Отваряне на досие

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Teozara

Отваряне на досие

Мнение от Teozara »

Здравейте, преди две седмици изпратих допитване до официалния им e-mail, дали документите ми са там за да им подновя и изпратя чека, който вече изтече. Получих писмо, в което ме уведомяват, че са ми отворили досие с № VA..... и очакват ди им изпратя чека. Моля ви кажете ми, дали това писмо е дългоочакваното екюзе или може би не, тъй като не искат да изпратя някакви допълнителни документи?
Това че са отворили досиe, означава ли че са прегледани документите, или това ще направят след като получат и осребрят чека? Не мога да разбера и това как решават на кои да изпратят екюзето по пощата и на кои по E-mail?
Аватар
balbi

Re: Отваряне на досие

Мнение от balbi »

Teozara написа: Не мога да разбера и това как решават на кои да изпратят екюзето по пощата и на кои по E-mail?
Не се и опитвай да ти кажа. Няма логика - така преценят - така правят...

Teozara написа:Здравейте, преди две седмици изпратих допитване до официалния им e-mail, дали документите ми са там за да им подновя и изпратя чека, който вече изтече. Получих писмо, в което ме уведомяват, че са ми отворили досие с № VA..... и очакват ди им изпратя чека. Моля ви кажете ми, дали това писмо е дългоочакваното екюзе или може би не, тъй като не искат да изпратя някакви допълнителни документи?
Това че са отворили досиe, означава ли че са прегледани документите, или това ще направят след като получат и осребрят чека?
Мисля, че акюзе ще ти пратят, когато си осребрят чека. Да кажат тези, които са текущо в процедурата!
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Крайно време е да почнете да правите разлика между Accusé de réception и Objet: Ouverture de votre dossier!

Accusé de réception - съобщение за получаване (на писмо, колет и др.).
Objet: Ouverture de votre dossier - Тема: Отваряне на вашето досие.
Аватар
Victualia
Обратна връзка:

Мнение от Victualia »

Да ви кажа на кратко при нас как се развиват нещата до момента:

В началото на май: По телефона ми казаха, че чакат плащане от мен, а чекът ми го бяха осребрили вече... (в началото на април), в допълнение на това бяха пропуснали да сложат печат на MICC на гърба, за да има повече съспенс...

Започнах да пиша обяснения по мейла. След една седмица ми изпратиха номер на досие (мейл с акюзе един вид), за плащането - нищо. Ама то номер на досие се дава и без плащане, нали :^) Реших да почакам още малко.

След още една седмица - Ouverture de votre dossier (по мейла) - и пак нищо за плащането... аз вече се възрадвах, реших, че всичко са разбрали от обясненията ми и са хепи.

След 2-3 седмици - писмо на хартиен носител (пуснато от Монреал в края на април) - имате номер на досие ХХХХХ, ама не можахме да ви изтеглим парите от картата, молим ви да пратите пари..... Значи чекът осребрен на 12.04, обаче на 16.04 има и опит за теглене от картата (добре, че нямало наличност :rock:).... Прикрепили ми и "бонче", от което е видно, че транзакцията е невалидна :geek:

Цъ...

Пак пиша обяснения - така и така, ОК ли сте или да? Отговор дойде още същият ден - "молим ви се, погледнете си мейла от дата ХХХХ, в който ви писахме Ouverture de votre dossier". И толкоз.

Извод:
1. Акюзе (номер на досие) се изпраща при всички случаи, ако има проблем с плащането ви информират.

2. Отваряне на досие (ouverture de votre dossier) започва само, ако всички изисквания са спазени (плащане и т.н.)

Моля поправете ме, ако греша. Извинете ме предварително за малко хаотичния разказ (дано ви е станало ясно за какво иде реч).
DCS 25.10.2011
Визи 25.10.2013
Полет 25.08.2014

"Formal education will make you a living, self-education will make you a fortune...
Публикувай отговор