Тодор Живков последния голям български политик
Re: Тодор Живков последния голям български политик
Живков, Чаушеску, Кадафи... И в този ред на мисли, защо не продължиш и ненапишеш и няколко думи за Тито?! Виж за него със сигурност знам, че Сталин се е страхувал от него...
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
-
- Изгонен от форума
Живков, Чаушеску, Кадафи... А аз бих добавил: Роналд Рейгън, Буш, Барак Обама, Маргарет Тачър
- klisurov
- Обратна връзка:
В Ялта са били поне трима.ivalin написа:... защо не продължиш ...
И точно третият в "придърпал" БГ към източния блок.
Диктаторът си е диктатор. иначе не би бил диктатор.
За мен няма никаква разлика между Хитлер и Сталин.
Даже, (навярно и поради родова обремененост) за мен по-страшен е бил Сталин.
Но, това си е лично мое мнение ... макар и споделено от много други, които познавам.
Не знам много за Тито, но знам, че някои неща (дъвки с лепенки, списания, плочи и т.н.) по времето на Тато, си ги "донасяхме от при Тито".
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Eх муха, муха, тук се окака. Никой не е питал бг-народа, иска ли да хваща в различна посока още във волжка БГ. Оня гологлавия с конската опашка забил знамето и никого не е питал, дали иска тук да е БГ. Татари, маджари,и де що има подобна гад през вековете не е питал бг-народа, иска ли да опложда жените му. Римляни и турци също не са питали, дали сме съгласни да "присъстват" в границите на съвременна България. Ти си само миг в историята, не показващ нищо новоmyhata II написа: Значи искам да се уточни едно много важно нещо
От съществуването си от 3 март 1878 година до ден днешен в България българския народ не е имал право на "ИЗБОР"
Всички до един са му били натрапвани !!
не съм дилетант - все пак две години съм се занимавал с тия глупости при това в реална бойна обстановка... ...факт е основното място на поражение - носа на самолета в областта на пилотската кабина леко над пода на кабината Eфр. Гийк
-
Колкото и странно да ти прозвучи,напълно споделям гореизброените човешки ценности и ги смятам за жизнено важни за човечеството,особено в наше време!Но какво общо има бай Тошо с тези ценности!Колкото до пазарната икономика ,не разбирам защо тя не може да съществува и подпомага материализирането на тези ценности?Кое е по-добре всички еднакво бедни по тошово ,начело с една несъстрадателна богата върхушка или пазарна икономика с не толкова богати,но хора имащи възможност да подпомагат нуждаещи се и представители на супер богатите- филантропи и меценати даряващи големи суми?Аз лично в България нямах възможност да подпомагам финансово нуждаещи се,тук мога да го правя,макар и не с големи суми(изключвам данъците,които плащаме ).Ако имам собствен бизнес бих бил по-щедър от установеното спрямо моите подчинени,а законодателството дава данъчни облекчения за по-големи дарения за обществото,така че не виждам какъв трън в очите ти е пазарната икономика,освен като идеологически дразнител?vaniliq написа:Грешиш. Нещата не са толкова прости.Човека не е просто хищик, по схемата "ако не изям, ще ме изядат". Отричането на съчувствието, съпричастността, етиката е много груба грешка. Нещата не се свеждат само до гола конкуренция, това дори и Дарвин го е разбрал, защото освен естественият подбор той се вижда принуден да въведе и "половият подбор". Но да не разводнявам много.
Съчувствието, съпреживяването "нравствеността" ако щеш, дори само от биологична гледна точка са качество присъщо на високоразвитите бозайници. Дори мисля че има тест за интлигентост при маймуните, който оценява способността на индивида да съчувства т.е. да има умственият капацитет да се постави в положението на друго страдащо живо същество и да изпита съответните емоции.
