A 12-Year-Old Spells Out the Fraud That Banks Are Committing
- ablood
- Обратна връзка:
Re: A 12-Year-Old Spells Out the Fraud That Banks Are Commit
Ние това лято също надскочихме възможностите си, изхарчвайки допълнителни 10-тина бона. Поради това за юли месец нямах налични да затворя една от кредитните карти. Случва ми се през година-две.
Това разбира се не ме вкара в статистиката на Мухата, а просто прехвърлих дълга в кредитна линия, където да мога да го погася следващите седмици със скромна лихва.
Това разбира се не ме вкара в статистиката на Мухата, а просто прехвърлих дълга в кредитна линия, където да мога да го погася следващите седмици със скромна лихва.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
На всеки 10, 6 маймуняка си плащат напълно, ама това е за 2007 преди кризата Пимпи,виж че никой не ти слага данни за 2012
Пимпи кажи сега през коя фирма за "зъбарски инструменти" ти лети картата за мили

Пимпи кажи сега през коя фирма за "зъбарски инструменти" ти лети картата за мили

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- roumensp
Ти и пипе в един параграф е кощунство.myhata II написа:Румба ,като е толкова убава кредитната карта а кеша е простотия,що като теглиш тоя прост "КЕШ" лихвата ти е през кръста ?!?![]()
![]()
![]()
![]()
Аз ще ти кажа що
Защото им става лошо че с тяхните пари ще си купиш благинка и няма да си вземат процентчето от търговчето,ама за тея работи трябва малко пипе а не таблети и часовиници купени с кредитни карти

Кой малоумник тегли кеш от кредитна карта ?
Кредитите са за тия, които имат достатъчно мозък да ги използват и възможност да ги изплащат. А останалите са мечта на всяка една банка.

ablood написа:Ние това лято също надскочихме възможностите си, изхарчвайки допълнителни 10-тина бона. Поради това за юли месец нямах налични да затворя една от кредитните карти. Случва ми се през година-две.
А,ей така се почва !!
И знаеш ли защо ?
Защото желанията са повече от възможностите !

Стефан Цанев
Стефан Цанев
Например за какво друго ги използваш освен да ги държиш под дюшека.Кажи си направо,че нямаш 300К кеш да си купиш бунгалото и заради това сега висиш на банката.Щото дали кеш или със заем ще го платиш тя цената му и в двата случая се е повишила със 100К само,че ако го беше платила кеш сега 100К щяха да са си 100К ,а ти като го плати със заем от тия 100К ще видиш 50К защото останалите 50К до 100К банката ти ги взе под формата на лихви.Bistra написа:Аз и моите използувах + заема. Не бяха за мен. Достатъчно ли е като отговор?Хали Бали написа:Е добре след като не ти се налага да работиш защо тогава ползваш чужди пари.
Koлкото до къщата. Нищо не оскъпявам. Сега в момента, ако реша да я продам съм 100К чиста печалба. Защо да струпвам всичките си пари кеш накуп, като мога да ги използувам за друго?
Ама и ти си една тарикатка,ако си толкова продуктивна в сметките за фирмата в която работиш се чудя как все още те търпят на работа,ама като имам едно наум,че си жена явно с мъжката страна от ръководството и имаш по особенни нерегламентирани отношения.Няма лошо,кой както може,един с главата,друг с ръцети,трета с краката.
Канадец !roumensp написа:Ти и пипе в един параграф е кощунство.myhata II написа:Румба ,като е толкова убава кредитната карта а кеша е простотия,що като теглиш тоя прост "КЕШ" лихвата ти е през кръста ?!?![]()
![]()
![]()
![]()
Аз ще ти кажа що
Защото им става лошо че с тяхните пари ще си купиш благинка и няма да си вземат процентчето от търговчето,ама за тея работи трябва малко пипе а не таблети и часовиници купени с кредитни карти![]()
Кой малоумник тегли кеш от кредитна карта ?
Кредитите са за тия, които имат достатъчно мозък да ги използват и възможност да ги изплащат. А останалите са мечта на всяка една банка.
така си купи кола за да работи при нас преди 4 години,името му беше Майк !
Аз така и не разбрах какво му е по убавото на кредитната карта от кеша, ето аз нямам пипе и кредитна карта ама имам много КЕШ,ай ся убеди ме да си зкарам такава Румба и ми разкрии какви са ми дивидентите освен 1 месец фри

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- ablood
- Обратна връзка:
За какво "започване" говориш бе Муха? Писах ти, че плащам с кредитни карти от 10 години.
И това забавяне ще бъде затворено в петък с тотална лихва няколко $ при лихва 6,8%. Страхотни дивиденти за банката, няма що.
Успя ли да намериш ОНАЗИ статистика?
И това забавяне ще бъде затворено в петък с тотална лихва няколко $ при лихва 6,8%. Страхотни дивиденти за банката, няма що.
Успя ли да намериш ОНАЗИ статистика?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Bistra
- Напуснал форума
Първо не съм платила до момента 50К под формата на лихви. Нямах 300К кеш в началото вярно, но и да ги имах нямаше да ги дам за къща, казах! И не ме обиждай, ако обичаш, защото сега ще те подмина, но следващия път ще ти рапортувам мнението.Хали Бали написа: Например за какво друго ги използваш освен да ги държиш под дюшека.Кажи си направо,че нямаш 300К кеш да си купиш бунгалото и заради това сега висиш на банката.Щото дали кеш или със заем ще го платиш тя цената му и в двата случая се е повишила със 100К само,че ако го беше платила кеш сега 100К щяха да са си 100К ,а ти като го плати със заем от тия 100К ще видиш 50К защото останалите 50К до 100К банката ти ги взе под формата на лихви.
Ама и ти си една тарикатка,ако си толкова продуктивна в сметките за фирмата в която работиш се чудя как все още те търпят на работа,ама като имам едно наум,че си жена явно с мъжката страна от ръководството и имаш по особенни нерегламентирани отношения.Няма лошо,кой както може,един с главата,друг с ръцети,трета с краката.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- roumensp
Защото ги е нямала.Хали Бали написа:Защо ,ако не ти се налага да работиш не извадиш 300К кеш и да си купиш бунгалото на Ст.Катрин ,а трябва да го оскъпяваш до 450К за няколко години докато си изплащаш ипотеката на банката.

Но дори и да ги имаше, ето ти 2 разумни причини:
Защото инфланцията стопява значимостта на тия 150К разлика за периода, през които ги изплащаш.
Защото лихвата по ипотеките е една от най-ниските възможни и една разумна инвестиция или бизнес с неизползвания кеш може да е по-изгодна.
А трябва ли да споменавам, че в някои не-френско говорящи провинции цените на по-нормалните къщи започват от 700-800К. Сори, ама още не сме толкова печени, че да ги извадим от задния джоб.
Мда и аз съм негативно настроен към pooled RESP, там се опитват да правят печалба на твой гръб и наистина ограниченията са много. Нормално RESP, което ти сам управляваш е ок. Уточнение - като погледнах линкa, ми се струва че плащаш 20% допълнителен данък на натрупаната печалба, а не на 20% от държавата. Т.е. ти си вкарал $1000, държавата е добавила още $200 (20% отгоре). След 10 години са станали $1500 да речем. Тогава ако ги изтеглиш, връщаш $200 на държавата и плащаш данък върху печалбата от $300, който данък е натоварен с 20% отгоре. Но ако да речем си влагал в акции и след 10 години парите не са мръднали и са останали $1200, тогава само връщаш $200 (държавната добавка) и не плащаш никакъв данък понеже няма печалба. Така го разбирам аз.ablood написа:Извинявам се. Макар, че повечето pooled RESP имат допълнителни утежнения и такси, те все пак носят някаква лихва.miteto написа:...
А при канселиране на RESP, плащашданък доход накуп, в години, в които вече си напреднал в материала + плащаш 20% от 20-те% държавна помощ. Един вид лихва.
Т.е. разликата със спестяване в обикновена сметка е, че ако детето реши да не учи то рискуваш 20% допълнителен данък върху печалбата (ако я има). Но дори и тогава има други варианти - ако имаш повече от 1 дете можеш да ползваш RESP за другото дете или да прехвърлиш цялата сума в твоята RRSP сметка без никакво пеналти.
Така,така 700-800К,дойдохме си на думата ,ще ги плащате и ще ви стригат като овце 20 години до пенсионна възраст.После кой доживее до тогава на круиза от маями,кой не устиска язък му ,че стискал кълки цял живот.roumensp написа:Защото ги е нямала.Хали Бали написа:Защо ,ако не ти се налага да работиш не извадиш 300К кеш и да си купиш бунгалото на Ст.Катрин ,а трябва да го оскъпяваш до 450К за няколко години докато си изплащаш ипотеката на банката.![]()
Защото инфланцията стопява значимостта на тия 150К разлика за периода, през които ги изплащаш.
Защото лихвата по ипотеките е една от най-ниските възможни и една разумна инвестиция или бизнес с неизползвания кеш може да е по-изгодна.
А трябва ли да споменавам, че в някои не-френско говорящи провинции цените на по-нормалните къщи започват от 700-800К. Сори, ама още не сме толкова печени, че да ги извадим от задния джоб.
- roumensp
Нещо бъркаш ... на нЕкои хора им остава достатъчно, за да прявят mortgage prepayments и крузове в момента, наместо да сбират кеш под дюшека за златните пенсионни години.Хали Бали написа:Така,така 700-800К,дойдохме си на думата ,ще ги плащате и ще ви стригат като овце 20 години до пенсионна възраст.После кой доживее до тогава на круиза от маями,кой не устиска язък му ,че стискал кълки цял живот.roumensp написа:Защото ги е нямала.Хали Бали написа:Защо ,ако не ти се налага да работиш не извадиш 300К кеш и да си купиш бунгалото на Ст.Катрин ,а трябва да го оскъпяваш до 450К за няколко години докато си изплащаш ипотеката на банката.![]()

