Терор в България !!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Koko

Re: Терор в България !!

Мнение от Koko »

budtel написа:Pumpy, ти по-добре от мен би трябвало да знаеш, че сега ситуацията в близкия изток е доста сериозна. По-лошото е, че няма идея как нещата могат да се оправят по мирен път. Ясно е, че Запада и САЩ няма да се откажат от своя пробив на изток. Те просто нямат избор. Кризата е в състояние да ги върне десетилетия назад. Ясно е също, че Русия, Китай, Иран и Сирия няма да се дадат така лесно. Ще се съпротивляват до последно.
Нека си представим, че Запада победи Сирия и Иран, кой е следващия? Много просто - Русия, Китай, Северна Корея. Последните три страни разполагат със сериозно въоръжение, включително атомни бомби, химическо и биолгично оръжие, а може би имат и други тайни оръжия и технологии. Само за пример Русия разполага с най-далекобойните ракети - около 15 000 км. практически може да порази всяка цел на земята.
Смяташ ли, че тези държави ще си кротуват и спокойно ще чакат хамериканците да ги "демократизират"?
Мир на праха на загиналите и бързо възстановяване на ранените

Будителю какво разбираш под пробив на изток? Американците са се настанили трайно в Близкият Изток не от години а от десетилетия и това едва ли ще се промени скоро. Ако не ми вярваш можеш да питаш чичо Гугъл и той ще ти покаже в колко много държави имат военни бази само в арабския свят, така че те на изток отдавна са пробили, а и не виждам защо смяташ че Русия Китай или Северна Корея да са следващите - следващи в какво всъщност?

И още един въпрос, та съвсем да се отклоня от темата - защо израелското правителство предпочете да върне веднага всички ранени, дори и тези които са сериозно пострадали обратно в Израел? Явно нещо нямат доверие в световното ниво на българската медицина?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Misho76 написа:
2./Лека му пръст на човека/ но защо при толкова засилени мерки за сигурност именно Мустафа е водач на израелска група?
Извинявай Мишо - това че шофьора се е казвал Мустафа прави ли го по подразбиране потенциална опасност за сигурността?

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
budtel

Мнение от budtel »

Koko написа:
budtel написа:Pumpy, ти по-добре от мен би трябвало да знаеш, че сега ситуацията в близкия изток е доста сериозна. По-лошото е, че няма идея как нещата могат да се оправят по мирен път. Ясно е, че Запада и САЩ няма да се откажат от своя пробив на изток. Те просто нямат избор. Кризата е в състояние да ги върне десетилетия назад. Ясно е също, че Русия, Китай, Иран и Сирия няма да се дадат така лесно. Ще се съпротивляват до последно.
Нека си представим, че Запада победи Сирия и Иран, кой е следващия? Много просто - Русия, Китай, Северна Корея. Последните три страни разполагат със сериозно въоръжение, включително атомни бомби, химическо и биолгично оръжие, а може би имат и други тайни оръжия и технологии. Само за пример Русия разполага с най-далекобойните ракети - около 15 000 км. практически може да порази всяка цел на земята.
Смяташ ли, че тези държави ще си кротуват и спокойно ще чакат хамериканците да ги "демократизират"?
Мир на праха на загиналите и бързо възстановяване на ранените

Будителю какво разбираш под пробив на изток? Американците са се настанили трайно в Близкият Изток не от години а от десетилетия и това едва ли ще се промени скоро. Ако не ми вярваш можеш да питаш чичо Гугъл и той ще ти покаже в колко много държави имат военни бази само в арабския свят, така че те на изток отдавна са пробили, а и не виждам защо смяташ че Русия Китай или Северна Корея да са следващите - следващи в какво всъщност?

