НАМИРЕХ СИ БЪРЗО ХУБАВА РАБОТА В МОНРЕАЛ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
sando
Обратна връзка:

Мнение от sando »

na mene puk zenami si nameri rabota kato inter. desiner za 17$ na chas bez daze da znae dobre angliiski na 2ta sedmica,
monny

Мнение от monny »

LaRue написа:Логиката ти е правилна, успех и безавариен път.
Това с хемероидите е опасно ...... :lol:
:beer: :beer: :beer:
Всички така казват, демек яко ти дупе
:lol: :lol:

Любо
ако някой ми каже че трябва да стана три шофьор в бг сигурно ще му се измея, вероятно и в канада няма да стана /поне не за дълго/, но от всичките мизерни и ниско квалифицирани работи тази поне е добре платена
За батето единственото което знам е че не е иван славков, но упоритостта и откровенноста му са похвални, струва ми се че гледа доста реално на нещата в настоящето, не знам в бъдещето,
тираджиите обикновенно са си мизерници по природа и такива най-често си остават, но не е невъзможно, поне по схемата която е описвал, ако е реалистична, да завърти и бизнес с транспортини услуги или спедиция
От твоята позиция си АБСОЛЮТНО ПРАВ щом като заплатата ти е добра и работата спокойна и хубава удряй го на екскурзии и аз така правя но не се знае до кога
botzovtori

Мнение от botzovtori »

miteto написа:
monny написа:
само че работата е гадничка – може да хванеш
monny, ти си направо природен талант бил :wink: Като студент почваш директно като главен, няма обикновен счети, няма чиракуване... Те ти викат "Дай шта праим експерт счет напрао батка и ша сметаш стинкити", ти им викаш "Ааа, нема, искам да съм ГЛАВЕН", те пак "Ма не е така бе бате, иксперта спраща куманди на главния, спраща заповеди - туй одити, туй отчети сичкото мат'риал иксперта го караштисва !", ти "Ай сиктир бе мекерета, батко ви е главен , анадънмо ?" :P
П.С. Само се майтапя, то се видя че и тая тема е за лигавене :roll:

Хемероиди ги имат и счетоводителите, така че няма да е нещо ново за теб :oops:
titylina

за всички които не разбраха.

Мнение от titylina »

Мисля,че е трудно преди да тръгнеш да прецениш дали ще останеш завинаги или само за няколко години. Когото си работил много за да постигнеш нещо - създадеш име, учил си с дете, продължил си да учиш и да се явяваш на безброй конкурси, намерил си си добра и престижна работа /работя в съдебната система/, изобщо успял си да подредиш живота си, според собствените си сили и обективните възможности,за да се решиш да тръгнеш за някъде, за да миеш чинии, наистина ти трябва солидна мотивация - добро бъдеще за децата ти, много пари или нещо друго важно, което българия не може да ти предложи.
Аз като юрист ми е пределно ясно, че не мога да работя в канада и че ще трябва да уча наново, но дакато всичко това се случи ще стана може би на 40 години и ще бъда вече достатъчно стара, уморена и измъчена.
Така че не мислете че всички които сме тук сме страхливци и за нищо не ставаме. Логично е да си зададеш въпроса дали си струва.
Пък и аз като Мони - мечтата и смисъла на живота ми не е да мия чинии в канадски ресторант, sorry
botzovtori

Re: за всички които не разбраха.

Мнение от botzovtori »

titylina написа:Мисля,че е трудно преди да тръгнеш да прецениш дали ще останеш завинаги или само за няколко години. Когото си работил много за да постигнеш нещо - създадеш име, учил си с дете, продължил си да учиш и да се явяваш на безброй конкурси, намерил си си добра и престижна работа /работя в съдебната система/, изобщо успял си да подредиш живота си, според собствените си сили и обективните възможности,за да се решиш да тръгнеш за някъде, за да миеш чинии, наистина ти трябва солидна мотивация - добро бъдеще за децата ти, много пари или нещо друго важно, което българия не може да ти предложи.
Аз като юрист ми е пределно ясно, че не мога да работя в канада и че ще трябва да уча наново, но дакато всичко това се случи ще стана може би на 40 години и ще бъда вече достатъчно стара, уморена и измъчена.
Така че не мислете че всички които сме тук сме страхливци и за нищо не ставаме. Логично е да си зададеш въпроса дали си струва.
Пък и аз като Мони - мечтата и смисъла на живота ми не е да мия чинии в канадски ресторант, sorry
titylina, и аз съм завършил право, но в момента карам TIR и получавам повече от теб. То в България хора с нашето образование с лопата да ги ринеш .........
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Незнам защо си мислите, че като дойдете в Канада и ще миете чинии, аз досега не съм срещъл човек който да мие чинии.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
botzovtori

Мнение от botzovtori »

Lub0 написа:Незнам защо си мислите, че като дойдете в Канада и ще миете чинии, аз досега не съм срещъл човек който да мие чинии.
Aз разсъждавам като Батето и мисля да го последвам :idea:
bateto

Мнение от bateto »

