REQUEST

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
goya1

REQUEST

Мнение от goya1 »

izvinjavajte ako zadavam glupav vapros, no mnogo se oburkah ot mnogoto info, koeto pro4etoh dosega...
zavur6ila sum medicina v BG, ot komentarite po temata za priravnjavane na diploma v canada mi stava jasno 4e ne moga da se preboria za da zapo4na da praktikyvam v canada/nai-ve4e zaradi finansovata strana na vaprosa/.
na probnia test za ocenka na 6ansovete mi za imigracia v kanada polu4i6 otgovor 4e e po-dobre da ne podavam application form - otgovorite mi za occupation si bjaha v oblast medicina..
ta, i glupavia mi vapros :oops: - iasno e 4e njama da moga da rabotia kato lekar, no ne znam kakvo trjabva da napi6a kato predpo4itanie za vid rabota, ta da imam 6ans da buda odobrena:( . o6te pove4e 4e e iasno 4e ne moga da pokaja staj v "oblastta". predpolagam 4e mnogo ot vas su6to ne rabotiat tova, za koeto sa u4ili - kakvo pisahte na tezi vaprosi i kakvo rabotite v Ca..?
ako smjatate temata za glupava, pi6ete mi na pm :oops:
thanks in advance!
man is as big as his dreams are!!!
Аватар
Valdi

Мнение от Valdi »

Нормално е в началото да си объркана! От една страна желанието да промениш начина си на живот, да напуснеш потъващия кораб - от друга лавината от информация, неконкретизирани правила и една отворена система даваща възможност на интервюиращи и нтервюирани да лавират според разбиранията и потребностите си.
Във въпроса ти обаче е застъпена единствено страната "професия". За да получиш отрицателен отговор на он-лайн теста обаче, едва ли тя е била решаващият фактор! Напиши повече информация за своя случай! Така ще получиш и повече и по-адекватна помощ!
На колко години си?
Семеен статус?
Деца?
Владеене на Френски език?
Приятели в Квебек?
Пробвала ли си да разиграеш различни варианти на теста, за да разбереш колко под границата си? Може да не ти достига точица! Тогава ще я компенсираш с нещо!
А по въпроса ще ти признаят ли дипломата там, ще работиш ли по специалността и как става това, отговори ще търсиш и получиш когато мине интервюто! Успех!
За да направиш прерия е нужно - пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Poslushai saveta na gorepisheshtia.

Ideia: Ako se opasiavash che niama da te odobriat kato lekar na interviewto, bi mogla s malko umela redaktsia na CVto i dlajnostnite si harakteristiki da se izkarash laborantka (TA), taka shte mojesh da izpolzvash i staja si, koito predpolagam e v bolnitsa? Dokolkoto sam zapoznata, v Kanada iziskvaniata za kvalifikatsia na TA sa dosta shiroki, osobenno po universitetite i v industriata, taka che bi triabvalo da mojesh da ubedish interviuirashtia che shte se vpishesh dobre v kanadskia job market...kakvo shte pravish posle kato pristignesh v Kanada...druga rabota...

Uspeh!
goya1

Мнение от goya1 »

taka e, blagodaria valdi, moje bi trjabva6e da se uto4nja malko pove4e...
na 26 sum, ne sum omujena, njamam deca, polzvam angliiski, na frenski znam samo otdelni dumi4ki, njamam priateli v kvebek
ne znam kolko ot vas imat predstava za tova, no v bg mnogo trudno moje6 da zapo4ne6 rabota v bolnica, vsi4ko e vapros na mnogo vruzki i pari. ve4e e trudno i po selata da si nameri6 rabota, mnogo ot kolegite rabotiat kato pomo6tnici na gp-ta i se skusvat ot rabota za nikakvi pari i bez trudov dogovor...universitetite proizvejdat bezrabotni lekari na kilogram..:/
iasno e 4e ne bih mogla da rabotia kato lekar, na vsi4ko otgore ne moga da pokaja staj po specialnostta, kato sum rabotila bez dogovor...
predpolagam 4e tezi ne6ta se imat predvid, kak izob6to 6te stigna do interview, ako sum pisala 4e iskam tam da rabotia kato lekar
a v su6toto vreme dori i dapi6a kato jelanie njakakyv niskokvalificiran trud, sigurno pak 6te iziskvat njakakyv staj? sega ve4e mnogo se opletoh...
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Bez elementaren frenski, dobar angliiski i staj (pone 2 godini) shte ti e mnogo trudno da minesh.

