АЛБЕРТА за работа

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007

Re: АЛБЕРТА за работа

Мнение от Ivan1007 »

Хм...на мен така ми е удобно, не се сещам за особени проблеми с обслужването, а колкото до отбраната едва ли ще надмине като суперсила единствения ни съсед, а те не са се засилили да нападат (и без това си имат достатъчно икономическо влияние тук).

Сепаратистите в Квебек ги е грижа за нарастване на франкофонското население спрямо англоговорящото, а не за увеличение на населението изобщо. С тоя социализъм дето ги тресе обаче всяко увеличение на населението ще води до повече дълг.

Нещо не ми се вижда привлекателно Канада да замяза на Холандия или Румъния, които ни дават за пример.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
jovani

Мнение от jovani »

mortigur написа:Между другото днес четох това в Globe and Mail

What would a Canada of 100 million feel like? More comfortable, better served, better defended
Напълно логично е, това да са целите на управляващата класа в Канада: всъщност целта е нарастването на популацията в Канада да е пропорционално на нарастването на популацията на САЩ, за да се запази относителната пропорция в населението (и икономиката) от 10 към 1, в противен случай е много възможно в някакъв момент Канада да загуби своята независимост (така, както в момента е на практика притурка към икономиката и културата на САЩ) и от подобно стечение на обстоятелствата най-големи загуби би понесла политическата класа.

Другият проблем е че с подобряването на ефективността на икономиките на други държави с по-големи популации се довежда до намаляване на политико-икономическто влияние на Канада в световен мащаб - Канада е в Г8 по исторически причини, в момента по показател ГДП позицията и е 10-та или 11-та (според различните източници) и съвсем скоро ще излезне от 10-ката (ако не е излязла вече - изместена от Индия или Русия); а в по-далечен план - от Испания, Южна Корея и Мексико. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... _(nominal) => http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... _GDP_(PPP)

В момента талантливите специалисти напускат Канада за да опитат своят шанс в държавата с по-големи мащаби и този феномен, както и ниската раждаемост (за която има обективни причини) се замества от имиграцията. Подобен проблем има и друг сателит на по-голяма икономика - Нова Зеландия, при която над 20% от гражданите и работят в Австралия, а икономиката и е напълно зависима от Австралийската.

В този ред на мисли е ясно за кого (и защо) има смисъл да се увеличава популацията. Проблемите за имигрантите и въпросите, които трябва да си зададат са:
What would a Canada of 100 million feel like? More comfortable, better served, better defended
More comfortable (за кого)? Отговор: за управляващата класа.
better served (от кого)? Отговор: от новите вълни от наивници.
better defended (защо)? Отговор: единствената възможна заплаха за Канадската независимост би могла да дойде от юг, и единствените губещи в този случай биха били управляващата политическа върхушка.

Какъв е интереса на един нов имигрант да се замесва в подобна "игра", чиито играчи и поставените им цели логично са ориентирани да защитават собствените им интереси, а не да се грижат за "благоденствието" на новодошлите имигранти?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Това за съжаление е вярно. Няма вече заселници дето ядат чорба от коприва, сами си строят къща в прерията и работят на ползу роду. За съжаление се изсипват в големите градове, искат на хляба мекото искат удобства, здравеопазване, социално осигуряване, дето вече няма кой да ги осигури. Канада няма инфраструра и няма ясен план какви хора и за какво трябват, градските райони са препълнени, а трапери и фермери с любов към дивото не се задават на хоризонта.
Циганите - на Сатурн !
Странджата

Мнение от Странджата »

jovani написа:
mortigur написа:Между другото днес четох това в Globe and Mail

Добре Джони,така е.Ще използвам метафоричен изказ,малко селски,но нали всички сме от село,както казваше един герой на Тодор Колев.Та,овцата,за да дава мляко,вълна,а в крайна сметка и месо,трябва да я напасеш,подслониш,сол да и сложиш,да я напоиш.Да приемем,че политиците са овчари и доят и стрижат овцете.Канадските овчари гледат да имат сити стада,които да им носят мляко и вълна.Има елитни стада които пасат само на хубави,слънчеви,детелинови-четерилистни поляни,това е за елитни кочове като теб.Ние по-простите породи също пасем,макар и не толкова добра паша,но има и за нас!А в България ,Джони,овчарите да има как с камъни да хранят овцете,че пак да се използват на изхода,да стрижат,доят,обезмесят и накрая да напълнят кожата с талаш ,поръсят с жива вода ,та да застрижат добичето на нова сметка!Еми нема Джони,не останаха много овце!А живата вода...остана в приказките :(
budtel

