Щото им е кисело под лъжичката и горчиво в устата. И понеже не могат да приемат, че те нещо може би бъркат е по-лесно да го издърпат и него надолу в казана, та да се почустват те по-добре......И не само него, а ми всеки, койо си позволи да види Канада различна от тяхната.....grozdan написа:Много интересно! fighter споделя личните си радостни впечатления като новодошъл и вместо да поощрят устрема му и задържат положителната нагласа, някои хора започват да го убеждават, че не е прав. Що така?
Аз избрах Ванкувър
Re: Аз избрах Ванкувър
И аз избрах Ванкувър, обаче пък мен Отава ме избра, та те така, ще ви идваме на гости. 

Ми айдеsmotan написа:И аз избрах Ванкувър, обаче пък мен Отава ме избра, та те така, ще ви идваме на гости.

Глей ся, тия са били директори и нагоре и още се оглеждат за червеното килимче... години вече в някои от по-тежките случаи. Не им губи времето с разни пролетарски истории 

Каза трудовият мигрант и си стегна куфара за пореден път за някъде си дето дават повече...pumpy написа:Щото им е кисело под лъжичката и горчиво в устата. И понеже не могат да приемат, че те нещо може би бъркат е по-лесно да го издърпат и него надолу в казана, та да се почустват те по-добре......И не само него, а ми всеки, койо си позволи да види Канада различна от тяхната.....grozdan написа:Много интересно! fighter споделя личните си радостни впечатления като новодошъл и вместо да поощрят устрема му и задържат положителната нагласа, някои хора започват да го убеждават, че не е прав. Що така?

Ябълке, понеже визирам себе си в твоя пост, ще си позволя да ти отговоря на глупостите. Мръсна и мизерна работа нощна смяна не е благо. Обаче ми дава възможност през деня да уча английски, да ходя на други интервюта, дава ми възможност да се квалифицирам с нещо тукашно, дава ми възможност да водя малкия си син на училище. Защото жена ми също ходи на работа. Още от България съм бил подготвен, че няма да работя от първия ден като директор. И за да "накарам" работодатели да ми звънят по телефона, съм си отрязал повече от половината стаж и съм скрил ръководните си позиции в резюмето. От писанията ти почвам да си правя извода, че за 1 месец тук съм направил повече за себе си и семейството, отколкото ти за цяла година за своето. Ако ти се чувстваш зле в Канада, това си е изцяло твой проблем. Ако си умна, намери си начин да го решиш.
Файтъре, нормално е да си направил повече все пак ти си глава на семейството. Така и трябва! Но да те питам след една година ако още си на тоя хал дали ще разсъждаваш по този начин? Недей се изсилва толкова, като понатрупаш умора и негативи пак ще говорим, но разбира се не ти знам трудовата биография може да си от търсените професии и да се уредиш, което ти го и пожелавам. Колкото до това с резюмето и орязването - много хора го правят тук. Е голямо постижение е да си измисляш и орязваш добрите си позиции, за да изгглеждаш достатъчно необразован и обратното на интелигентен, за да те наемат за черна работа. За мене това е гавра ако на някой му се струва правилно и приемливо, сорри. Най-малкото мен са ме учили да бъда честен човек за добро или лошо... А да си променяш трудовата биография в посока прикриване на личните си постижения за мене е крайно унизително! Дерзай и продължавай да бъдеш щастлив ако можеш и след "медения период"... Но да не вземеш да изчезнеш и ти като тези, които се загубиха в Монреал - от март месец го обикалят и все ги чакаме да споделят обещаните страхотни впечатления... Явно градския транспорт там е много зле уреден... 

