Здравейте ! Ситуацията е следната :
В момента завършвам бакалавър в България и искам да запиша магистратура в Канада.Бакалавъра ми е макроикономика , но ми се иска да запиша нещо свързано с туризъм като магистратура.Според вас има ли реализация за тази специалност и ако не , то коя икономическа специалност има възможности за развитие ?
Знам , че трябва Toefl и стабилна сума пари , но мисля , че ще се оправим с това.
Другия ми въпрос е относно моя приятел. Искаме да заминем заедно , но нямаме сключен брак. Колко време преди подаването на документи трябва да сме сключили брак ? Трябва ли да сме живели заедно преди това и колко време ? Възможно ли е да заминем без да сме сключили брак ? Трябва ли да имаме някакви имоти или банкови сметки на общо име? Кои са най-големите спънки , които може да срещнем при подаването на документите ?
Много благодаря предварително !
PS: Той няма да учи , а ще работи . Доколкото разбрах има право да работи ... Ако греша моля да ме поправите ..
въпрос относно образование
-
- mortigur
- Обратна връзка:
Re: въпрос относно образование
По мое мнение, приятеля ти няма проблеми да замине и да работи. Дано да стане работата ви. Относно реализацията в икономиката. Тези специалности тук са препълнени със студенти по мое виждане, така че след като завършиш няма да е лесно да намериш работа.hristina_mandova написа:Здравейте ! Ситуацията е следната :
В момента завършвам бакалавър в България и искам да запиша магистратура в Канада.Бакалавъра ми е макроикономика , но ми се иска да запиша нещо свързано с туризъм като магистратура.Според вас има ли реализация за тази специалност и ако не , то коя икономическа специалност има възможности за развитие ?
Знам , че трябва Toefl и стабилна сума пари , но мисля , че ще се оправим с това.
Другия ми въпрос е относно моя приятел. Искаме да заминем заедно , но нямаме сключен брак. Колко време преди подаването на документи трябва да сме сключили брак ? Трябва ли да сме живели заедно преди това и колко време ? Възможно ли е да заминем без да сме сключили брак ? Трябва ли да имаме някакви имоти или банкови сметки на общо име? Кои са най-големите спънки , които може да срещнем при подаването на документите ?
PS: Той няма да учи , а ще работи . Доколкото разбрах има право да работи ... Ако греша моля да ме поправите ..
Taxation is theft.
-
Благодаря за бързия отговор
Относно магистратура -туризъм ? Има ли перспектива ? С моя приятел сме заедно от 4 години и можем да докажем , че не сме заедно по сметка , но нямаме сключен брак и досега не сме живели заедно.... Може ли да ми дадете съвет как да постъпим ?

Поне според мене никой не може да даде категоричен отговор на въпроса какви са шансовете за работа с магистратура по туризъм. Зависи от доста фактори, като например каква ще е конюнктурата на пазара към момента в който завършваш, в кой точно университет си завършила, дори бих казал общото състояние на икономиката, както и разбира се каква начална работа с тази диплома ще си готова да почнеш.hristina_mandova написа:Здравейте ! Ситуацията е следната :
По отношение на самото кандидатстване за учене - залови се здраво с ровене в нета кои университети предлагат туризъм, или евентуално друга специалност която мислиш да учиш, какви са им приемните условия - може да се окаже че университета има специфични изисквания по отношение доказване на езика, както и да взима предвид други фактори, освен това трябва да си наясно със сроковете за кандидатстване, в смисъл кога трябва да подадеш документите и евентуално кога започва учебната година.
Приемат ли да следваш в канадски университет - получаването на студентска виза за тебе и работна за приятеля ти не би трябвало да е проблем. Предвид че не кандидатстване за имиграция, по всяка вероятност това дали сте се подписали може и да не е толкова важно, все пак е хубаво да пречетете какво пише в официалният сайт като изисквания за получаване на работна виза за придружаващ на човек дошъл да следва в Канада.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)