И още един въпрос, та съвсем да се отклоня от темата - защо израелското правителство предпочете да върне веднага всички ранени, дори и тези които са сериозно пострадали обратно в Израел? Явно нещо нямат доверие в световното ниво на българската медицина?
Ако забелязваш не съм казал присъствие, а пробив. A това, че са си взели ранените и мъртвите няма нищо общо с българските лекари, които съм убеден, че са били на ниво. Ако забелязваш са взели и главата на самоубиеца. Причината е, че те не желаят българските служби да разберат какво е било взривното устройство, какво е имало в него, какъв материал има в телата. Това е важно за установяване на вида на взрива, и самоличността на шемета, а оттам да се мисли кой е организатора, как е направено, как е пренесено и т.н. Не казвам, че Израел е организирал взрива - това е направо налудничаво. По-скоро за Израел е удобна тезата, че взрива е организиран от Иран. А тук вече се появява нотка на съмнение, че този атентат е провокация. С каква цел? Определено има връзка със събитията в Сирия, защото Сирия е съюзник на Иран. За САЩ и Израел е удобно да обвинят Иран. Този атентат може да е повод в по-късен етап да се почне война с Иран.
Що се касае до Русия, Китай и Северна Корея е пределно ясно, че обединения Запад нама да спре своята офанзива на Изток. Първо - защото няма избор, той е пред фалит (ЕС, САЩ), второ - желае да бъде световен господар, същото което искат Русия, Турция или Китай. Това е война на империйте.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Било е 3 килограма тротил. Въпреки че ми е малко трудно да повярвам, знам как гърми един "сапун" и мисля че три кила тротил би трябвало да отнесе поне полвината автобус.

Eто експлозия на едно кило тротил
http://www.youtube.com/watch?v=QUSff_JGyqw"
Taxation is theft.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

budtel написа:обединения Запад нама да спре своята офанзива на Изток. Първо - защото няма избор, той е пред фалит (ЕС, САЩ)
Стига с тия фалити бе, ти наясно ли си какво означава фалит, особено на държава? Знаеш ли през последните 100 години Германия колко пъти е фалирала и то здраво? Колкото пъти е губила световните войни. Е, това попречило ли е на германците не само да се изправят на крака след всеки фалит и загуба на война, ами и да скрият в малкия джоб победителите си. В повечето случаи е много по-добре да фалираш. Великобритания също фалира в края на Втората световна война, въпреки победителския си статус. Любимата ти руска мечка и тя, преди да влезне в епохата на лудите нефтени котировки. Е и?

budtel написа:Това е война на империйте.
Аха, войната ще бъде водена лично от Империй, потомък на древноримските императори. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

budtel написа:обединения Запад нама да спре своята офанзива на Изток. Първо - защото няма избор, той е пред фалит (ЕС, САЩ)
Хахахахааах, абе ти много ме развеселяваш ще знаеш!Това е много положително, защото от днес съм във ваканция и трябва да се зареждам само с положителни емоции. Благодаря ти! :clap:
Колкото до другото: Успокой топката! Фалит няма да има! Китай, ако си поискат заемите от САЩ, те просто ще им напечатат парички.Ама паричките нямало да имат същата стойност - Голям праз! :D
Да не са луди да правят война! Това да не ти е СССР! Всички нормални държави си пазят човешкия ресурс. :)
...Еййй, нЕкои хора са си спрели развитието на ниво кръстоносни походи. :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
budtel

Мнение от budtel »

MrGeek, никога не съм казвал, че ако Запада фалира, ще бъде заличен от Изтока. Всъщност според мен никой няма да победи. В тази игра не може да има победители. Най-верояно ще има реми. Не съм оптимист за янките обаче. Ако фалират те ще се разпаднат. Има хипотези, че Турция и Япония също ще престанат да съществуват в този си вид. Какво ще стане с Канада, аз също си задавам този въпрос. Каква е функцията на новия свят, какво е мястото му в света? Наивно е да си мислим, че ни поканиха тук заради северните си територии. Специално Квебек е ахилесовата пета на обединена Северна Америка. С други думи чакат ни сериозни промени.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

