Ама понеже в името му има ROM ти ако погледнеш, ще мислиш че става въпрос за цигани

В културологията пък приемат това за определение напоследък:Комплект от споделени ценности, цели, поведения и практики, който е характерен за дадена организация, група или общество.
"Високата култура" е последна грижа на новия емигрант...Културата е качество на човешката жизнедейност и на човешкото общуване.
Английския да ти е проблема Митьоmiteto написа:Еми Мухъ, като научиш английски и ще можеш да прочетеш че музея се намира на Блуър Стрийт в Торонто, а не в Аурора![]()
Ама понеже в името му има ROM ти ако погледнеш, ще мислиш че става въпрос за цигани
Аз ти разбирам идеята, ама май ти не разбираш, че още не си се сблъсквала с достатъчно представители на "дадена организация, група или общество", че да им поставяш категорични оценки. Ти все още действаш на принципа на шопа "От Искаро по-дълбоко нема", т.е. от нашите представи/държание по-добро няма. Представи си някой чужденец попадне в квартал в Плевен, където значителна част от населението е смес от цигани и жители на околните села, дошли в Плевен търсейки работа. Та този чужденец сигурно ще припадне от "кулутрата" на въпросното място, да не ти цитирам какви плюнки по България лично ти си писала по този въпросapple написа:Митев, операта и театрото не са ми проблем тук. Но културен шок не получаваш от имането/нямането им в твоя живот, а от ето тази култура:В културологията пък приемат това за определение напоследък:Комплект от споделени ценности, цели, поведения и практики, който е характерен за дадена организация, група или общество."Високата култура" е последна грижа на новия емигрант...Културата е качество на човешката жизнедейност и на човешкото общуване.Масовата култура обаче е определяща за силата на културния шок, който ще изпита същия. Ако ми разбираш изобщо идеята де...
Да. Даже си мисля да помоля админите да изтрият акаунта ми.miteto написа:Мухъ, за съжаление дори виртуалното общуване с хххххххххх индивиди като теб става досадно и безинтересно в един момент........
Значи за да намериш музей в Канада ти трябва най- малко езикова гимназия.Ами то много сложно.Е как няма да е сложно,когато трябва да откриеш нещо несъсществуващо.miteto написа:Ми точно това ти казвам, хората с гимназии и филологии не се оплакват че "няма култура" (каквото и да значи това), защото могат да прочетат кога и къде има театрална постановка или да намерят някой музей. Най-гласовити за "липсваща култура" са тези, дето не знаят езика добре - те така или иначе не биха разбрали почти нищо ни от постановката, ни от описанията в музея.Guinness написа:И как да не знаят нали са селектирани и минават имтервюта на поне единия език.Отделно има хора с гимназии и филологии.miteto написа:Е как да има култура като не знаят английски или френски. Аз ако попадна в Китай, може и на мен в началото да ми се струва, че няма култура.
А бе Мите по-смешно оправдание не можа ли да измислиш![]()
Общо взето бих разбрал някой, който е живял в Прага или Париж да критикува нивото на културните събития в Канада, ама някой от Плевен или Ловеч нещо не вдявам откъде вади големите претенции...
Че аз да не съм ти кукла бе,да ми бъркаш под полата ?miteto написа:Мухъ, за съжаление дори виртуалното общуване с ограничени индивиди като теб става досадно и безинтересно в един момент.
Точно потвържаваш моята теза, не си намерил музеите защото си бил на ниво Кофи. Ако твърдиш, че в Монреал няма музеи или галерии единственият извод, който може да се направи е, че не разбираш бъкел френски.Guinness написа:Е как няма да е сложно,когато трябва да откриеш нещо несъсществуващо.
Не пич, не се сещам откъде си защото от писанията ти не пращи "култура". Не съм казвал, че само и единствено Прага и Париж са центрове на културата, просто бяха бързи примери. Нищо в Канада не може да се сравнява с европейските културни центрове, но и нищо в България не може да се нарече европейски културен център.Guinness написа:И браво.пич/сещаш се ,че не съм нито от Плевен ,нито от Ловеч/ направил си епохално откритие-само и единствено Прага и Париж са центрове на културата.Ама защо си пропуснал да добавиш Тороно след тях.![]()
Театър в Аврора НЯМА,но за сметка на това в Марково има Читалище та даже и киноspeedy написа:Пълното неразбиране, че културата в термина "културен шок" не е същото като културата в читалището в Марково или театъра в Аврора води до мухи в чашата с Гинес.