Така че отговори на детето си така както твойте родители са ти отговаряли навремето : нормално е да си честен, отзивчив изпитващ състрадание, загрижен за хората около теб. В това се изразява хилядолетната човешка мъдрост натрупана през хилядолетията. Виждаме я в древните религии, в християнството и исляма, в семейните ценности, в нравствените добродетели. Безчет поети и писатели и мислители, включително и в западните общества са защитавали равноправието и честното разпределение на благата. В тази картинка "пазарната икономика" е временно недуразумение, извратено недоносче.
Живков и партията му, казваш, не експлоатираха труда на родителите ни (а и нашия - ходил съм три пъти на бригада, където се бачкаше почти ангарияvaniliq написа:...
"Магическо средство" може и да има може и да няма. В едно обаче съм сигурен- консуматорският начин на живот е убийствен за планетата, основава се на безжалостна експлоатация на други човешки същества, подсигурен е от нещото наречено"пазарна икономика" - един вид религия което ти казва че бедността, неравноправието, унищожението на природата и народите е нещо нормално и в реда на нещата

Комунизмът, казваш, не замърсяваше природата? Живял съм в Перник и мога да ти кажа, че час-два след като паднеше, снегът далеч не беше бял... Как мислиш, кой замърсява повече в момента? Европа с дивия си капитализъм или Народна Република Китай?
Относно бедността - да, капитализмът не е идеален, има трески за дялане, разпределението на благата не винаги е справедливо и обикновено го духат бедните. Само че, докато при капитализма има бедни и богати, Маями и Куба, при комунизма, по който ти, Възбудителя и Ивелин въздишате няма Маями, а само Куба...
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Ех, YOUPPI, YOUPPI и ти тук се "окака" (каквото и да значи това)! Никой не е питал народа, който и да е и където и да е по света, това щеше да бъде в един друг строй. Но да не предизвиквам бури и мълнии спирам до тук. Нищо ново под слънцето...
-
То и Куба нямаше,ако изключим Йорданка Христова и още няколко човека!emilcho написа:Живков и партията му, казваш, не експлоатираха труда на родителите ни (а и нашия - ходил съм три пъти на бригада, където се бачкаше почти ангарияvaniliq написа:...
"Магическо средство" може и да има може и да няма. В едно обаче съм сигурен- консуматорският начин на живот е убийствен за планетата, основава се на безжалостна експлоатация на други човешки същества, подсигурен е от нещото наречено"пазарна икономика" - един вид религия което ти казва че бедността, неравноправието, унищожението на природата и народите е нещо нормално и в реда на нещата), които в замяна получаваха жълти стотинки, руски бракми и панелки, след години чакане?
Комунизмът, казваш, не замърсяваше природата? Живял съм в Перник и мога да ти кажа, че час-два след като паднеше, снегът далеч не беше бял... Как мислиш, кой замърсява повече в момента? Европа с дивия си капитализъм или Народна Република Китай?
Относно бедността - да, капитализмът не е идеален, има трески за дялане, разпределението на благата не винаги е справедливо и обикновено го духат бедните. Само че, докато при капитализма има бедни и богати, Маями и Куба, при комунизма, по който ти, Възбудителя и Ивелин въздишате няма Маями, а само Куба...
- optics
- Модератор
Момент ся, заради високия "им" или заради високия "ми" ?vaniliq написа:ще ти кажа защо братко, защото въпроса отива вече до кокъла. Тука съм заради високият им жизнен стадарт.
Има разлика.

Гийка - завидях ти на новия подпис, трепе рибата отсякъде, моя слабее просто.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Ех, emilcho, emilcho колко си далече от истината...! Казваш, че си ходил цели три пъти на бригада и са експлоатирали труда ти почти ангария, а и на родителите ти за жълти стотинки, руски бракми и панелки, Аз лично съм ходил повечко на бригади и не се оплаквам, защото така се учехме да работим още в много ранна детска възраст, но това е друга тема. И не родителите ми, а аз лично съм работил по цял месец за кило сирене със семейство и поколение след настъпването на толкова желания от теб капетализъм, да коментирам ли колите от запада дето влизат и до ден днешен изкопувани от сънародниците ни търгаши на едро от моргите поизчукани, напръскани и освежени и отначало по битаците, а сега по елитните автокъщи задоволяват нашите нужди като масово българите продават земите на дядовците си, за да си купят такова великолепно возило, пък, ако не стигат
за това може ПВЦ дограма. Панелките естествено след навлизане на толкова прекрасния капетализъм бяха сменени със т. нар. ново строителство... супер качество... който иска може да коментира, аз лично ще се въздържа, но го видяхме какво представлява в нашата братска южна съседка преди няколко години след земетресение, което беше по-леко и от Стражишкото, но в Стражица панелките не паднаха, а и не само в Стражица... та така де такива ми ти работи... Ами като казваш за Перник сега да не би да е паднал и един панел в Перник след земетресението макар, че панелките там са отдавна с изтекъл срок на годност?! Дрън дрън ярина...
