Diplome, Maitrise или Certificate en comptabilite/finance
-
Diplome, Maitrise или Certificate en comptabilite/finance
Здравейте,
Някой от вас знае ли кое е най-удачно да се избере: Diplome, Maitrise или Certificate en comptabilite/finance?
Аз вече имам магистърска степен по общ мениджмънт и смятам, че по-задълбочени знания по счетоводство или финанси биха могли да увеличат шансовете ми за намиране на работа. Кое да избера??
Моля за коментари за вида програма, но приветствам и коментари относно финанси vs счетоводство.
Н.
Някой от вас знае ли кое е най-удачно да се избере: Diplome, Maitrise или Certificate en comptabilite/finance?
Аз вече имам магистърска степен по общ мениджмънт и смятам, че по-задълбочени знания по счетоводство или финанси биха могли да увеличат шансовете ми за намиране на работа. Кое да избера??
Моля за коментари за вида програма, но приветствам и коментари относно финанси vs счетоводство.
Н.
-
Re: Diplome, Maitrise или Certificate en comptabilite/financ
Наистина има доста и различни варианти – кой е най-удачния за теб ще трябва сам да решиш. Може би трябва да прецениш добре какво точно искаш да работиш и на тази база да се ориентираш какво трябва да учиш.Mr. Nobody написа:Здравейте,
Н.
Това което направих беше първо да си търся работа – и с голяма доза късмет успях да си намеря работа по специалността – след което се записах да уча директно към една от счетоводителските асоциации. Тяхната програма не е лесна и иска доста учене, освен това си е и скъпо удоволствие, макар че след като направих известен трудов стаж сега работодателя ми покрива основната част от разсноките за учене, но не всичко. Предимството на тази програма, поне от моята гледна точка, е че е направена за хора които работят и ученето е на втори план. Ако твоите планове са първо да учиш, а след това да търсиш работа, то тогава програмата на асоциацията може би не е най-добрия вариант.
Имай предвид все пак че е добре да се опитваш да трупаш тукашен трудов стаж – ако си завършил тукашно образование, но нямаш трудов стаж, може да си се оказал в ситуация че си твърде квалифициран за да кандидастваш за позиция за начинаещи, а в същото време, макар да имаш образованието, нямаш трудов стаж за по-напреднала позиция.
-
polojenieto mi e sastoto
Az sam pred sastiqt izbor...
Imam bac ot BG industrialna ikonomica.
Tuk iska da rabotq schetowodstwo zastoto mi se struwa, che ste ima hliqb w tazi rabota, wypreki, ce ima i po hitri profesii ot tazi na schetowoditel, no nikoj ne ti garantira placement, sled kato zawarshish...
Az sam po sklonna da cha BAC tuk.
Prosto ne wijdam kak ste stane inache...
ili programite za certificati....
w momenta se kolebaq.
edin bac e 90 credits, a certificatite sa samo 30.
za da zawarshish taka ili inache trqbwa da naprawish 90, zatowa mi se struwa, che edin uniwersitet ( BAC) nqma da e tolkowa izlishno nachinanie... oste poweche ceh e taka ili inache neizbejno w wremeto.
no koko e praw, ot druga strana ako se wzemat certificat po certificat.... i prez towa wreme da porabotwash nqkade...
ne znam dali ste e wazmojno...
zastoto tuka ima mnogo uchene.
ako rabotq po sastoto wreme, pone za men towa znachi, che ... mnogo losho ste q okasam...
temata mnogo me interesuwa...
neka da q diskutirame.
Imam bac ot BG industrialna ikonomica.
Tuk iska da rabotq schetowodstwo zastoto mi se struwa, che ste ima hliqb w tazi rabota, wypreki, ce ima i po hitri profesii ot tazi na schetowoditel, no nikoj ne ti garantira placement, sled kato zawarshish...
Az sam po sklonna da cha BAC tuk.
Prosto ne wijdam kak ste stane inache...
ili programite za certificati....
w momenta se kolebaq.
edin bac e 90 credits, a certificatite sa samo 30.
za da zawarshish taka ili inache trqbwa da naprawish 90, zatowa mi se struwa, che edin uniwersitet ( BAC) nqma da e tolkowa izlishno nachinanie... oste poweche ceh e taka ili inache neizbejno w wremeto.
no koko e praw, ot druga strana ako se wzemat certificat po certificat.... i prez towa wreme da porabotwash nqkade...
ne znam dali ste e wazmojno...
zastoto tuka ima mnogo uchene.
ako rabotq po sastoto wreme, pone za men towa znachi, che ... mnogo losho ste q okasam...
temata mnogo me interesuwa...
neka da q diskutirame.
-
Zdravej Movie Star,
На мен ми се струва че Бак-ът ще е много излишно загубено време. Защо смяташ, че би било полезно? Ами то ще се почне от самото начало, със всички "глупости" от рода на историа на ик. теории, психологиа, икономикс и прочие. Според мен сертификат или програма е по-добре. Но как стои въпросът с ордерите? Те какво образование признават?? Чувам, че и те организират курсове и издават "грамота", но последното не е диплома...