Лично аз нямам проблем с това, че ме "стрижат", защото живея СЕГА по начина, по който ми харесва и не си правя сметки какво ще правя с натрупания кеш като се пенсионирам (може би роботизирана инвалидна количка

Последно промяна от roumensp на Сря Авг 29, 2012 3:27 pm, променено общо 1 път.
Въобще не мисля да те убеждавам, но кредитните си имат големи предимства ако не влачиш баланс. Има карти с 1% cash-back. 99% от магазините не ти дават отстъпка ако пазаруваш с кеш или дебитна вместо с кредитна карта, така че що да не вземем 1% от всички похарчени пари през кредитната карта?myhata II написа:Аз така и не разбрах какво му е по убавото на кредитната карта от кеша, ето аз нямам пипе и кредитна карта ама имам много КЕШ,ай ся убеди ме да си зкарам такава Румба и ми разкрии какви са ми дивидентите освен 1 месец фри
Има и други предимства, ама те са сравнително дребни - много кредитни карти автомачитно удвояват гаранционния срок на техниката, която си купил, т.е. от 1 година става на 2. Или се покрива застраховка щети по колата ако взимаш кола под наем. Същата застраховка фирмите с коли под наем я продават между $15-$30 на ден, а ако не я вземеш и примерно някой идиот ти одере бронята докато си паркирал и те няма в колата - после трябва да кихнеш $1000-$1500 на фирмата за ремонт.
Аре сега да черпиш една бира задето те образовам безплатно

Ъха,ама на средностатистическия българин емигрант на 40 круизната му мечта едва ли ще му се осъществи освен ако не води свръх здравословен начин на живот,ама и това не е гаранцияroumensp написа:Нещо бъркаш ... на нЕкои хора им остава достатъчно, за да прявят mortgage prepayments и крузове в момента, наместо да сбират кеш под дюшека за златните пенсионни години.Хали Бали написа:Така,така 700-800К,дойдохме си на думата ,ще ги плащате и ще ви стригат като овце 20 години до пенсионна възраст.После кой доживее до тогава на круиза от маями,кой не устиска язък му ,че стискал кълки цял живот.roumensp написа:Защото ги е нямала.Хали Бали написа:Защо ,ако не ти се налага да работиш не извадиш 300К кеш и да си купиш бунгалото на Ст.Катрин ,а трябва да го оскъпяваш до 450К за няколко години докато си изплащаш ипотеката на банката.![]()
- roumensp
Никога не плащам full coverage за кола под наем, всяка Platinum CC го покрива.miteto написа:Въобще не мисля да те убеждавам, но кредитните си имат големи предимства ако не влачиш баланс. Има карти с 1% cash-back. 99% от магазините не ти дават отстъпка ако пазаруваш с кеш или дебитна вместо с кредитна карта, така че що да не вземем 1% от всички похарчени пари през кредитната карта?myhata II написа:Аз така и не разбрах какво му е по убавото на кредитната карта от кеша, ето аз нямам пипе и кредитна карта ама имам много КЕШ,ай ся убеди ме да си зкарам такава Румба и ми разкрии какви са ми дивидентите освен 1 месец фри
Има и други предимства, ама те са сравнително дребни - много кредитни карти автомачитно удвояват гаранционния срок на техниката, която си купил, т.е. от 1 година става на 2. Или се покрива застраховка щети по колата ако взимаш кола под наем. Същата застраховка фирмите с коли под наем я продават между $15-$30 на ден, а ако не я вземеш и примерно някой идиот ти одере бронята докато си паркирал и те няма в колата - после трябва да кихнеш $1000-$1500 на фирмата за ремонт.
Аре сега да черпиш една бира задето те образовам безплатно
А трябва ли изобщо да споменавам и Zero Liability Policy ... Още една бира.