Университет

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
vlaleva

Re: Университет

Мнение от vlaleva »

Таксите за международни студенти в Университета в Нюфаундленд са съвсем приемливи.Щом на мен ,дето съм в БГ,ми се струват такива...А и самия университетът изглежда не лошо...Сега,след промените в процедурата за Квебек,заминаването със студентска виза май изглежда един нелош вариант :^)
IELTS-01.12.2012-5/4,5/5/5,5
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
bp_de

Мнение от bp_de »

vlaleva написа:...Сега,след промените в процедурата за Квебек,заминаването със студентска виза май изглежда един нелош вариант :^)
Така си мислиш щото маи четеш само това дето ти харесва.....
Една камара местни –и канадчета , и американчета реват яко .....завършили уни и с дългове от 20к та до 80к и нагоре и НЯМА кои да ги вземе на работа.....съвсем наскоро даваха репортаж по CBC - една студентка завършила с отличие , магистър, с около 40к воденичен камък.....
И тя си показваше 2 резюмета – 1 дето е по специалноста и едно део го праща когат търси работа кат чистачка, продавачка и т.н ......
Това че ако учиш тука 3-4-5г на студа и хвърлиш 40- 50к и да си мислиш че после всичко ще е много гот - аз го определям като голяма заблуда.....
Преди кризата да речем че като имаш някаква диплома –това дава до някъде спокоиствие за по свясно бъдеще.Да ама времената се менят –просто сега няма толкова работа,отделно се навъдиха много учебни заведения дето да приберат паричките на студентите и накрая се получава че новозавършилия няма как да си върне заема .
vlaleva

Мнение от vlaleva »

Това същото важи и за БГ,ти сега ме разубеждаваш да уча в Канадски университет или ме разубеждаваш да емигрирам?!?!
bp_de

Мнение от bp_de »

vlaleva написа:Това същото важи и за БГ,ти сега ме разубеждаваш да уча в Канадски университет или ме разубеждаваш да емигрирам?!?!
Имиграцията се дължи на 2 неща –надеждата(там дет отивам е по хубаво i t.n ) и незнанието (ако се знае какво наистина е положението на новото място доста хора не биха отишли там например)
Та аз се опитвам се да помогна при взимането на правилното решение, давам някои факти и
които може да си ползва сивото вещество - да се възползва.
Решенията в за твоита съдба са си твои.
vlaleva

Мнение от vlaleva »

bp_de написа:
vlaleva написа:Това същото важи и за БГ,ти сега ме разубеждаваш да уча в Канадски университет или ме разубеждаваш да емигрирам?!?!
Имиграцията се дължи на 2 неща –надеждата(там дет отивам е по хубаво i t.n ) и незнанието (ако се знае какво наистина е положението на новото място доста хора не биха отишли там например)
Та аз се опитвам се да помогна при взимането на правилното решение, давам някои факти и
които може да си ползва сивото вещество - да се възползва.
Решенията в за твоита съдба са си твои.
Благодаря ти,че се опитваш да ми помогнеш в решението.Преди две-три седмици даваха по БТВ репортаж за едно момиче с магистратура от Оксфорд,което е решило да се върне в БГ.Не си спомням от колко време вече стои без работа...Този репортаж го даваха малко преди големия гаф с огромните бонуси,получавани от висши чиновници,както и малко след като се разбра,че един от директорите,не знам си къде беше,няма дори диплома за висше образование. Така че това,което казваш,го има и в БГ.Ако наистина искаш да ми помогнеш при взимането на правилното решение,ще очаквам да ми кажеш поне още няколко причини защо трябва да се откажа от Канада.Ако искаш,може и на лични.Съвсем добронамерена съм,надявам се и ти да си такъв.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

vlaleva написа:...ще очаквам да ми кажеш поне още няколко причини защо трябва да се откажа от Канада.Ако искаш,може и на лични.
Грешен подход.
Нито той, нито аз, нито други форумци трябва да ви формират мнението (като е на лични по-близък ли ще ви стане?).
Вярвайте на хора които познавате лично, не на виртуални познайници.
Ако нямате лични познати, формирайте си мнението от колкото се може повече източници, а не само от няколко, които са изявили желание да ви го формират.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

bp_de написа:
vlaleva написа:...Сега,след промените в процедурата за Квебек,заминаването със студентска виза май изглежда един нелош вариант :^)
Така си мислиш щото маи четеш само това дето ти харесва.....
Една камара местни –и канадчета , и американчета реват яко .....завършили уни и с дългове от 20к та до 80к и нагоре и НЯМА кои да ги вземе на работа.....съвсем наскоро даваха репортаж по CBC - една студентка завършила с отличие , магистър, с около 40к воденичен камък.....
И тя си показваше 2 резюмета – 1 дето е по специалноста и едно део го праща когат търси работа кат чистачка, продавачка и т.н ......
Това че ако учиш тука 3-4-5г на студа и хвърлиш 40- 50к и да си мислиш че после всичко ще е много гот - аз го определям като голяма заблуда.....
Преди кризата да речем че като имаш някаква диплома –това дава до някъде спокоиствие за по свясно бъдеще.Да ама времената се менят –просто сега няма толкова работа,отделно се навъдиха много учебни заведения дето да приберат паричките на студентите и накрая се получава че новозавършилия няма как да си върне заема .
В крайна сметка какво се опитваш да кажеш? Че учението е за балъците, а умните въртят геврека на тръка и живота е песен? :D Или че тая с магистърската диплома по-лесно щяха да я назначат, ако изобщо нямаше диплома?

Дано повече хора ти вярват, Канада има нужда от хора за тръстиката. :D
vlaleva

Мнение от vlaleva »

optics написа:
vlaleva написа:...ще очаквам да ми кажеш поне още няколко причини защо трябва да се откажа от Канада.Ако искаш,може и на лични.
Грешен подход.
Нито той, нито аз, нито други форумци трябва да ви формират мнението (като е на лични по-близък ли ще ви стане?).
Вярвайте на хора които познавате лично, не на виртуални познайници.
Ако нямате лични познати, формирайте си мнението от колкото се може повече източници, а не само от няколко, които са изявили желание да ви го формират.
Аз моето мнение съм си го формирала.Но тъй като виждам у bp_de желание да ме вкара в правия път и да ми покаже,че гледам в много грешна насока,давам му възможност да го направи,ако иска и на ЛС може да го направи(ако не иска да излага доводите си във форума).Аз съвети не отказвам и благодаря за тях,дали ще ги послушам или не вече си е мое лично и на семейството ми решение. :y:
Публикувай отговор