С какво все още имиграционната програма на Квебек е по-добра

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Ot4aqn

С какво все още имиграционната програма на Квебек е по-добра

Мнение от Ot4aqn »

Това важи ли все още?
http://www.zeppelinconsulting.ca/federa ... er-program"

или вече има изискване за трудов стаж?
Френския колко добре да го владея?
inn4o

Re: С какво все още имиграционната програма на Квебек е по-д

Мнение от inn4o »

Тази таблица по мое лично мнение е доста стара. Съветвам те да търсиш информация само от официалния сайт за емиграция в Квебек или този за федералната част. Тук също има много информация, но трябва да се потрудиш първо сам да си я намериш ;)
Относно въпроса ти с какво все още имиграционната програма на Квебек е по-добра- тук мнения по въпроса много и повечето различни. С новите въведения по процедурата (пак по мое мнение) ако искаш да минеш по програмата на Квебек, а после да отидеш във федералната част, по-добре си кандидатствай за федералната.
И накрая, не годините в живота ви се броят, а живота в годините ви.
Ot4aqn

Мнение от Ot4aqn »

Ще се вслушам в мнението ти, благодаря. :handshake:
Ot4aqn

Мнение от Ot4aqn »

inn4o написа:С новите въведения по процедурата (пак по мое мнение) ако искаш да минеш по програмата на Квебек, а после да отидеш във федералната част, по-добре си кандидатствай за федералната.
Защо? Няма да ме пуснат ли?
Ninushevi
Обратна връзка:

Мнение от Ninushevi »

Ще те пуснат, ако минеш успешно програмата, ама се очертава Квебекската да е по-трудна от федералната(ако и там не вкарат нови неща), защото искат задължителни тестове по френски и английски и вкараха квотен принцип за кандидатурите-ако не си в групата с определени професии, годишната квота е 14300(по спомени). Иначе сякаш нещата взеха да се движат по-бързо...Прецени си и си реши!
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Да, има квоти, но като цяло квебекската програма все още си остава предпочитана от кандидат-имигрантите, най-вече със социалните си привилегии. Просто от около година, след затваряне на офиса във Виена, нещата лека по лека се подреждат. Колкото до езиковият тест, то и по федералната има тест. Но, друг е въпроса, какво ще стане след изборите в Квебек.
Ot4aqn

Мнение от Ot4aqn »

Ще те пуснат, ако минеш успешно програмата, ама се очертава Квебекската да е по-трудна от федералната(ако и там не вкарат нови неща), защото искат задължителни тестове по френски и английски и вкараха квотен принцип за кандидатурите-ако не си в групата с определени професии, годишната квота е 14300(по спомени). Иначе сякаш нещата взеха да се движат по-бързо...Прецени си и си реши!
Инженерните специалности и по-скоро Електротехника няма да отпаднат. Целия свят е зависим от тока и ще става все по-зависим.

Иначе сякаш нещата взеха да се движат по-бързо...
Това за коя от 2те е?
inn4o

Мнение от inn4o »

martatabs написа:Да, има квоти, но като цяло квебекската програма все още си остава предпочитана от кандидат-имигрантите, най-вече със социалните си привилегии. Просто от около година, след затваряне на офиса във Виена, нещата лека по лека се подреждат. Колкото до езиковият тест, то и по федералната има тест. Но, друг е въпроса, какво ще стане след изборите в Квебек.
Напълно съм съгласна с теб. По мои наблюдения преди години много хора кандидатстваха по програмата на Квебек, защото беше по-лесно, по-евтино и по-бързо, а после кацаха във фед.част. Сега нещата са други. Аз мисля, че към настоящия момент, ако искаш да живееш във фед.част е по-добре да кандидатстваш за там, особено ако знанията по френски са нуляви.
Ot4aqn

Мнение от Ot4aqn »

inn4o написа:
Напълно съм съгласна с теб. По мои наблюдения преди години много хора кандидатстваха по програмата на Квебек, защото беше по-лесно, по-евтино и по-бързо, а после кацаха във фед.част. Сега нещата са други. Аз мисля, че към настоящия момент, ако искаш да живееш във фед.част е по-добре да кандидатстваш за там, особено ако знанията по френски са нуляви.
А по продължителност вече едно и също време ли отнема?
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

