bp_de написа:Californian написа:pumpy написа:A new report from
Трябва.... Шваица не са в ЕУ и ако че имат споразумение с ЕУ все пак са си оставили вратички да го нагласят естествено както те искат –даже и след 2013 когато за Бг граждани няма да има лимитации за работа ,лимитаците не отпадат автоматично за шваица.
Другото което ти не си в час –това дето е написано важи ама за местните ,щото като не чуят да имаш местно фамилно име и директно си класиран вън от чадъра.Там е по зле и от немско в тоя показател така че трябва да си някои ултра генни да се класираш за някое топло и добре платено място а ако не знаеш франсе и немски –тогава ултра става на ултра квадрат.
Аз да ти кажа честно, не толкова заплатата ме блазни, колкото, че е хубава страна - Швейцария - звучи супер, не че съм бил де ама си я представям като рай.
И другия бонус - мога уикендите да си живея в България.
леле, погледнато от Калифорния - Швейцария е като съседна на България....сигурно 2 часа е полета........и 10тина часа, хайда 15часа с кола....
Едно от многото неща дето ме дразнят при мен, е че е много далеч от България - 12 часа полет до Европа, после още 2-3-4часа полет..........и накрая след 24часа по самолети и летища си като парцал.......
Същото важи и за Австрия и там ми се ходи много.....там пък съм чувал, че е съвсем близко - с кола, със самолет съм пътувал 1час и 15 минутки.......то просто като пикник ми се вижда........
Наистина им завиждам на Българите дето са се добарали до европа на хубава работа - аз пробвах на времето не успях........мисля си точно заради дискриминацията - държаха се отвратително навсякъде заради името ми дори си правиха шеги някакви с името ми(източно европейско)
А дали тези дето работят като специалисти Българи в европа и изкарват, нямам си идея примерно 4-5хил евро и нагоре - те дали се връщат до България всеки месец?
супер звучи...........