Разпределението на благата не винаги е справедливо и обикновено го духат бедните както казваш ти. Само, че не само при капитализма има бедни и богати, а при всички строеве и по всяко време, само при онзи дето не стана...
И понеже ти вече си от богатите и ходиш на плаж само в Маями доколкото разбирам сподели с нас бедните и недостойните как е там всичко free ли е?! 

Разпределението на благата не винаги е справедливо и обикновено го духат бедните както казваш ти. Само, че не само при капитализма има бедни и богати, а при всички строеве и по всяко време, само при онзи дето не стана...

- MrGeek
- Путлер Капут
Оптикс, то цялата тази тема е направо взривена с гениални прозрения, братко. Чети и избирай. Дори да филтрираш само най-ултра-хипер гениалните цитати, пак ще останат поне няколко страници!optics написа:Гийка - завидях ти на новия подпис, трепе рибата отсякъде, моя слабее просто.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Ивалине, ще повторя специално за теб, щото гледам, че си по работата, а не по мисленето: За състоянието на капитализма в България можеш да благодариш на твоя идол и на неговите партийни другари - те са тези, които започнаха и все още управляват т.нар. преход. Те са тези, които имат интерес държавата да се разграбва, да има мутри, законите да са куци или да не се спазват, циганите да стоят в гетата, да не работят, а да крадат, турците да гласуват за продукта на ДС Доган, а българите да мразят и цигани и турци, да въздишат по Тодор Живков и да гласуват за бодигарда му.ivalin написа:... бла-бла-бла...
Да, при всички строеве и по всяко време е имало и бедни и богати. Освен при комунизма, при който имаше само бедни.
А да, не знам как е в Маями, ама си спомням как едно време ни учеха, че по-free от Съветския Съюз не може да има, по дефиниция.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
- optics
- Модератор
Маркс пръв мислител:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/461545.stm"
изместил Айнщайн!
И пак да повторим какво беше казал другаря Ленин:
„Да се разстрелва наред, без да се задават въпроси и без никакво разтакаване!“
http://news.bbc.co.uk/2/hi/461545.stm"
изместил Айнщайн!
И пак да повторим какво беше казал другаря Ленин:
„Да се разстрелва наред, без да се задават въпроси и без никакво разтакаване!“
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
-
- Обратна връзка:
Червените кхмери пак се активизираха. Да не идват избори скоро или много отрано са почнали пропагандата?
Всеки който защитава комунистическия режим за мен лично е олигофрен (или добре платен агитатор). Немога да си представя нормален човек въздишащ по една идеология съсипала половин Европа и унищожила нашата Родина.
А онзи калмук горе дет се гордее че работил за кило сирене цял месец е просто обект на моето съжаление.
Всеки който защитава комунистическия режим за мен лично е олигофрен (или добре платен агитатор). Немога да си представя нормален човек въздишащ по една идеология съсипала половин Европа и унищожила нашата Родина.
А онзи калмук горе дет се гордее че работил за кило сирене цял месец е просто обект на моето съжаление.
- optics
- Модератор
Европа - едно на ръка - тя е съсипала повечето Азия. Трябва да пусна снимка в темата за снимки в какви условия работят китайски работнички - при това - такива които се показват на туристи. Бедна ми е фантазията в какви условия са онези дето не ги показват.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel