е перфектен. 4 сезона. ... както казват местните. Те поне за себе си не са хич чудати. Виж на мен ми изглеждат странни. Но може у мен нещо да не е наред.
А сега сериозно.
На мен пък много ми се мести в Лондон. Писна ми от тоя климат тука. И от местните.
Доучило му се баш в университета в Торонто.

Колко му е. Климатът тук е перфектен. 4 сезона. ... както казват местните. Те поне за себе си не са хич чудати. Виж на мен ми изглеждат странни. Но може у мен нещо да не е наред.

А сега сериозно.
На мен пък много ми се мести в Лондон. Писна ми от тоя климат тука. И от местните.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Powered by bateto
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Предположих че е възможно да има различия и точно заради това написах "мисля"Marto написа: Хех, личи си, че си научил английския в Северна Америка. В Англия съкращението на Mathematics е Maths, като и двете ги третират все едно са в единствено число.
Това за търсенето на България мисля, че е направо в десятката. Ако човек не може да им свикне на манталитета след две години сред тях, особено ако е студент с много местни колеги и предполагам с добър език... не знам.

& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аз, без да съм живяла в Англия, а само ходила за малко не знам какви са англичаните като манталитет, а само като външност, щото и в Канада има доста англичани. Може би канадците в голяма част са нещо между англичаните и американците. Грозни като англичаните и дебели и тъпи като американците, но за последното не съм много сигурно, щото имах един приятел американец в Холандия и той наричаше канадците our retarded brothers the canadians...
Абе вие в коя Канада живеете ? Къде ги намирате тези грозни и глупави канадци ? Колко мизерна, нещастна, грозна и тъпа трябва да е средата ви в Канада ? Просто не мога да повярвам....prace написа:Аз, без да съм живяла в Англия, а само ходила за малко не знам какви са англичаните като манталитет, а само като външност, щото и в Канада има доста англичани. Може би канадците в голяма част са нещо между англичаните и американците. Грозни като англичаните и дебели и тъпи като американците, но за последното не съм много сигурно, щото имах един приятел американец в Холандия и той наричаше канадците our retarded brothers the canadians...
- Kan_Tangra
Абе и аз същото си помислих ... ама после видях провинцията. Викам си, другаде може да е друго.
Майтапа на страна. Най-голямо значение има средата. Тези по 300 килограма са най-често без образование и цял живот работят или в Тим хортънс или Макдоналдс или някоя фабрика.
Образованите си мерят храната, тренират си и изобщо няма грешка.
Майтапа на страна. Най-голямо значение има средата. Тези по 300 килограма са най-често без образование и цял живот работят или в Тим хортънс или Макдоналдс или някоя фабрика.
pumpy написа:
Powered by bateto
Powered by bateto
И коя категория преобладава когато се движиш по канадските улици, пазаруваш в магазините, тъпчеш бургери и френч фрайс по псевдоресторантите и т. н. обичайни, човешки, ежедневни дейности? Не знам дали е от провинцията или от това, че явно някои хора не си подават главата извън офиса, после директно в колата и дома... Така се вижда само онази малка част от Канада, която е част от твоето лично ежедневие доукрасена от воъбражението ти и дълбоко защитена от действителността. Сега да не ме обвинят пак в агресивност?Kan_Tangra написа:Абе и аз същото си помислих ... ама после видях провинцията. Викам си, другаде може да е друго.

Ето го разковничето. Аз в моята Канада не тъпча нищо никъде. Всичко е въпрос на личен изборapple написа:.....тъпчеш бургери и френч фрайс по псевдоресторантите .......

pumpy написа:Ето го разковничето. Аз в моята Канада не тъпча нищо никъде. Всичко е въпрос на личен изборapple написа:.....тъпчеш бургери и френч фрайс по псевдоресторантите .......

Faute de pain mangez des pates.
Ils n'ont pas assez de pain ? Mais alors, qu'ils mangent de la brioche !
Не е ясно какво точно е казала кралицата, но това и бил нейния избор и добре знаем до къде я е довел той
А иначе си права - аз си избирам какво и как да виждам. Живея в свободна страна и имам право на избор. И съм щастлив от избора си - това е важното.....
И ето виж го и момичето - не му харесва Лондон и си търси щастието в Канада/Торонто. Това лошо ли е ? Аз написах по-горе как за някои ограничени умове Торонто е индийци, хомосексуалисти и евреи. Какво да го правиш човека - това искал/можел, това видял.....
Не е ясно какво точно е казала кралицата, но това и бил нейния избор и добре знаем до къде я е довел той