budtel написа:Специално Квебек е ахилесовата пета на обединена Северна Америка. С други думи чакат ни сериозни промени.
Това просто можеш да го забравиш! Кебек винаги е въртял Канада на малкия си пръст. Погледни правителствата!Дори Министър председателя да е от някоя от другите провинции, то голяма част от министрите и заместник министрите са именно от Кебек, а както знаем те управляват. ;) Не съм забелязала при това "съотношение на силите" да има някакво неразбирателство с южната ни съседка, камо ли да говорим за "ахилесова пета", както ти се изхвърли. За обединяване е трудно да се говори, но за взаимоизгодни отношешения между равнопоставени партньори - мисля, че няма никакъв проблем. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Квебек е на косъм да бъде изхвърлен като кирливо коте на улицата ! 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Надежди говежди! ...пардон надежди на някой, който **********! :lol:
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Bistra написа:
budtel написа:Специално Квебек е ахилесовата пета на обединена Северна Америка. С други думи чакат ни сериозни промени.
Това просто можеш да го забравиш! Кебек винаги е въртял Канада на малкия си пръст. Погледни правителствата!Дори Министър председателя да е от някоя от другите провинции, то голяма част от министрите и заместник министрите са именно от Кебек, а както знаем те управляват. ;) Не съм забелязала при това "съотношение на силите" да има някакво неразбирателство с южната ни съседка, камо ли да говорим за "ахилесова пета", както ти се изхвърли. За обединяване е трудно да се говори, но за взаимоизгодни отношешения между равнопоставени партньори - мисля, че няма никакъв проблем. :)
Стана ми интересно кои министри в правителството на Харпър са от Кебек?
Taxation is theft.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

Навремето трябваше да се връщаме от България няколко дена след събитията на 11 септември и си беше цяло приключение по летищата. Сега трябва да направим същото няколко дена след подобни събития в България. В допълнение на земетресенията и незапомнените жеги почивката в България 2012 се превръща в незабравимо преживяване.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ех,като вземете да се изразявате така :lol:
"трябваше да се връщаме" и колко било тежко и трудно там,по някой път прекалявате,най малко се прибирате в родината, да си видите роднините и познатите,не сте ли развалнувани от това ?!? :^)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

budtel написа: Ако забелязваш не съм казал присъствие, а пробив. A това, че са си взели ранените и мъртвите няма нищо общо с българските лекари, които съм убеден, че са били на ниво. Ако забелязваш са взели и главата на самоубиеца. Причината е, че те не желаят българските служби да разберат какво е било взривното устройство, какво е имало в него, какъв материал има в телата. Това е важно за установяване на вида на взрива, и самоличността на шемета, а оттам да се мисли кой е организатора, как е направено, как е пренесено и т.н. Не казвам, че Израел е организирал взрива - това е направо налудничаво. По-скоро за Израел е удобна тезата, че взрива е организиран от Иран. А тук вече се появява нотка на съмнение, че този атентат е провокация. С каква цел? Определено има връзка със събитията в Сирия, защото Сирия е съюзник на Иран. За САЩ и Израел е удобно да обвинят Иран. Този атентат може да е повод в по-късен етап да се почне война с Иран.
Що се касае до Русия, Китай и Северна Корея е пределно ясно, че обединения Запад нама да спре своята офанзива на Изток. Първо - защото няма избор, той е пред фалит (ЕС, САЩ), второ - желае да бъде световен господар, същото което искат Русия, Турция или Китай. Това е война на империйте.
И в какво точно се състои пробива? С бормашина ли ще го дълбаят?
Защо мислиш че Запада е обединен - беше ли обединен когато американците нападнаха Ирак или пък при началото на офазивата в Либия, която беше водена от Франция?
Обяснението защо са превозили ранените обратно толкова бързо няма нищо общо с вида на взрива - нима по автобуса няма останки от взрива? И автобуса ли са го откарали в Израел? Замислял ли си се че да се превозват тежко ранени крие сериозни рискове за живота им?

Публикувай отговор