Kam Monny,zashto mislish ,che ne sam Ivan Sl.?Moge pak i da sam.
Kam Lubo,ne mislya ,che truck driver e nay dobrata profesiya ,naprotiv edna ot nay trudnite i nay tejkite,no prakticheski i teoreticheski nyama tavan na dohoda do koyto mogesh da stignesh i vse pak da sam realist ima takav za chovek koyto nastapva v toya zanayat i biznes,no tova e v nachaloto i s techenie na vremeto ,opita i vrazkite varvi na gore i samo ot teb zavisi dokade iskash da stignesh za da go pravish ,t.e kolko tovar i risk mogesh da ponesesh.
Saglasen sam s Lubo,che kato shofyor bogat nyama da stanesh ,kakto dava primer s negovite poznati,s okolo 4-5k.na mesec zaplata kato naemnik pari nyama barzo da natrupash,tova yavno i na tvoite poznati im e yasno po dobre ot men ,koyto sam savsem presen v zanayata ,no ima vazmognosti pri gelanie za malak risk da se izleze ot tiya parametri,ste dam edna shema s cyalostna razbivka da dokaga ,che za 5god. mogat da se napravyat min.500k. chisti pari i to ne hipotetichno,a savsem realistichno,taka kakto go pravyat mnogo hora koito pak az poznavam lichno

Cena na kamion -40-60k
Milag-500-700k.
Godnost za eksploataciya bez osobenni satreseniya-1500-1700k mill.
Milli syngle na mesec-12000
Milli team na mesec-24000
Priemame variant 2-24000 za 2,5 godini exploataciya/30mes/
Cena na milya -1,30d
Razhod na gorivo-30/100km ili 45/100 na mill.

24000x30=720000 milli z 2,5g.
720000x1,30=936000d. bruto prihod za 2,5g.

Razhodi

Zaplata na shof. 30mes x 4500d =135000d
Gorivo 720000 x0,45 x0,6=194000d
remonti-20000k.
Truck-50000d
Gumi,maslo i dr tekushta poddragka 20000d

Obshto razhodi -419000
prihodi -720000

razlika -301000 d za 2,5 exploataciya

Nyamam pretencii smetkata da e napalno tochna ,no e tam nyakade ,razlika moge da se poluchi +- 20k

Taya kalkulaciya e otnositelna
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

bateto, както казах успех и дано да се сбъднат мечтите ти.
Lub0 for President!
###############
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

botzovtori написа:
miteto написа:
monny написа:
само че работата е гадничка – може да хванеш
monny, ти си направо природен талант бил :wink: Като студент почваш директно като главен, няма обикновен счети, няма чиракуване... Те ти викат "Дай шта праим експерт счет напрао батка и ша сметаш стинкити", ти им викаш "Ааа, нема, искам да съм ГЛАВЕН", те пак "Ма не е така бе бате, иксперта спраща куманди на главния, спраща заповеди - туй одити, туй отчети сичкото мат'риал иксперта го караштисва !", ти "Ай сиктир бе мекерета, батко ви е главен , анадънмо ?" :P
П.С. Само се майтапя, то се видя че и тая тема е за лигавене :roll:

Хемероиди ги имат и счетоводителите, така че няма да е нещо ново за теб :oops:
Are you talking to me, nigga ? If u r talking to me, know that I'm not an accountant !
By the way, пише се хемороиди
k_mirchev

Мнение от k_mirchev »

monny написа:
St.Anger написа:Monny, mnogo e izto6titelno taka! Dava6 si edin srok i vzema6 re6enie, kakvoto i da e! No taka e kofti, visi6 vav vazduha! Dali 6te vzeme6 pravilnoto re6enie e druga tema, no sas sigurnost 4akaneto niama da ti otgovori na tozi vapros.
така е прав си но да смениш стандарта си с по нисък също не е добре :cry:
митак не съм работил в danon, само го давах за пример, че ако изкараш едно кофи си е един безплатен езиков курс /ако не броим хилядарките похарчени по такси и медицински/ който може да ти помогне, ако се върнеш после
нали знаеш че ако си бил в чужбина в българия те гледат като по-виша класа, ама много станаха вече завърналите се от канада :( :(
:beer: :beer:
6to go kaza tova be Monny za takiva varnali se ot kanada o6te ne biah 4uval ...4upi6 entusiazma na mnoo hora kvo ima6 vpredvid..dai poiasnenie molia... zavurnali se 6to ne sa se spravili ili kvo... siguren sum 4e mnogo hora koito kato menpove4e 4etat otkolkoto pi6at 6e sa ti mnogo blagodarni zaotgovora...
k_mirchev

Мнение от k_mirchev »

Lub0 написа:bateto, както казах успех и дано да се сбъднат мечтите ти.
za snimkata s palmite da ti kaza 4e li4no na men mi naviavat mnogo lo6i spomeni ot momenti v moia zivot...nimam vpredvid niakakvi nostalgi4ni spomeni ako me razbira6...ako ne pusni li4no de si se snimal da ti pratia i az niakoia snimka s palmi... :)
monny

Мнение от monny »

че откъде да знам как се пише хемероиди, хемороиди, химероиди , аз нямам :lol: :lol: :lol: а пък и избягвам да я практикувам тази профисия, припоръчвам го на колегата с язвата

бате ще направя сериозна анализ на това което си писал,
за пръв път виждам нещо конкретно за бизнес пък макар и тираджийски
доста питах, писах, предлагах най накрая батето славков :lol: нещо написа,
колкото повече сериозни хора и колкото повече си помагат толкова повече се увеличава възможността всеки да успее
дано има и повече такива :beer: :beer: :beer:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

k_mirchev, ти да не си оня дето го бяха арестували по погрешка в Хавана?
Lub0 for President!
###############
monny

Мнение от monny »

k_mirchev те обикновено не се показват, освен милото
ако си в софия и имаш време всеки петак на баба яга - информацията се лее като бирата :beer: :beer: :beer:
Заключено