Н.
На мен ми се струва че Бак-ът ще е много излишно загубено време. Защо смяташ, че би било полезно? Ами то ще се почне от самото начало, със всички "глупости" от рода на историа на ик. теории, психологиа, икономикс и прочие. Според мен сертификат или програма е по-добре. Но как стои въпросът с ордерите? Те какво образование признават?? Чувам, че и те организират курсове и издават "грамота", но последното не е диплома...
Н.
Мда за това то4на рецепта няма. Коко е прав за стажа, но си е трудни4ко.
По повод за връстането от нашите велики метриси към бак това е нормално мислене на всеки новодошъл. Аз от там се връстам, добре 4е рано се усетих. Само 4е говоря за друга професия, а не за с4етоводители. Хубаво е състо да си сложиш ръка на сърцето и да си отговориш наистина ли си толкова пе4ен в твоята сфера, ако е да прави там сертификати, колкото да замажеш положението. Тукашен кетап да имаш.
Ако си си свиркал(а) 5 год. по купони в университета и си млад(а), май един бак няма да ти се отрази зле, те тука са по 3 год. Последното особенно помага и ако си си свиркал преди да дойдеш тук, а не си у4ил езици. Така 4е е строго индивидуално.
По повод за връстането от нашите велики метриси към бак това е нормално мислене на всеки новодошъл. Аз от там се връстам, добре 4е рано се усетих. Само 4е говоря за друга професия, а не за с4етоводители. Хубаво е състо да си сложиш ръка на сърцето и да си отговориш наистина ли си толкова пе4ен в твоята сфера, ако е да прави там сертификати, колкото да замажеш положението. Тукашен кетап да имаш.
Ако си си свиркал(а) 5 год. по купони в университета и си млад(а), май един бак няма да ти се отрази зле, те тука са по 3 год. Последното особенно помага и ако си си свиркал преди да дойдеш тук, а не си у4ил езици. Така 4е е строго индивидуално.
BAC po finance ili comptabilité si e seriozno izpitanie za imigranta. ne e nikak lesno, no ne e i nevazmojno. no osnovnia vapros e kakvo iskate da rabotite.
ako iskate kato comptable professionel vi triabva ili CA ili CGA. a tova ne e shega rabota. koko e prav - iska se i izvesten opit v tazi oblast - pone dve godini. tova e chast ot iziskvaneto za da stanesh CA ili CGA.
taka che rabotata e varzana. ne e shega. no posle ti se otvariat dosta vratichki i e tarsena profesia.
ako iskate da rabotite kato copmtable vi triabva BAC Finance-comptabilité pone (moje i ekivalence na BG BAC vav sferata na finansite), plus uspeshno izdarjani izpiti profesionalnite organizacii CA ili CGA.
ako iskate da rabotite na po-nisko nivo v oblastta na schetovodstvoto i edin sertifikat e dostatachen plus izvesten opit - godina-dve.
ako iskate kato comptable professionel vi triabva ili CA ili CGA. a tova ne e shega rabota. koko e prav - iska se i izvesten opit v tazi oblast - pone dve godini. tova e chast ot iziskvaneto za da stanesh CA ili CGA.
taka che rabotata e varzana. ne e shega. no posle ti se otvariat dosta vratichki i e tarsena profesia.
ako iskate da rabotite kato copmtable vi triabva BAC Finance-comptabilité pone (moje i ekivalence na BG BAC vav sferata na finansite), plus uspeshno izdarjani izpiti profesionalnite organizacii CA ili CGA.
ako iskate da rabotite na po-nisko nivo v oblastta na schetovodstvoto i edin sertifikat e dostatachen plus izvesten opit - godina-dve.
Темата наистина е много интересна, но за съжаление нямам време в момента за повече писане. Искам да помоля Movie Star и Mr.Nobody да погледнат статията ми в раздела Финанси на портала – статията си остава просто едно субективно мнение, пък и почва да остарява, но може би ще отговори на някои от въпросите и на двама ви.
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=62
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=62
-
Здравей отново, Молсон,
Ти споменаваш compable и comtable professionel.
Исках само да попитам: има ли разлика между compable и comtable professionel? Каква е тя? Да не би за да работиш като обикновен счетоводител в магазин (comptable) трябва НЕПРЕМЕННО да изкараш квебекски (канадски) Бак? ...Докато за Експерт-счетоводител (comtable professionel) е достатъчно да издържиш изпита, независимо как си се подготвил, и да имаш стаж?
Мерси отново,
Н.
Ти споменаваш compable и comtable professionel.
Исках само да попитам: има ли разлика между compable и comtable professionel? Каква е тя? Да не би за да работиш като обикновен счетоводител в магазин (comptable) трябва НЕПРЕМЕННО да изкараш квебекски (канадски) Бак? ...Докато за Експерт-счетоводител (comtable professionel) е достатъчно да издържиш изпита, независимо как си се подготвил, и да имаш стаж?
