Изгубени в България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
apple

Изгубени в България

Мнение от apple »

Ето как американците ни възприемат нас българите на наша територия http://www.youtube.com/watch?v=oJae-NOo3dw" На мене лично са ми много забавни коментарите. Има много истини както добри така и лоши... Това сме си ние! ;) Само дето ние сме толкова надути и над нещата, та не бихме живели точно в тези села след университетското си образование, а на хората даже им е забавно. На който му е интересно може да си изтегли и останалите епизоди.
Аватар
OILERS

Re: Изгубени в България

Мнение от OILERS »

нас ни имат за цигани.Защо тия не отидат в едно добруджанско село или във великотърновско село.А ходят по шоплука или при мангалите?Там ще ги научат и на български и на обичаи и на всичко останало,не на мазна баница и на шопска салата.
apple

Мнение от apple »

Ами предполагам, че някой ги насочва по сценарий къде да ходят. Аз обаче наистина много съм впечатлена от тия двамата. http://www.youtube.com/watch?v=ICglaZ0hw1o" Да се навреш във "Филиповци", да ровиш в контейнерите, да ядеш мръсна храна с неясен произход и от ръцете на циганите това не всеки може да го направи. Изисква си кураж и голяма доза непукизъм както и поемане на огромен риск от зараза с хепатит и какво ли още не, та включително и бълхи и въшки, от които има вповече по ромските къщи и коси. :y: Иначе за кючеците нали ви казвах, че много ги харесват американците и канадците също с удоволствие се подрусват. :lol: Тук не случайно има толкова места, в които можеш да се запишеш на курс по belly dance ;) Още малко и ще си помисля, че тук една циганка кючекиня има доста по-добри шансове в някои отношения отколкото образована българка. Ако си доведе и чаветата съвсем добре ще й се получи особено в табарнашко. Такъв е живота...постепенно по-примитивните, но по-жизнеспособни видове ще ни претопят докато цивилизовано се репродуцираме само по веднъж най-много два пъти, за да правим кариери и трупаме излишни вещи. :(
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

VIVARO написа:нас ни имат за цигани.Защо тия не отидат в едно добруджанско село или във великотърновско село.А ходят по шоплука или при мангалите?Там ще ги научат и на български и на обичаи и на всичко останало,не на мазна баница и на шопска салата.
Не, че изпитвам някакви специални симпатии към шопите, ама с какво са по-лоши българи от "добруджанско село или във великотърновско" та да ги слагаш под един знаменател с циганите?

Нещо против шопската салата ли имаш? Или другаде не ядат мазно? България е твърде малка за такава регионална дискриминация.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

apple написа: Само дето ние сме толкова надути и над нещата...
Множественото число като фигура на речта ли е употребено, или е някакъв момент на откровение? :^)
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

"Природата е опасна, в планините живеят мечки и вълци а в морето акули." :rofl: :rofl: :rofl:
01:01
Толкова ми стига. Аз в черно море по голяма акула от 25-35 сантиметра не съм виждал, ако това е опасно какво да кажем за Австралия.
Taxation is theft.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

"Българи са големи клюкари!"
Право в десетката....:y:
"Абе, какво става с онези хора от големия канадски град? Няма ги да споделят впечатления." ;( ;( ;( :rofl: :rofl: :rofl:
Цитатът не ми е много точен, за което се извинявам. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
budtel

Мнение от budtel »

Тези филми са открита антибългарска пропаганда. Един подарък от Америка. Те друго не могат и да дадат. Много са стиснати и са свикнали само да взимат.
България все още не е циганска държава!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:"Българи са големи клюкари!"
Право в десетката....:y:
"Абе, какво става с онези хора от големия канадски град? Няма ги да споделят впечатления." ;( ;( ;( :rofl: :rofl: :rofl:
Цитатът не ми е много точен, за което се извинявам. :)
Аз па да ви кажа че от канадеца по голям кликар нема на света ! :rofl:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа: Аз па да ви кажа че от канадеца по голям кликар нема на света ! :rofl:
Това как го установи като само с българи контактуваш? :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
myhata II написа: Аз па да ви кажа че от канадеца по голям кликар нема на света ! :rofl:
Това как го установи като само с българи контактуваш? :D
Нощно време ако стане някаква дандания на улицата ,се гасят лампите и се кеси на прозорците в тъмното :D
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:Нощно време ако стане някаква дандания на улицата ,се гасят лампите и се кеси на прозорците в тъмното :D
Значи и ти си бил на прозореца за да ги видиш? Това е чисто любопитство. Интерпретацията върху личния живот на ближния е български специалитет, особено в чужбина, където очевидно някои хора си нямат други забавления. :P
Например аз като човек, който контактува предимно с канадци мога да направя сравнение:
- Канадците говорят предимно за себе си или по общи въпроси.
- Българите започват да ти говорят за други българи дори и да се срещате за първи път.
Между другото това е един от критериите, на които най-много държа, подбирайки си приятели.
Имай неблагоразумието само веднъж да споменеш пред мен за някой за когото не съм те изрично питала и моментално минаваш в кръга познати, на които се усмихвам мило, но нищо повече...А кръговете са концентрични. Това ще рече, че никога не се пресичат. ;)
Последно промяна от Bistra на Съб Апр 28, 2012 2:22 pm, променено общо 1 път.
apple

Мнение от apple »

Дефицитите в личния живот пораждат нездрав интерес към чуждия! Навсякъде по света... В БГ е малко вповече клюкарията и особено интригантството, културна особеност така да се каже. :( Обаче българската общност в чужбина по правило надхвърля БГ стандарта именно поради споменатата причина в първото изречение ;).
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Този път съм абсолютно съгласна с теб.
Иначе навсякъде има недискретност (понякога случайна), дори и тук, където намирам хората изключително за дискретни. На някои дискретността граничи дори с мания (което пък мен ме изуми), но това е друг въпрос, който смятам да не засягам. Има и клюкари, и интриганти разбира се, обикновенно сред по-ниско образованите или по-ниско квалифицираните, които по друг начин не могат да се задържат на определена позиция и пробват чрез нечестни методи. На мен ми се е случвало само в една компания, междувпрочем. Мисля, че вината беше на шефовете, обаче и компанията фалира скоро след като я напуснах.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
myhata II написа:Нощно време ако стане някаква дандания на улицата ,се гасят лампите и се кеси на прозорците в тъмното :D
Значи и ти си бил на прозореца за да ги видиш? Това е чисто любопитство. Интерпретацията върху личния живот на ближния е български специалитет, особено в чужбина, където очевидно някои хора си нямат други забавления. :P
Например аз като човек, който контактува предимно с канадци мога да направя сравнение:
- Канадците говорят предимно за себе си или по общи въпроси.
- Българите започват да ти говорят за други българи дори и да се срещате за първи път.
Между другото това е един от критериите, на които най-много държа, подбирайки си приятели.
Имай неблагоразумието само веднъж да споменеш пред мен за някой за когото не съм те изрично питала и моментално минаваш в кръга познати, на които се усмихвам мило, но нищо повече...А кръговете са концентрични. Това ще рече, че никога не се пресичат. ;)
Някой преди 1 година ходи на некакъв остров и там имало голема приказки от тоя род ,май Стими се казваше ама вече не си спомням ;)
Стефан Цанев
Публикувай отговор