Po moi smetki sam mlad chovek (kato teb) minava minimum s MSc, 2 godini staj, edinia ezik na max i drugia na nivo "dve izrechenia na krast", bez rodnini ili priateli i drugi ekstri ot tipa na predlojenie za rabota i t.n. Znachi, tai kato imash MD (koeto se ravniava min na MSc) nai-razumno mi se vijda da namerish niakakv nachin niakoi priatel/rodnina da ti izdade fiktiven trudov dogovor za 2 godini rabota kato pomoshnik lekar/ laborantka ili kakvoto tam...i da siadash da uchish seriozno frenski. Tai kato si mnogo mlada ne mojesh da pishesh poveche staj - meditsinata e 6 god nali taka? Znachi ot 18 do 24 si sledvala, a ot 24 do 26 si rabotila po spetsialnostta (obiknovenno ne priznavat staj natrupan po vreme na redovno obuchenie). Bi triabvalo da stigne - razigrai varianti na testa...

Alternativen variant - nameri niakoi na koito sashto ne mu stigat tochki i kandidatstvaite zaedno kato savmestno sajitelstvashti. Mislia che visshe na 2ria kandidat (t.e. ti) vdiga tochkite za Kvebek (po federalnata programa sas sigurnost), da me popravi niakoi ako barkam.

Uspeh!
goya1

Мнение от goya1 »

zna4i vse pak 6te trjabva da se u4i french... :roll:
trjabva da izmislia i kak da opravim tova sus staja..
blagodaria vi za suvetite!
ako njakoi drug bi me posuvetval o6te ne6to v tazi nasoka 6te vi buda mnogo blagodarna!
Misty
Обратна връзка:

Здрасти!

Мнение от Misty »

Съветите по-горе са разумни.Аз бих потвърдила ...учи Френски-важно е!
УСПЕХ!
..и на нас също успех.
Ако замина /чакам дата за интервю/ ...ще ти стана приятелка...
Така че може да ми стискаш палци!!! :P :wink:
goya1

Мнение от goya1 »

razbira se - vajnoto e da si pomagame!
stiskam palci, puk ti posle da se pohvali6!!! :D :beer:
Аватар
DukeNukem

Мнение от DukeNukem »

Abe nyakoi shte mi obyasni li zashto ne moje da se raboti kato lekar v Canada? Ako izkarash izpitite kolkoto i trudni da sa te ne bi tryabvalo da ima prichini da ne mojesh. Pak i ne vyarvam navsyakade da e ednakvvo polojenieto. Imam predvid che ako v Quebec, Ontario ili BC "ne stava", to moje bi v Nova Scotia, Alberta, Sascatchewan i dr moje i da ima chalam. To i v Bg veche e trudno da zapochnesh rabota kato lekar ama ne e nevazmojno.
I oshte neshto; neznam dokolko e vyarno ama mi kazaha che hora sreshtnali trudnosti da rabotyat kato lekari v Canada, sa probvali i sa uspyali v US i na vsichkoto otgore za povechko pari. Taka che Goya1 ne mislya che tryabva da hvarlish na vyatara 6 godini uporit trud samo zashtoto e mnogo trudno ili pone probvai pak kakvoto stane. A za trudoviya staj shte izmislish neshto. Pone na stakmistikata sme care :D
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

DukeNukem написа:Abe nyakoi shte mi obyasni li zashto ne moje da se raboti kato lekar v Canada? Ako izkarash izpitite kolkoto i trudni da sa te ne bi tryabvalo da ima prichini da ne mojesh. Pak i ne vyarvam navsyakade da e ednakvvo polojenieto. Imam predvid che ako v Quebec, Ontario ili BC "ne stava", to moje bi v Nova Scotia, Alberta, Sascatchewan i dr moje i da ima chalam. To i v Bg veche e trudno da zapochnesh rabota kato lekar ama ne e nevazmojno.
I oshte neshto; neznam dokolko e vyarno ama mi kazaha che hora sreshtnali trudnosti da rabotyat kato lekari v Canada, sa probvali i sa uspyali v US i na vsichkoto otgore za povechko pari. Taka che Goya1 ne mislya che tryabva da hvarlish na vyatara 6 godini uporit trud samo zashtoto e mnogo trudno ili pone probvai pak kakvoto stane. A za trudoviya staj shte izmislish neshto. Pone na stakmistikata sme care :D
za Canada trudno se minavat izpitite i ima problem s naznacheniata
za US ako iskarash izpitite triabva da stajuvash no sled staja triabva da napusnesh stranata...niakoi se urejdat da sediat no mnogo triabva da napusnat i chak sled tova mogat da se varnat (ako si nameriat koi da gi naeme).
Poznavam hora koito sa uspeli a poznavam i lekari koito oshte raznasiat pizzi ili v nai dobria sluchai sa asistenti i razni takiva profesiiki...
ucheneto e trudno...savetvam vi da nauchite angliiski parvo predi da sednete da uchite shtoto mnogo kasat...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

