ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ CIC!!!!
Re: ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ CIC!!!!
сам си правиш живота труден с тия нефтени трастики......... но това си е твое решение
-
Това е само резерва:)..нека да дойде времето да заминавам ще ти пи6а:)bp_de написа:сам си правиш живота труден с тия нефтени трастики......... но това си е твое решение
-
А ти от колко време си в USA с какво се занимава6 ,ако не е тайна?bp_de написа:сам си правиш живота труден с тия нефтени трастики......... но това си е твое решение
- mortigur
- Обратна връзка:
Това не е отговор на въпроса ми ама както и да е. Просто исках да съм сигурен, но тъй като все още не разбрах какво ще прави дърводелец в нефтена компания, ще си запазя коментара.JITOMIR999 написа:Започваш от най ниското ниво ,искарваш курсовете мисля ,че са четери изпита. И поддаваш като Floorhand, за резюмето ,това е най лесното:)mortigur написа:Само не ми станаха ясни две неща:
1. Какво ще прави дърводелец в петролна компания?
2. Как ще подадеш резюме в петролна компания?
Ще ми интересно да прочета отговорите на горните въпроси.
А след като смяташ че това с резюмето е най лесното просто нямам какво да отговоря. Дано ти потръгне.
Taxation is theft.
-
Един ден живот и здраве пак ще ти пиша, Христо Воскресе !mortigur написа:Това не е отговор на въпроса ми ама както и да е. Просто исках да съм сигурен, но тъй като все още не разбрах какво ще прави дърводелец в нефтена компания, ще си запазя коментара.JITOMIR999 написа:Започваш от най ниското ниво ,искарваш курсовете мисля ,че са четери изпита. И поддаваш като Floorhand, за резюмето ,това е най лесното:)mortigur написа:Само не ми станаха ясни две неща:
А след като смяташ че това с резюмето е най лесното просто нямам какво да отговоря. Дано ти потръгне.
-
Немога да разбера какво по то4но пита6? Ако някой иска да започне някъде другаде нали все пак трябва да започне от някаде, не си мисли ,4е съм бил дърводелец само.mortigur написа:Това не е отговор на въпроса ми ама както и да е. Просто исках да съм сигурен, но тъй като все още не разбрах какво ще прави дърводелец в нефтена компания, ще си запазя коментара.JITOMIR999 написа:Започваш от най ниското ниво ,искарваш курсовете мисля ,че са четери изпита. И поддаваш като Floorhand, за резюмето ,това е най лесното:)mortigur написа:Само не ми станаха ясни две неща:
JITOMIR999.защо ли ми се струва ,че насила си търсиш да си докараш на здрава глава болест.
Един съвет преди заминаване-когато си тръгнеш от компанията за която работиш,направи го тихо и кротко и най-важното кажи ,че след 6м.-1год. ше се върнеш.Не желая да ти натрапвам мнението ми ,просто пиятелски съвет.
Един съвет преди заминаване-когато си тръгнеш от компанията за която работиш,направи го тихо и кротко и най-важното кажи ,че след 6м.-1год. ше се върнеш.Не желая да ти натрапвам мнението ми ,просто пиятелски съвет.
- mortigur
- Обратна връзка:
Ами точно това казвам и аз, че в нефтена компания без някакво специално образованеие за оператор, или подобна история няма как да почнеш. Дърводелци в нефтените компании няма. Ако си решил да учиш ела изкарай в SAIT нещо като Power Engineer например и имаш шанс да почнеш в нефтена компания или изкарай Chemical Operator. Още по голям шанс с имаш с второто, ама нямаш шанс да почнеш да го учиш в SAIT пък щото там има long waiting list за тази специалност.JITOMIR999 написа:..... не си мисли ,4е съм бил дърводелец само.
Аз направих същата грешка, 2009 година като пристигнах от България си мислех че ще почна като Оператор в пречиствателна станция и ще доучвам в някой университет и после ще се върна на нивото на което бях в България. Да ама плана не проработи, познай защо. Защото за да почнеш като оператор в пречиствателна станция трябва да си имаш вуйчо владика тук. Защото тия работи са обикновенно към municipal и са държавни. Да ама това нямаше кой да ми го каже тогава. И плана беше провален

Така че огледай плановете си от всички страни, мисля че много повърхностно гледаш на въпроса с намирането на работа.
