myhata II написа:Аз знам че ако щетата на кошница е над 9000 ,застрахователната компания бракува автомобила и ти връща парите обратно,доколкото помня кошницата ти беше към 16 хилки
Абе не ги разбираш ти тия работи... Мадам Бистра кара нещо по-така за поне 100 бона как ще се излага. "Кошниците" са за нас простолюдието.
myhata II написа:Аз знам че ако щетата на кошница е над 9000 ,застрахователната компания бракува автомобила и ти връща парите обратно,доколкото помня кошницата ти беше към 16 хилки
На кое викаш кошница? Кошница използувам в Jean Coutu като си купувам червило и шампоан.
Миналата година ми изпратиха чек за 27 800 след като скрапирах старата кола. Тогава ме и болеше, но пак не си повиках линейка, защото съм "глезла". Такъв чек се изпраща само, мисля до третата година. След това начисляват амортизации и ти плащат частично сумата.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Хали Бали написа:...Ама само съм чел,но ти щом казваш,че цялата смяна на Ванкуварската полиция се явява на автопроизшествие заради 2 спукани брони значи си прав.
Полицията е там, за да помогне по някакъв начин на пострадалите, а не за да гледа сеир или да глобява, както е в България. Виждал съм полицай, спрял и пуснал бурканите, за да помогне на закъсала кола.
Совите не са това, което са, Хали Бали!
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич "
Хали Бали написа:...Ама само съм чел,но ти щом казваш,че цялата смяна на Ванкуварската полиция се явява на автопроизшествие заради 2 спукани брони значи си прав.
Полицията е там, за да помогне по някакъв начин на пострадалите, а не за да гледа сеир или да глобява, както е в България. Виждал съм полицай, спрял и пуснал бурканите, за да помогне на закъсала кола.
Аз пък съм виждал хора в Монреал да чакат 4 часа полицията, защото не могат да се разберат. Но понеже е нямало пострадали никой не е дошъл.
А приказките на Шехерезада редовно ли четеш? Аз съм катастрофирала 2 пъти , съпругът ми 1. Полицията идваше буквално между 5 -тата и 7 -мата минута. Може да са се оглеждали 4 часа за уличен телефон. Трудно е като нямаш селфон подръка.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
myhata II написа:
В Сен Катрин има бая полиция през 5 минути ,не ти трябва и телефон
Ха вярно е. Вече всичките ми приятели, идвайки на гости се сдобиха с 1-2 тикета, така че ако минаваш насам ...Внимавай!!!!
Кой ти каза обаче, че съм катастрофирала в Сейнт Катрин? Аз да не съм като тебе да се свирам в някоя дупка от страх да не ме разконспирират и изпратят нинджи или....от мързел?!
tonich е прав. Между другото ми прави впечатление, че тук пожарните коли сякаш "патрулират", не си стоят само в депото, а обикалят из града.
В посочения случай с надрасканите брони полицаят е бил случайно там и се е намесил.Ако е бил през 2 блока и си поискал полицейско съдействие за 2 одрани брони без да има пострадали хора може да си чакаш до другия ден.Обикновенно ,ако щетите са под 1000 д отговорът е попълнете протокола и аск ю иншърънс ейджънси фор а хелп.Най много да ти прати някой тоуинг трък да ви разкара от пътя да не пречите на движението.
От пефектният ти английски и задълбочените познания на Канадската реалност, изглежда че вече си живял в Канада а не че тепърва мислиш да се заселваш там..
Джъст Сеин'...
Няма да се изненадам, ако и още живее. Плъховете напускат потъващия кораб първи, а какъв по-потъващ кораб от милата ни Родина....Сега очаквам да ми се хвърлят поне от 3 страни, ама свиква се. Ще се прекръстя скоро от "Танцуващата с вълци" на "Танцуващата с българи". Купон да става!