DukeNukem написа:Abe nyakoi shte mi obyasni li zashto ne moje da se raboti kato lekar v Canada? Ako izkarash izpitite kolkoto i trudni da sa te ne bi tryabvalo da ima prichini da ne mojesh. ...
Разбира се, че може да се работи като лекар. Изпитите са тежки и е голям зор докато ги вземеш, затова малко хора се хващат да ги държат, а от тези които се хващат не всички минават, но има и такива които успяват.
:beer: :beer:
goya1

Мнение от goya1 »

mda, sega obmisliam variantite - da siadam da u4a frenski otna4alo ili prosto da si poddurjam angliiskia i da nameria na4in da zamina za usa...
vuv vsi4ki slu4ai mai 6te se raznasjat pizzi :)
v bulgaria e naistina mnogo ako si prostosmurten kato men i njama6 pari za ru6veti ili koi da te butne njakade.
a 6to se otnasia do priravnitelnite izpiti men me 6a6ka taksata za tiah, ne tolkova samite izpiti. kato si sedne6 na zadnika da 4ete6 6te se spravi6, no se okazvat dosta skupo udovolstvie
za su6tite izpiti za UK su6to sa nujni dosta sredstva samo za taksa za iavjavane, pfff
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

goya1 написа:mda, sega obmisliam variantite - da siadam da u4a frenski otna4alo ili prosto da si poddurjam angliiskia i da nameria na4in da zamina za usa...
vuv vsi4ki slu4ai mai 6te se raznasjat pizzi :)
v bulgaria e naistina mnogo ako si prostosmurten kato men i njama6 pari za ru6veti ili koi da te butne njakade.
a 6to se otnasia do priravnitelnite izpiti men me 6a6ka taksata za tiah, ne tolkova samite izpiti. kato si sedne6 na zadnika da 4ete6 6te se spravi6, no se okazvat dosta skupo udovolstvie
za su6tite izpiti za UK su6to sa nujni dosta sredstva samo za taksa za iavjavane, pfff
не се притесняваи от пиците,няма нищо лошо в доставката им,всеки е тръгнал оттам,ако доидеш тук,даже ще ти е гот отначало с такава равота(личен опит) :lol: а изпитите-ела тук,ще видиш,че морето е доколене,и ще се успокоиш.Има такси,има и заеми,само желание да имаш
Di ana
Обратна връзка:

Мнение от Di ana »

Ako iskash da rabotish kato lekar i imash mnogo dobar angliiski si pomisli seriozno za Australia....
Pokrivash vsichki kriterii ot tova ,koeto prochetoh osven rodnini tam(priateli ne se priznavat)...
Dokokkoto znam te vavedoha neotdavna po-oblekchena sistema , za doktor ne trjabva da priravnjavash,ili pone ne pri takavi tezki uslovia i tova ,koeto shte ti e neobhodimo da kandidatstvash e IELTS predi da podadesh dokumenti.
Ako uspeesh da si namerish rabota predi tova v slabozaselen rajon(ne e nevazmozno) shte stane bez nikakvi usloznenia.

Samo idea...a za dostoinstvata na Australia vaobshte ne se i samnjavai...ne sluchaino pochti njama avstraliec,koito da ne kaze che zivee v nai-dobrata darzava (chesto upotrebjavat i dumichkata "rai")...
Za men si ostava nai krasivoto mjasto i No 1 po otnoshenie na vsichko ostanalo,no neshtata v zivota mi se stekoha po drug nachin...

Goljamo mislene ti predstoi,no shte go izmislish...njama drug variant! :D
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

ако изхождам от медицинския тест на който ходих мога смело да кажа че изпитите които ще ти турят ще са непревземаеми :idea: защо? ами защото целта е да те прецакат , при мен имаше въпроси с 2 верни отговора и аз се чудех какво да избера, а докато се чудиш времето ти тече...ама нейсе аз ще почвам отначало да уча, ама ти за да ги прескочиш тез години учене си представям примерно какво ще измислят :?
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Заключено