Защо младите напускат България
Re: Защо младите напускат България
За съжаление си права anxeli! Така стоят нещата и затова е на такъв хал България, а и българските общности в чужбина не се различават особено. Беше ми странно когато случайно открих българи с години некомуникирали със сънародници тук и то съвсем нарочно... Държат безопасна дистанция както се казва...
И има защо.

И аз не мисля, че са бедни. Навремето се бяха на мърдали като консултанти на всеки по- голям обект. Нищо не правеха, а прибираха бая пари. Последните няколко години си беше бум в строителството, няма как да не са понамазали нещо. Освен, ако не е е в някоя смотана катедра.succes написа:Аз пък не мисля че тия от ВИАС са бедни чак толкова, през тях минават доста големи проекти и си проектират на частно, ползват базата и програмите на ВИАС и студентите им работят почти без пари. Освен ако не говориш за съвсем преходните(мутренските) години, когато всички гладуваха и всички си изхарчиха спестените пари основно за да се изхранват. Аз например работих за доцент с тризонет в центъра на София.Bistra написа:.......!
В Квебек толкова милиони се прахосват, че студентите би трябвало да са най-малкия проблем. Особено по пътищата... Търкот пак са го остъргали и наливат пари, до кога не знам, скоро ще ни падне на главите.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
Трябва да се бъзикаш. Кой ще наема полуглух, полусляп и полумърдащ човек да охранява.apple написа:Да, а вчера един канадец ми разпрявяше за свой колега, който е на 95 години и все още работи като охранител...Сигурно за хоби, а не че му се налага... Човека явно няма време да умре от бачкане. Обаче то това от погледнато от друга гледна точка е позитив, нали?
Иначе много бих искала да го видя този дядо с униформата и бастуна как охранява
И хубаво е, че няма дискриминация по възраст, измислили са го канадците... Най-обичам такива права. Като онази бабичка преди няколко седмици дето влетя в магазин с колата си и потроши сума ти народ даже и едно бебе в количката... Е това у щатско беше ама и тука е така... Та мисълта ми е, че и тука старците не пускат кокала докато по естествен път не им се наложи само дето стискат по-дълго...
Радой Ралин
Радой Ралин
Хех Ира, ти не знаеш какви 90-годишни има! Живеят сами, разхождат се, готвят, перат, ходят на упражнения, даже вдигат гири и ходят на тредмила
... Що о да не подпират някое бюро. Тук има разни секюрити позиции дето са по-скоро гише информация ...

Циганите - на Сатурн !
Да се разхождаш и да се гледаш сам. и т.н...това добре. Бабата на мъжа ми е на 90 и сама се гледа, че й готви за остатъка от семейството, ама аз не бих и поверила да охранява каквото и да е било, дори и бюро да подпира.
Радой Ралин
Радой Ралин
Длъжност охрана в Канада е доста разтегливо понятие. Може да са му измислили някаква длъжност за да се чувства още полезен, особено ако е във фирма в която дълги години е работил и го познават добре. Случаи всякакви.
Може и да има такива случаи, ама това е само защото те се натискат, а не защото им се налага. И аз познавах един на 83 дето "работеше" ( разбирай спеше на бюрото), но не беше от нужда или по скоро не от паричина нужда, жена му май беше доста досадна
.

Радой Ралин
Радой Ралин
Не се бъзикам, негов бивш колега ми го каза. Освен това дядото наскоро овдовял и вече се заглеждал по мадами...Трябва да се бъзикаш. Кой ще наема полуглух, полусляп и полумърдащ човек да охранява.

Айдееее, добавихме към списъка с негативи на Канада и "лошо гледащи бабички в девическите училища"
Да му мислят девиците, които емигрират от България!

За девиците негатив, ама за бащите на девиците позитив.
Радой Ралин
Радой Ралин
Явно трябва да командироваме Хълбой към западния край на Канада.miteto написа:Айдееее, добавихме към списъка с негативи на Канада и "лошо гледащи бабички в девическите училища"![]()
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Няма страшно Димитре, по правило това са скъпарски училища за щерките на "преуспели"!miteto написа:Айдееее, добавихме към списъка с негативи на Канада и "лошо гледащи бабички в девическите училища"![]()

- Bistra
- Напуснал форума
Аз пък реших, че са манастири тип "Шао Лин", ама за девойки...
Щото нали е БС, таааа...а-ааха!
А иначе си права, че социализацията е важна, но само в подходяща за това среда.

Щото нали е БС, таааа...а-ааха!

А иначе си права, че социализацията е важна, но само в подходяща за това среда.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Хаха, мен пък на фарси ме заговарят нон стоп, уби ми се самочувствието на европеец дето го имахanxeli написа:Така и изглеждаме - един рус като чех, друг направо го заговарят на турски в баничарницата...

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
И на мене няколко иранеца са ми казвали, че приличам много на техен човек, ама тва вече е свързано с откъде идат българите. Та и ние не си подбириме контактите тука по национален, а по човешки или качествен признак.ivanko13 написа:Хаха, мен пък на фарси ме заговарят нон стоп, уби ми се самочувствието на европеец дето го имахanxeli написа:Така и изглеждаме - един рус като чех, друг направо го заговарят на турски в баничарницата...
Embrace your climate change!