А иначе си права - аз си избирам какво и как да виждам. Живея в свободна страна и имам право на избор. И съм щастлив от избора си - това е важното.....
И ето виж го и момичето - не му харесва Лондон и си търси щастието в Канада/Торонто. Това лошо ли е ? Аз написах по-горе как за някои ограничени умове Торонто е индийци, хомосексуалисти и евреи. Какво да го правиш човека - това искал/можел, това видял.....
Тангра, кво ни има на провинцията бе
Пъстро е много, хора има всякакви модели - от 20 годишни чичковци до 60 годишни скейтъри, всякакви екзотични раси, доста баровци, дебели, слаби, чисти и спретнати, мръсни и окъсани, изкъпани и неизкъпани. Но всички са усмихнати и услужливи - това прави разликата с онова място, от което идваме 
Е, малко повече мечки имаме - Оня ден в училището на големия ми син е имало съобщение за мечка в района, а наскоро разбрах и за мечка в даунтаун (попаднала там с камиона за боклук) - ама който го е страх от мечки, да не ходи в гората
Инъче за средата си прав. А и е въпрос на личен избор ти как ще приемаш пъстротата около теб, какво ще те дразни и какво не

Е, малко повече мечки имаме - Оня ден в училището на големия ми син е имало съобщение за мечка в района, а наскоро разбрах и за мечка в даунтаун (попаднала там с камиона за боклук) - ама който го е страх от мечки, да не ходи в гората

Инъче за средата си прав. А и е въпрос на личен избор ти как ще приемаш пъстротата около теб, какво ще те дразни и какво не

Разбира се така е живееш в свободна страна и нейното име е USA! "God Bless America".pumpy написа:Faute de pain mangez des pates.

- water_goddess
Леле, много неща се изписаха докато ас си търся достъп до компютър

Не еivandaman написа:Привет Водна Богиньо,
Първо: Мисля че подписа ти е граматически грешен.

Това е най-малката причина, поради която искам да се махна. Плюс това, именно такъв климат си търся - 4 сезона, а не като в Англия 10-20 градуса all year long.ivandaman написа: Второ: Да дойдеш от Англия в Канада заради "по-добър" климът звучи несериозно при положение че като цяло лятото е много по-топло а зимата много по-студена
Ами ще прозвуча груба, но ще го кажа направо - мръсни и невъзпитани са. Само че май се отнася за по-младото поколение. Възрастните са добре образовани и приятни хора. Странни, но приятно странни. А по-младите (не само тийнейджъри) са просто мръсни - ходят с изпокъсани чорапогащи без нищо да им прикрива задниците, сядат по земята по гари и тоалетни (даже боса жена в обществена тоалетна съм виждала), дъвчат като прасета, напоркват се всяка вечер и после лежат, крещат и реват цяла нощ по станциите на метрото (и говоря за жени), не мият чиниите изобщо - ползват си ги мръсни и т.н. и т.н.ivandaman написа: Пето: Би ли дала примери за странните/чудати/противни характеристики на англичаните? Какво толкова те дразни в тях?
ivandaman написа: Шесто: Ако не е тайна каква специалност учиш? От това много може да зависят дългосрочните ти планове.
Физика на елементарните частици уча. Написах, че ще уча пЪрво, а после ще мисля за имиграцияvalioiko написа:Нали е писала по-горе, право учи. За протичните страни на англичаните и аз искам да разбера, че ми е много интерсно.

Хмм... това не е което съм чувала за тях (или впечатлението което съм си създала от двамата канадци, които познавам).prace написа:Аз, без да съм живяла в Англия, а само ходила за малко не знам какви са англичаните като манталитет, а само като външност, щото и в Канада има доста англичани. Може би канадците в голяма част са нещо между англичаните и американците. Грозни като англичаните и дебели и тъпи като американците, но за последното не съм много сигурно, щото имах един приятел американец в Холандия и той наричаше канадците our retarded brothers the canadians...
Аз съм питала за това и са ми казвали, че бакалавърската степен я признават, а за магистъра - зависи от конкретния университет. Но има две главни причини, поради които ще е по-добре за мен да изкарам докторат в Канада: първо, след като завърша, ще мога да се интегрирам и да започна да се развивам тук по-скоро и по-лесно (това, ако реша да остана в Канада); второ, финансирането от университетите е по-добро, а това за мен е от голямо значение, защото съм си бедна, а вече имам студентски заем за четирите години в Англия, които ще трябва да изплащам.apple написа: Разбира се така е живееш в свободна страна и нейното име е USA! "God Bless America".Колкото до момичето то все още не търси нищо в Канада, а разпитва за нея, за да си състави мнение. И след като учи хубава специалност в Англия е добре да си помисли дали да идва изобщо тук и да почва от нулата след като тук няма да й признаят образованието. Коментара за по-хубавото време и по-приятните хора като мотив ще го пропусна...
Maths is not everything, but everything is Maths!