Мерси отново,
Н.
ima razlichni niva v schetovodnata profesia - ot entry level do senior.
taka che i iziskvaniata da zaemash dadenia post sa razlichi - obrazovanie plus staj.
ako iskash comptable professionel ili analyste financier - zadaljitelno CA, CGA ili CMA plus staj po specialnostta.
ako iskash commis comptable (pomoshnik schetovoditel) - BAC ili sertificate plus staj pone godina v kanadska firma.
poseti saita:
www.jobwings.com
i shte si iziasnish mnogo ot vaprosite koito te valnuvat v oblastta na finansovoto delo v Canada.
taka che i iziskvaniata da zaemash dadenia post sa razlichi - obrazovanie plus staj.
ako iskash comptable professionel ili analyste financier - zadaljitelno CA, CGA ili CMA plus staj po specialnostta.
ako iskash commis comptable (pomoshnik schetovoditel) - BAC ili sertificate plus staj pone godina v kanadska firma.
poseti saita:
www.jobwings.com
i shte si iziasnish mnogo ot vaprosite koito te valnuvat v oblastta na finansovoto delo v Canada.
-
Здравейте отново,
Имам един много наивен въпрос:
Ордерите на счетоводителите, като се запишеш на курсове при тях, осигуряват ли възможности (разбирай фирми) за необходимия стаж от 24 месеца? Някъде четох, че в Ордерите имали списък на благоразположени фирми, с които работят. Има ли такова нещо, може ли да се разчита на помощ от Ордера, и каква е вероятността чрез тях да се намери някакъв (ниско-платен) стаж?
Мерси за отговорите,
Н.
Ордерите на счетоводителите, като се запишеш на курсове при тях, осигуряват ли възможности (разбирай фирми) за необходимия стаж от 24 месеца? Някъде четох, че в Ордерите имали списък на благоразположени фирми, с които работят. Има ли такова нещо, може ли да се разчита на помощ от Ордера, и каква е вероятността чрез тях да се намери някакъв (ниско-платен) стаж?
Мерси за отговорите,
Н.
За такава помощ от страна на ордера по-добре не разчитай.Mr. Nobody написа:Здравейте отново,
Мерси за отговорите,
Н.
Наистина от СА могат да ти дадът списък на всички СА фирми в съответния район където би искал да търсиш работа, но това не гарантира по никакъв начин че ще си намериш работа.
CGA имат вътрешна уеб-страница с обяви за работа, до която имат достъп само регистрираните студенти или членове, но и там кандидатстването за работа си е по общите правила и от работодателя зависи да избере кого би взел на работа.
Освен това в тяхния сайт можеш да си направиш профил, подобен на резюме, до който също ще имат достъп потенциални работодатели, но какъв е шанса да те хареса някой и да ти се обади за работа е трудно да се каже.
-
possibllité d'embauchement
Naposledak, akto goworq s hora i se sawetwam po otnoshenie na azmojnostite za zapiswane w universiteta, kakyw nachi na obuchenie da podhwana, wse po-chesto chuwam, ch hora s BAC i chlenowe na orderite si namrat izkluichitelno trudno rabota, zaradi zaplatata, koqto trqbwa da im se plasta ( opredeleniqt minimum ot sindikatite za takyw wid obrazowanie).
Towa oste poweche me obyrkwa...
Hora sa sklonni da se zapishat i ucht w college po schetowodstwo, za da izegnat tozi problem.
Na men tkwa mi se struwa dostatychno seriozno.
Znam sasto, che kasae i drugi reglamentirani profesii s orderi.
m... da
Towa oste poweche me obyrkwa...
Hora sa sklonni da se zapishat i ucht w college po schetowodstwo, za da izegnat tozi problem.
Na men tkwa mi se struwa dostatychno seriozno.
Znam sasto, che kasae i drugi reglamentirani profesii s orderi.
m... da
-
Movie Star-
Какви са тези "колежи по счетоводство", кажи някой??
Разглеждайки обявите за работа в Jobwings, разбрах че без ВАС и в половината от случаите без Ордерска титла, е невъзможно да се намери работа. Хич не ми се учи 3 г. за ВАС...
След това проучване, почти се отказах от счетоводството
...Само с една диплома от Continuing Education, та било то гарнирана с Ордерска степен, едвали ще се намери работа. Ами въпроса за стажа???
Получава се затворен кръг.
Н.
Какви са тези "колежи по счетоводство", кажи някой??
Разглеждайки обявите за работа в Jobwings, разбрах че без ВАС и в половината от случаите без Ордерска титла, е невъзможно да се намери работа. Хич не ми се учи 3 г. за ВАС...

След това проучване, почти се отказах от счетоводството
...Само с една диплома от Continuing Education, та било то гарнирана с Ордерска степен, едвали ще се намери работа. Ами въпроса за стажа???
Получава се затворен кръг.
Н.