Така че това с почването в нефтена компания според мен ще ти е най големия проблем, не най малкия. Помисли по въпроса и виж всички ти казват че е по добре да идеш в БК, където има работа за хора от твоя бранш.
Между другото Guinness е прав послушай го.
Taxation is theft.
Според мен по-лузърки подход не може да има. Човек трябва да следва мечтите си и това не става с мостове НАЗАД. Става с як труд напред.....Един съвет преди заминаване-когато си тръгнеш от компанията за която работиш,направи го тихо и кротко и най-важното кажи ,че след 6м.-1год. ше се върнеш.
- mortigur
- Обратна връзка:
Зависи от човека. След като смяташ че да играеш на сигурно е looser-ски подход, не знам. Аз лично смятам че да играеш va bank е looser-ски подход. Пък и ако идваш със семейство което разчита на теб е едно, а ако си сингъл и идваш само с гащите на задника си е съвсем друго.pumpy написа:Според мен по-лузърки подход не може да има. Човек трябва да следва мечтите си и това не става с мостове НАЗАД. Става с як труд напред.....Един съвет преди заминаване-когато си тръгнеш от компанията за която работиш,направи го тихо и кротко и най-важното кажи ,че след 6м.-1год. ше се върнеш.
Аз лично си взех 6 месеца неплатена, просто защото имаше законова уредба която ми гарантираше това. Дали съм looser или съм търсил сигурност в това което правя само времето може да каже.
Taxation is theft.
Моля те да не ми слагаш в устата думи, които не съм казал, защото сега следват 5 страници писане:mortigur написа: Дали съм looser или съм търсил сигурност в това което правя само времето може да каже.
- не съм нарекал НИКОГО лузър. Не случайно цитата горе няма първоизточник;
- личното ми мнение е че да гледаш назад е ПОДХОД, които не е правилен. ПОДХОД, който ти дава възможност да се предадеш и да се върнеш на добре познатото старо. ПОДХОД, който те кара да загубиш възможността за нещо различно преди още да си го открил. Поговорката " заряза питомното за да гони дивото" показва същия манталитет. Всеки решава сам за себе си и това не прави никой от нас по-прав или по-крив.
- OILERS
Айде още един!Кажи ми само как смяташ да го направиш това,идваш тука(Ниску),даваш си лично резюмето,след двайсет минути излиза усмихнат лично главния мениджър на голямата нефтена компания и готово-ти си назначен.Поздравления!!!Да ама не! Да не говорим,че резюмето се дава само по интернет.Второ,ако успееш да се вредиш до хюмана за да си пуснеш резюмето,то най-вероятно след като излезеш от стаята,резюмето ти отива директно в кръглата папка.Тука си има правила и никой не обича нахалниците.В този бранч си има листа на чакащите.И да ти кажа се чака доста,освен ако нямаш троянски кон вътре в компанията.И трето ако си мислиш ,че на РИГ-овете е празно и само чакат някой да се появи,грешиш.Системата е такава ,че празно няма.Пишеш ,че ще свикнеш със студа?В една друга тема бях писал,че съм чувал,че на глад,бой и е... ,се свиква,обаче на СТУД не,вервай ми пич.JITOMIR999 написа:bp_de написа:Бе що се буташ сам на трастиката не ми е ясно......нефтени платформи та ,нефтени платформи ...
Ти прочете ли темата дет ти линкнах.....
Да не си мислиш че само тебе чакат там....
В на4алото ще работя не на трастиката ами и зад нея:). Смятам да отида директно до Ниску и да поддам резюме директно от ръка на ръка.Там се намират офисите на големи петролни компании.Ако няма работа в строителството както каза на6ия съфорумник:)ще опитам там.
Мерси много все пак ,ако успея да дойда задължително ще те черпя да знаеш.)
