ivandaman написа:vaniliq написа:Е не знам братче, пробвал съм всякакви гелове и пяни за бръснене включително и Жилет ама не може да се сравни с карото. Абсолютен фен съм на крема и четката за бръснене, жена ми ми се смее ама тва е

:)
В момента в който пробвах електрическа самобръсначка в далечната 1994та година забравих и за кремове и за четки и за пяни и гелове.. Родих се за втори път.. От тогава само с елетрическа се бръсна..
Бързо и ефикасно.
Има няколко недостатъка:
1. Трябва да ги отваряш и почистваш отвреме-навреме (в това отношение Филипс са удобни, но и при тях няма как да ги изчистиш перфектно, дори и да ги топиш в одеколон/спирт). След време рискуваш да хванеш някоя инфекция.
2. Ножчетата се захабяват и трябва да сменяш цялата самобръсначка - в инструкциите на Филипс (имам 3 такива) пише, че можеш да си смениш само "резачките", ама не съм виждал да се продават в Торонто само резачки.
Опитвах доста пъти да мина на електрическа самобръсначка, но и при мен не се получава - появяват се обриви и имам някакво неприятно усещане, като се бръсна + не мога да се "тримвам" качествено навсякъде - например около носа, освен ако не съм пред огледало => портативността се губи като качество.
П.П. Виждам, че "резачките" се продават в ибей - за тези, които се интересуват.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...