Мнение от budtel »

Това с канадските овчари е верно само дето канадските овчари не си лекуват добиръка, а го оставят да умре от рак и други хронични болести. До пенсия остават най-яките добичета. Чудя се защо не си лекуват добитъка и защо го хранят с модифицирана храна. Ама кой съм аз да се оплаквам нали имам работа требе да съм благодарен.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

:rofl: Будтела, нема втори като тебе... :D :D :D
Dead Eyes See No Future
Странджата

Мнение от Странджата »

budtel написа:Това с канадските овчари е верно само дето канадските овчари не си лекуват добиръка, а го оставят да умре от рак и други хронични болести. До пенсия остават най-яките добичета. Чудя се защо не си лекуват добитъка и защо го хранят с модифицирана храна. Ама кой съм аз да се оплаквам нали имам работа требе да съм благодарен.
Др.Телбъд,наскоро след появата ти във форума,беше възникнал въпросът за аварията в Чернобил и престъпната незаинтересованост и мълчание на българските ,,овчари,, по това време!Аз използвах определението геноцид спрямо българският народ,в преносен смисъл ,ти се направи на ударен и почна да вадиш определения за понятието геноцид,без да вземеш отношение по това престъпно мълчание!Сега пееш друга песен за модифицирани храни и нелекуване!Ако не дай си Боже стане нещо подобно в Канада и местните овчари замълчат като българските,ще може да правиш някакви съпоставки!Радиацията е сериозна заплаха за ракови заболявания,ако не знаеш,пък ако ще храните да не са модифицирани, а расли на Игликина поляна!
budtel

Мнение от budtel »

Странджата написа:
budtel написа:Това с канадските овчари е верно само дето канадските овчари не си лекуват добиръка, а го оставят да умре от рак и други хронични болести. До пенсия остават най-яките добичета. Чудя се защо не си лекуват добитъка и защо го хранят с модифицирана храна. Ама кой съм аз да се оплаквам нали имам работа требе да съм благодарен.
Др.Телбъд,наскоро след появата ти във форума,беше възникнал въпросът за аварията в Чернобил и престъпната незаинтересованост и мълчание на българските ,,овчари,, по това време!Аз използвах определението геноцид спрямо българският народ,в преносен смисъл ,ти се направи на ударен и почна да вадиш определения за понятието геноцид,без да вземеш отношение по това престъпно мълчание!Сега пееш друга песен за модифицирани храни и нелекуване!Ако не дай си Боже стане нещо подобно в Канада и местните овчари замълчат като българските,ще може да правиш някакви съпоставки!Радиацията е сериозна заплаха за ракови заболявания,ако не знаеш,пък ако ще храните да не са модифицирани, а расли на Игликина поляна!
За радиация в Канада не знам дали има или няма. Никой не ти казва - идва ли радиация от Фукушима или не никой не ти казва - цензура! Ама лекари със сигурност нема и нема. Ако нещо му стане на човек, пази боже, по-добре да се прибира в България. Тука гледат да те отпратят и въобще не обръщат внимание. А за рака, Канада май беше на едно от първите места и още е.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

Ти нормален ли си? Съвсем си му отпуснал края. Я си спомни колко овце умряха из странжата и из родопите от шап... Някой да ги лекуваше, даже бяхме на нокти с Турция и Гърция заради това.
Taxation is theft.
budtel

Мнение от budtel »

mortigur написа:
Ти нормален ли си? Съвсем си му отпуснал края. Я си спомни колко овце умряха из странжата и из родопите от шап... Някой да ги лекуваше, даже бяхме на нокти с Турция и Гърция заради това.
Ха, ха, ха, ти въобще не си наясно защо имаше шап. Туркофилът Желю Желев на времето премахна огржденията с Турция в знак на дружба. И ето, че турците решиха да ни атакуват с биологично оръжие. Има данни, че са гонени диви животни с пушки към българските граници. Така стана заразата с шап. След тази случка се заговори отново да се вдигнат огражденията, но туците започнаха да негодуват, че през 21 век се вдигат огради между две съседни "приятелски" страни. Какви ли атаки ни готвят още турчолята?...
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

budtel написа: Ха, ха, ха, ти въобще не си наясно защо имаше шап. Туркофилът Желю Желев на времето премахна огржденията с Турция в знак на дружба. И ето, че турците решиха да ни атакуват с биологично оръжие.
Бе малко ти трябва да ти подхвърлят, за да разсмееш тълпата. :super: :rotfl:
Taxation is theft.
korgi