Ябълке, това което за теб е унизително, за мен е проява на гъвкавост. Аз съм дошъл в тази държава и ще се нагласям спрямо ситуацията. Гъвкавост е думата, която помага 

ОК така да бъде, но аз не съм фен на този тип флексибилност. От тази гъвкавост лесно се преминава на другата фаза - безгръбначност. Внимавай да не се увлечеш в "нагласянето"...fighter написа:Ябълке, това което за теб е унизително, за мен е проява на гъвкавост. Аз съм дошъл в тази държава и ще се нагласям спрямо ситуацията. Гъвкавост е думата, която помага
Това са си твои страхове 

Файтъре, хич да не ти пука какво си мислят другит за теб. Нито те хранят, нито те обличат за да им плащаш данък обществено мнение. Ако ти е кеф пишеш, ако не ти е кеф - не пишеш. Всеки от нас си има глава на раменете и преценява какво и къде да чете. Партийната цензура не вирее на свободно място
Ето ти речник, за да разбереш езика на някои тук.
Ако се бориш напред излиза, че се уреждаш.....
Ако се адаптираш - се унижаваш...
Ако не се правиш на генерален директор от самолета - се гаврят с теб....
Ако един ден успееш - имаш късмет.....
Ако казваш на черното бяло си честен....
Ако търсиш по-добро заплащане за труда си си мигрант.....
Ако не ходиш на опера поне веднъж седмично живееш в най-голямата дупка на земята.....

Ако се бориш напред излиза, че се уреждаш.....
Ако се адаптираш - се унижаваш...
Ако не се правиш на генерален директор от самолета - се гаврят с теб....
Ако един ден успееш - имаш късмет.....
Ако казваш на черното бяло си честен....
Ако търсиш по-добро заплащане за труда си си мигрант.....
Ако не ходиш на опера поне веднъж седмично живееш в най-голямата дупка на земята.....
Когато бях малък ми брат ми ми казваше, че "ако"-то мирише и цапа гащи. Значи не само им е кисело и горчиво, ами и им мирише на някои.....
Пъмпкин, ти твоето резюме подправи ли го и как докато се "адаптираше"? Писа нещо, с което се самоподцени и не отговаряше на обективната действителност? Докато търсиш по-доброто си заплащане живота си тече там някъде, а семейството ти си живее разделено...или пък си общува по телефона или пък с бележки прикрепени на хладилника... На това тук някои му казват мечтан живот. Примери всякакви. А за операта ако случайно имаш предвид мене много си се объркал, защото е едно от музикалните изкуства, които меко казано не предпочитам. Но така е, прав си всички имаме глави на раменето и можем да преценим "балоните под налягане" и "строителите на пясъчни кули".
И що за пример си дал?
Самият ти изръси 7 поредни акита +2 в горния нравоучителен абзац. Вероятно имаш някаква фиксация към тази думичка, а защо ли?
Как е във Форт Нелсън? 

- ablood
- Обратна връзка:
Опаааа...
Ябълката се появи и форумният баланс вече е на мястото си.
Бързото стъпване на крака на момчето беше обявено за перманентно зацикляне в нощните смени, ентусиазмът за розови очила, скростта за изключение...
За сега няма изненади.
Ябълката се появи и форумният баланс вече е на мястото си.
Бързото стъпване на крака на момчето беше обявено за перманентно зацикляне в нощните смени, ентусиазмът за розови очила, скростта за изключение...
За сега няма изненади.

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Сега разбирам заблудата ти. Извинявай, за теб ще поясня. Във Форт Нелсън съм на работа 18-20 дни в месеца. После съм си 40-42 дни вкъщи FULL TIME. Мен това ме устройва, децата и жена ми също. Когато твоя мъж изкарва достатъчно, за да може да си е вкъщи 60% от времето през годината, тогава ще разбереш за какво говоря. А до тогава ни обяснявай колко е забутана Виктория, понеже няма опера.......apple написа:Как е във Форт Нелсън?
Харесвам хора ,които не ги е страх от работа ,че са голяма рядкост в Канада... Успех на Бореца и му пожелавам същия ентусиазъм и след една година... 

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел