Няма страшно във всички семейства има по един такъв (дори и в нашето, макар баба никога да не е гледала прасе), който се прави на много културен в градо, а като стане време за ядене първи тича.
 Няма страшно във всички семейства има по един такъв (дори и в нашето, макар баба никога да не е гледала прасе), който се прави на много културен в градо, а като стане време за ядене първи тича. 

Г-жа претенция ядяла само рибици - ми хубаво! То ако не се обозначиш за пореден път, че си от по-така сой няма да мине... Свикнали сме ти вече. Иначе от Бяла Слатина прозихождат доста мастити комунисти, та в тоя ред на мисли не са опирали до прасе собствено производство, а само до партийно полагащите им се така да се каже...Bistra написа:Викаш рай, да има някой на село да произвежда за теб, а ти да си само ползвател?Няма страшно във всички семейства има по един такъв (дори и в нашето, макар баба никога да не е гледала прасе), който се прави на много културен в градо, а като стане време за ядене първи тича.
 Тук някои българи си правят това онова от свинско също - въпрос не толкова на немотия колкото до носталгия по горепосочените благинки. И добре им се получават...даже и шкембето! Не всички са минали на сьомга по средиземноморски, то даже и канадците не са ама това е вече друга тема...нещо като "С какво се хранят преуспелите БГ в Канада"
 Тук някои българи си правят това онова от свинско също - въпрос не толкова на немотия колкото до носталгия по горепосочените благинки. И добре им се получават...даже и шкембето! Не всички са минали на сьомга по средиземноморски, то даже и канадците не са ама това е вече друга тема...нещо като "С какво се хранят преуспелите БГ в Канада" 
Не, бе! Само онази малката бабка - Цола Драгойчева.apple написа: Иначе от Бяла Слатина прозихождат доста мастити комунисти

....Канадците не ядяли сьомга....Смех,смееех!
 ....Канадците не ядяли сьомга....Смех,смееех! 

"
"
Точно това имах предвид и аз, а не че канадците не хапват сьомга...roumensp написа:Сьомгата е една от най-разпространените и евтини риби в BC, рибарите и индианците я продават между 3 и 5 кинта за паунд.
Бистра, ти откъде изкопа тая измислена рецепта за "сьомга по средиземноморски" ? Това ми звучи като "омари по черноморски", който не се сеща защо, пак да си помисли.
 Даже си я консервират в бурканчета варена. Вече опитах такава лично производство на местни... Феномена буркан и тук си го има. Човека беше уловил повечко лани и решил да не си пълни фризера, та на консерви станала. Ама мадам я консумира "маринована по средиземноморски" от IGA каквото и да има предвид с това...
 Даже си я консервират в бурканчета варена. Вече опитах такава лично производство на местни... Феномена буркан и тук си го има. Човека беше уловил повечко лани и решил да не си пълни фризера, та на консерви станала. Ама мадам я консумира "маринована по средиземноморски" от IGA каквото и да има предвид с това... 
Знам ли какво имам предвид? Така пишеше на опаковката. Аз само я опекох, нищо повече. Еййй, страшни хора!apple написа:Ама мадам я консумира "маринована по средиземноморски" от IGA каквото и да има предвид с това.

...
 ...Имаме още около 25 кг във фризера, изчистена, нарязана на филе и вакуумирана, и всичката е купена от индианци, които от това припечелват по някой долар - ловят риба и я продават. Индианците понякога продават (когато хванат) и доста по-вкусната, но по-рядка chinook salmon. Когато я купувахме излезна около $9/килограм и купихме близо 50 кг, а с почистване, нарязване и вакуумиране се занимаваха тъщата, която тогава гостуваше и съседите-пенсионери, които също накупиха в промишлени количества. Аз самият, нали съм си мързел, никога не бих се хванал с подобна работа, по ми е лесно да си плащам тройно в магазина. Така че историята е малко като с българските прасета - баби/дядовци да свършат работата, а ние прибираме наготово.myhata II написа:Избягвайте ги тези сьомги,много хората хващат подагра точно от тези в развъдниците

Павле, купуване на риба директно от рибари или индианци, които я ловят в резерватите си не е "на черно", защото тия хора от това живеят - ловят и продават риба. А в магазините (с изключение на Costco) наистина не е особено евтина, особено пушената. А за прясната риба - ако още не си ходил, отскочи до пиърите в Steveston, рибарите понякога предлагат интересни неща. А как е на маркета на Granville Island, на мен не ми се разкарва до там и не знам как е за риба ?Павел написа:Аз пък не мисля, че в БК пасифик сьомгите (не от развъдници) са евтини в магазина (не на черно, директно от рибря), предвид факта, че се ловят местно. Също така, пак по Западното крайбрежие, е срамно избора на пресни риби да е толкова ограничен.
 ..Така че го преживях.
 ..Така че го преживях. & ZIONISM
 & ZIONISM