Туристическа виза

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
destiny

Туристическа виза

Мнение от destiny »

Здравейте на всички, предварително се извинявам ако тук не правилното място за тази тема но имам няколко въпроса относно туристическата виза и понеже не съм много запозната реших да се обърна към вас.
Така аз съм на 19 години, ученичка- остава ми още една година до завършване на средното ми образовани, защото започнах да уча година по-късно. Семейството ми реши да ме изненада и са ми отделили пари за да ида в чужбина за една- две седмици това лято. От много време искам да посетя Канада и се надявам да имам тази възможност в края на юли, началото на август. Имам роднини в Монреал и изпращането на покана не е проблем (междо другото заплаща ли се нещо за пращането на покана). Искам да ви попитам ако да речем ми дадат туристическа виза мога ли да посетя Торонто например или мога да остана само там от където е дошла поканата ми? Също така от това което разбрах взимането на туристическа виза бил доста труден процес и рядко давали визи на млади хора, защото са потенциални емигранти. Това че все още уча и имам 50% акции от семейния бизнес и също така имот на мое име не е ли достатъчна гаранция че ще се върна в България? Също така искам да ви попитам за колко време след подаването да документите си ще разбера дали съм удобрена за виза? А късно ли е сага да подам документи или да чакам покана, за да ида поне през август, защото септември почвам училище?
Благодаря на всички ви предварително :)
pumpy

Re: Туристическа виза

Мнение от pumpy »

Веднъж с виза можеш да се качиш на самолет и да кацнеш на летище в Канада. Там на място ще преценят дали да те пуснат или не. Поради тази причина е добре пътуването ти да започне поне от мястот от където е поканата, защото иначе трябва да обясняваш на имиграционния служител защо те канят от Ванкувър например, а ти летиш само до Монреал.
Веднъж подала документи се чака около 2 седмици да ти отговорят. Дали ще ти дадат виза или не, не мога да ти кажа, но може да пробваш. Стува малко за таксата, но ако си направиш добре домашното и покажеш достатъчно връзки с България, които да убедят служителя в Букурещ, а не нас тук ще получиш виза.
Да ти се прати покана не струва нищо. Все пак обаче е хубаво поканата да е от хора, които работят и могат да те издържат фирмално в Канада - тогава си мисля, че шансовете ти се увеличават малко.
Успех
destiny

Мнение от destiny »

Роднините ми там са с постоянен адрес и доходи, а пътуването ми ще е изцяло за моя сметка. А трбва ли да ходя до Букурещ? И също така какви са разликите ако ми изпратят покана и ако самостоятелно си подам документи за виза?
Извинявам се за многото въроси, просто наистина не съм наясно с процедурата.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

-- Не трябва да ходиш до Букурещ.
-- Разликата е, че ако не са пратили покана, трябва да покажеш достатъчно (никой няма да ти каже колко) пари да се издържаш сама докато си там.
Ако имаш солидна банкова сметка - извади извлечение от нея и го приложи към молбата за виза и тогава не ти трябва покана. Мой приятели са идвали и ще идват пак, без да съм им пращал покана.
Ако обаче ще ти пращат покана - задължително изчакай да дойде, за да я приложиш в молбата за виза.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
destiny

Мнение от destiny »

Много благодаря за отговорите, нещата започват да ми се изясняват :) А за колко време приблизително идва поканата?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

С куриер - за няколко дни.
С поща - за 2-3 седмици.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
destiny

Мнение от destiny »

Благодаря много, а след евентуално получаване на виза веднага ли трябва да се замине за Канада или може примерно след 2-3 седмици?
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

pumpy написа:Веднъж с виза можеш да се качиш на самолет и да кацнеш на летище в Канада. Там на място ще преценят дали да те пуснат или не. Поради тази причина е добре пътуването ти да започне поне от мястот от където е поканата, защото иначе трябва да обясняваш на имиграционния служител защо те канят от Ванкувър например, а ти летиш само до Монреал.
Веднъж подала документи се чака около 2 седмици да ти отговорят. Дали ще ти дадат виза или не, не мога да ти кажа, но може да пробваш. Стува малко за таксата, но ако си направиш добре домашното и покажеш достатъчно връзки с България, които да убедят служителя в Букурещ, а не нас тук ще получиш виза.
Да ти се прати покана не струва нищо. Все пак обаче е хубаво поканата да е от хора, които работят и могат да те издържат фирмално в Канада - тогава си мисля, че шансовете ти се увеличават малко.
Успех
Тая покана не остава ли в консулството и имиграционните на място изобщо знаят ли за нея?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

destiny написа:Благодаря много, а след евентуално получаване на виза веднага ли трябва да се замине за Канада или може примерно след 2-3 седмици?
В молбата пишеш откога до кога (горе-долу) мислиш да е престоя ти.
Да речем от 1 август до 1 септември.
Те ти я дават винаги за по-голям срок примерно 6 месеца, но винаги с начало - датата която си посочила.
Ти ще я получиш примерно на 10-ти юли, на нея ще пише че е валидна от 1 август.
Ако тръгнеш на 15-ти август - няма никакъв проблем, но не може да тръгнеш преди 1 август.

