Работа в USA или Canada!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
pumpy

Re: Работа в USA или Canada!!!

Мнение от pumpy »

До сега съм сменял общо 5 АЛЕНА статуса в семейството. При търсене на работа никога не съм го споменавал на работодателите си като нещо специално. Включително и в затвора, което е щатска позиция не беше проблем да ми дадат необходимото писмо за да си заверя статуса на границата.
Писмото съм си го написал сам след известно ровене в интернет и закупуване на един пакет с обяснения и модели писма за 150 кинта. Адвокат ми искаше 2000 за същото, но аз мило му се захилих и до там приключихме.
Винаги ползвам същото писмо, като сменям само фирмата, датата и дължината на визата, което искам. Последния път поисках 3 години и толкова "получих". Пиша го в кавички, защото паспорта ми е валиден за по-малко време и ми издадоха I-94 за скора на валидност на паспорта, но ми казаха, че в системата съм за 3 години и като си сменя паспорта да поискам ново I 94.
bp_de

Re: Работа в USA или Canada!!!

Мнение от bp_de »

grozdan написа:
mortigur написа: Кое те кара да мислиш че не можеш ?свободно? да си търсиш работа? Иначе шансове имаш, за тях е по добре да вземат канадец че по лесно се издава визата отколкото българин(например). Ако има обяви по твоята специалност пробвай. Винаги можеш да откажеш на етап оферта нали :!: ;)
Под свободно имах предвид дали има смисъл да търся.
Гроздане – нямаш никакви проблеми ......Тука американчетата щом ще спестят някои кинт и са готови още повече че няма проблем с визата – аз съм интервюирал няколко канадци а и имаме поне 3-4 дето копат тука на виза.
Въпроса е дали тебе те устроива това дето предлагат и въобще струва ли си цялата гимнастика.....въпрос на лична преценка кое ,как и т.н
Публикувай отговор