На този въпрос могат да ти отговорят колегите в подфорум "Федерална процедура". И там има квоти за всяка професия и след запълването им се спира приема....и т.нат. Погледни споменатия подфорум. ;)
Ot4aqn

Мнение от Ot4aqn »

да,да, ще го погледна.
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

inn4o написа:
martatabs написа:Да, има квоти, но като цяло квебекската програма все още си остава предпочитана от кандидат-имигрантите, най-вече със социалните си привилегии. Просто от около година, след затваряне на офиса във Виена, нещата лека по лека се подреждат. Колкото до езиковият тест, то и по федералната има тест. Но, друг е въпроса, какво ще стане след изборите в Квебек.
Инчо не е точно така :)
Квотата за федералните е доста по-ниска отколкото за Квебек поне за момента. Освен това Федералните изключвам Съскечуан разбира се дефакто са със стопирана процедура, така че нещата са танто за кукуригу. Лично за мен в момента Квебек процедурата също е затворена за нови кандидатури, но не са го обявили официално - просто са сложили много ситно сито, за да не се споменава "замразена процедура" или "нулева година"
Но съм съгласен, че ако всичко е ок при равни други условия пътя към федералната е по-читав...някак си....
inn4o

Мнение от inn4o »

Аз въобще не визирах квотите :$
Имах предвид друго:
Преди новите въведения когато не се изискваха сертификати за език много хора предпочитаха да минат по процедурата на Квебек и да заминат после в англоговорящата част. Причините:спестяват си пари за изпити, по-малки такси за кандидатстване, по-кратки срокове (изключвам последните 2 години), липса на списък с професии.
Сега обаче положението е друго. Ако си гола вода с езиците, особено с френския, трябва да предвидиш около година за учене на език, пари за курсове, изпити и т.н. Да не забравяме, че изпитите са 2.
Та мисълта ми е, че ако попадаш в листа на "търсените професии" за федералната част и искаш да ходиш там е по-добре да се явиш на IELTS, да си пуснеш документите и да си чакаш да ти дойде времето.Ако годишната квота е запълнена ще попаднеш в следващата (поне така си мисля, може и да греша). Иначе ако решиш да минеш по квебекарската процедура-слагаш +1 година за френския, чак тогава подаваш документи и може да оцелиш като мене джакпота и да чакаш 2 години интервю :emo:
Ей такива неща ми се въртят из главицата-истината е някъде там :^)
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

inn4o написа:Аз въобще не визирах квотите :$
Имах предвид друго:
Преди новите въведения когато не се изискваха сертификати за език много хора предпочитаха да минат по процедурата на Квебек и да заминат после в англоговорящата част. Причините:спестяват си пари за изпити, по-малки такси за кандидатстване, по-кратки срокове (изключвам последните 2 години), липса на списък с професии.
Сега обаче положението е друго. Ако си гола вода с езиците, особено с френския, трябва да предвидиш около година за учене на език, пари за курсове, изпити и т.н. Да не забравяме, че изпитите са 2.
Та мисълта ми е, че ако попадаш в листа на "търсените професии" за федералната част и искаш да ходиш там е по-добре да се явиш на IELTS, да си пуснеш документите и да си чакаш да ти дойде времето.Ако годишната квота е запълнена ще попаднеш в следващата (поне така си мисля, може и да греша). Иначе ако решиш да минеш по квебекарската процедура-слагаш +1 година за френския, чак тогава подаваш документи и може да оцелиш като мене джакпота и да чакаш 2 години интервю :emo:
Agree! :)
Jar Jar

Мнение от Jar Jar »

inn4o написа:Аз въобще не визирах квотите :$
Имах предвид друго:
Извинявам се, че ще задам един елементарен въпрос, но все още разучавам процедурата. Къде се полага изпитът IELTS?
Публикувай отговор