-
Ти може и да не си свикнал със студа аз смятам,4е с всичко се свиква ,това си е ли4но мое мнение ,а за Ниску аз не сиVIVARO написа:Айде още един!Кажи ми само как смяташ да го направиш това,идваш тука(Ниску),даваш си лично резюмето,след двайсет минути излиза усмихнат лично главния мениджър на голямата нефтена компания и готово-ти си назначен.Поздравления!!!Да ама не! Да не говорим,че резюмето се дава само по интернет.Второ,ако успееш да се вредиш до хюмана за да си пуснеш резюмето,то най-вероятно след като излезеш от стаята,резюмето ти отива директно в кръглата папка.Тука си има правила и никой не обича нахалниците.В този бранч си има листа на чакащите.И да ти кажа се чака доста,освен ако нямаш троянски кон вътре в компанията.И трето ако си мислиш ,че на РИГ-овете е празно и само чакат някой да се появи,грешиш.Системата е такава ,че празно няма.Пишеш ,че ще свикнеш със студа?В една друга тема бях писал,че съм чувал,че на глад,бой и е... ,се свиква,обаче на СТУД не,вервай ми пич.JITOMIR999 написа:bp_de написа:Бе що се буташ сам на трастиката не ми е ясно......нефтени платформи та ,нефтени платформи ...
Ти прочете ли темата дет ти линкнах.....
Да не си мислиш че само тебе чакат там....
В на4алото ще работя не на трастиката ами и зад нея:). Смятам да отида директно до Ниску и да поддам резюме директно от ръка на ръка.Там се намират офисите на големи петролни компании.Ако няма работа в строителството както каза на6ия съфорумник:)ще опитам там.
Мерси много все пак ,ако успея да дойда задължително ще те черпя да знаеш.)
го измислям и не съм още един, защото ,ако знам какво искам го правя. Пробвай в Beyond.cа разбиращия, там си 4атя с хора който са в индустрията от скоро и от много дълго това е съвет от хора който по този начин са започнали. За нахалството, ще съм нахален и брутелен. Нищо няма да ми коства да отида на място и да поддам. Тук сам по4ти 12 години, и няма проблем като не ми хареса да се върна. не съм казал ,че ще се забия направо в помията това е крайната фаза, но ако искам да го направя 101% ще го направя.
-
Като гледам сайтовете за работа търсят достатъчно дърводелци и в Алберта:). За петролните компании, кой е казал,4е искам да съм оператор както ти писах вече ще започна от най ниското ниво което е Roughneck , а ако имам възможност ще започна да уча нещо,както писах вече само да дойдаmortigur написа:Ами точно това казвам и аз, че в нефтена компания без някакво специално образованеие за оператор, или подобна история няма как да почнеш. Дърводелци в нефтените компании няма. Ако си решил да учиш ела изкарай в SAIT нещо като Power Engineer например и имаш шанс да почнеш в нефтена компания или изкарай Chemical Operator. Още по голям шанс с имаш с второто, ама нямаш шанс да почнеш да го учиш в SAIT пък щото там има long waiting list за тази специалност.JITOMIR999 написа:..... не си мисли ,4е съм бил дърводелец само.
Аз направих същата грешка, 2009 година като пристигнах от България си мислех че ще почна като Оператор в пречиствателна станция и ще доучвам в някой университет и после ще се върна на нивото на което бях в България. Да ама плана не проработи, познай защо. Защото за да почнеш като оператор в пречиствателна станция трябва да си имаш вуйчо владика тук. Защото тия работи са обикновенно към municipal и са държавни. Да ама това нямаше кой да ми го каже тогава. И плана беше провален![]()
Така че огледай плановете си от всички страни, мисля че много повърхностно гледаш на въпроса с намирането на работа.
Така че това с почването в нефтена компания според мен ще ти е най големия проблем, не най малкия. Помисли по въпроса и виж всички ти казват че е по добре да идеш в БК, където има работа за хора от твоя бранш.
Между другото Guinness е прав послушай го.
-
Ха-ха-ха който иска да си стои в миризливия Лондон, 12-си години ми стигат,продавам всичко каквото имам и ,ако не е Канада ще е някъде другаде само не Лондон. А за работа аз проблеми за намирането нямам, а имам със заплащането:). И когато и да се върна и където и да отида работа ще си намеря това е най малкия проблемGuinness написа:JITOMIR999.защо ли ми се струва ,че насила си търсиш да си докараш на здрава глава болест.