2 юни 2012, budtel
pumpy

Мнение от pumpy »

Павел написа:
pumpy написа:Веднъж с виза можеш да се качиш на самолет и да кацнеш на летище в Канада. Там на място ще преценят дали да те пуснат или не. Поради тази причина е добре пътуването ти да започне поне от мястот от където е поканата, защото иначе трябва да обясняваш на имиграционния служител защо те канят от Ванкувър например, а ти летиш само до Монреал.
Успех
Тая покана не остава ли в консулството и имиграционните на място изобщо знаят ли за нея?
Остава, но какво остава в системата им когато ти сканира паспорта и те геда на границата, знаеш ли ? Освен това, това къде е поканата какво общо има с моето мнение по-горе ?
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Пумпи, не забравяй, че имиграционни се минават на port-of-entry. Та е напълно възможно в твоя пример да има прекачване в Монтреал за Ванкувър, особено от Европа. После, никой не е казал, че с туристическа виза трябва директно да идеш където са те поканили и не можеш да си направиш един road trip от точка А до точка Б. И аз не мисля, че произхода на поканата има много значение в случая.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
pumpy

Мнение от pumpy »

Independent написа:Пумпи, не забравяй, че имиграционни се минават на port-of-entry. Та е напълно възможно в твоя пример да има прекачване в Монтреал за Ванкувър, особено от Европа. После, никой не е казал, че с туристическа виза трябва директно да идеш където са те поканили и не можеш да си направиш един road trip от точка А до точка Б. И аз не мисля, че произхода на поканата има много значение в случая.
Нищо не забравям. И Монреал може да ти е транзитна точка, но трябва да си готов да покажеш блет, бордни карти до Ванкувър и може би билет за връщане и може би пари и може би, знам ли какво. Тези дни един добър приятел посрещаше гости и докато чакаше на летището му се обади по телефона имиграционния да си поговорят, преди да пусне гостите да влязат в Канада. Ей такива ти ми работи....Иначе всичко е възможно. Един приятел го връщаха ДВА пъти от Сан Франциско до Франкфурт преди да го пуснат в щатите на третия път.....след брак ;)
nellymarinova

Мнение от nellymarinova »

Преди няколко дни ми отказаха виза за Канада, леля ми, която е от дълги години ми прати покана . Била съм един път на гости през 2009 година и съм се завърнала в България съвсем навреме. Обяснението им за отказ сега е , че те не ми вярвали че аз ще се върна обратно, макар че в паспорта си имах ударена виза. Възможно ли е обжалване на решението и каква би следвала да е процедурата ?
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

nellymarinova написа:Преди няколко дни ми отказаха виза за Канада, леля ми, която е от дълги години ми прати покана . Била съм един път на гости през 2009 година и съм се завърнала в България съвсем навреме. Обяснението им за отказ сега е , че те не ми вярвали че аз ще се върна обратно, макар че в паспорта си имах ударена виза. Възможно ли е обжалване на решението и каква би следвала да е процедурата ?
Доста странно при положение че вече веднъж са ти давали виза. Колко време стоя първият път?

Сравни процедурите за първият път (когато са ти дали виза) и вторият път (когато са ти отказали).. Виж дали си дала различна документация информация и т.н.

От личен опит всеки път когато подаваш документи за виза е добра идея да прибавиш едно допълнително писмо в което обясняваш мотивите и наблягаш на травъл хистъри-то (в твоят случай).

Аз винаги прибавям такова писмо когато подавам документи за виза за близки и за САЩ и за Канада и досега ми е помагало..

Мисля че няма начин за обжалване но може да подадеш пак молба и в "писмото" да обосновеш аргументите си и учтиво да наблегнеш на фактът че вече си била там и си се върнала и че точно такива намерения имаш и в настоящият случай.

Желая ти късмет.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
nellymarinova

Мнение от nellymarinova »

Благодаря! Първият път ми дадоха виза за 6 месеца, аз се върнах след втория. Документите ми бяха изрядни и съм студентка втора година редовно- приложих и уверение от университета. Не очаквах да ми откажат, тъй като роднините ми са там от 22 години, баба ми е ходила 2 пъти и се е връщала навреме. Мисля да им изпратя писмо и да им обясня аргументите ми, но едва ли ще се получи нещо...доста неприятна ситуация.
Публикувай отговор