Мнение от korgi »

Българските овчари са всъщност „вълци“. Те не водят овцете на паша а просто ги изяждат. "Еми нема Джони,не останаха много овце!" И когато овцете свършат ще започнат да ядат по-едрия добитък … докато накрая се самоизядат. Ще остане кой? „Всичкото Ром“…
И тук до пенсия остават само "най-яките добичета", само дето няма пенсия!
Изяли сме тонове боклук и продължаваме да го ядем. Радиация, ако няма, ни я носят отвън с храната. А може и да е за добро! Както казва Ал Бънди: "Хлебарката е оцеляла, защото яде боклук!"
„Ама лекари със сигурност нема и нема.Ако нещо му стане на човек, пази боже, по-добре да се прибира в България“

- Да го уморят по-бързо, да не се мъчи поне! - Шегичка :worried:!
------------------------------------
За последния месец само в Шумен има над 150 инсулта, онкологичния диспансер е пълен, а правителството забрани цигарите, защото били вредни.
Къде ще бягаме! А?
Странджата

Мнение от Странджата »

korgi написа:Българските овчари са всъщност „вълци“. Те не водят овцете на паша а просто ги изяждат. "Еми нема Джони,не останаха много овце!" И когато овцете свършат ще започнат да ядат по-едрия добитък … докато накрая се самоизядат. Ще остане кой? „Всичкото Ром“…
И тук до пенсия остават само "най-яките добичета", само дето няма пенсия!
Изяли сме тонове боклук и продължаваме да го ядем. Радиация, ако няма, ни я носят отвън с храната. А може и да е за добро! Както казва Ал Бънди: "Хлебарката е оцеляла, защото яде боклук!"
„Ама лекари със сигурност нема и нема.Ако нещо му стане на човек, пази боже, по-добре да се прибира в България“

- Да го уморят по-бързо, да не се мъчи поне! - Шегичка :worried:!
------------------------------------
За последния месец само в Шумен има над 150 инсулта, онкологичния диспансер е пълен, а правителството забрани цигарите, защото били вредни.
Къде ще бягаме! А?
Господине,май сте туркофил иили американски шпионин,или двете взети заедно,а?!?
korgi

Мнение от korgi »

Господине,май сте туркофил иили американски шпионин,или двете взети заедно,а?!?
Това от къде Ви хрумна? :o
Не искам да споря! Българин съм! А това, което се опитах да напиша в тон с „историята от село“ си е самата истина, но погледнато отвътре.
Не знам къде се намира „Местоположение: Хъшия“, но трябва да е доста далеко от България… и ако не сте българофоб, би трябвало поне малко да Ви вълнува какво се случва в родината на Странджата.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:Другият проблем е че с подобряването на ефективността на икономиките на други държави с по-големи популации се довежда до намаляване на политико-икономическто влияние на Канада в световен мащаб - Канада е в Г8 по исторически причини, в момента по показател ГДП позицията и е 10-та или 11-та (според различните източници) и съвсем скоро ще излезне от 10-ката (ако не е излязла вече - изместена от Индия или Русия); а в по-далечен план - от Испания, Южна Корея и Мексико. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... _(nominal) => http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... _GDP_(PPP)
Ти хубаво ги цитираш тези списъци, но обърна ли внимание че и в двата България е доста надолу, изпреварена от икономически титани като: Казахстан, Виетнам, Бангладеш, Азербайджан и Шри Ланка ;)
jovani написа:better defended (защо)? Отговор: единствената възможна заплаха за Канадската независимост би могла да дойде от юг, и единствените губещи в този случай биха били управляващата политическа върхушка.
За заплахи за независимостта на държава от мащаба и статута на Канада е смешно да се говори през 21-ви век. По скоро може да има заплахи за природните ресурси покрай Северния Полюс, а знаем че таварищите от Кремлин хвъргат по едно око натам ;)
jovani написа:Какъв е интереса на един нов имигрант да се замесва в подобна "игра", чиито играчи и поставените им цели логично са ориентирани да защитават собствените им интереси, а не да се грижат за "благоденствието" на новодошлите имигранти?
Интереса може да му дойде от "играта", в която имигранта е роден и чиито играчи дори и за пред вестниците не им идва наум да се грижат за "благоденствие", а са на принципа "след мен и потоп".
Публикувай отговор