Здравейте,
Имаме следната ситуация: имаме ок на медицинските от 08.11.2011, но още нямаме покана за виза. В същото време жена ми е бременна в средата на 3-ти месец Изпадал ли е някой в подобна ситуация. Според вас редно ли е да се уведоми посолството в Букурещ. Ние искаме процедурата да се ускори максимално бързо, за да се роди бебето в Канада.
Честито. Тук ще видите какво е цивилизовано раждане без да те гледат в ръцете.
Не съм сигурен дали е задължително, но нищо не ви пречи да им пишете за бременността.
Пък и 3-ти месец е рано. Познавах една мацка която разбра, че е бременна чак в началото 6-тия, и то не беше дебела. Ама беше шматка.
Във всички случай тук кацнали трябва да обявите, за да и дадат веднага медицинска карта, а да не чака 2-3 месеца като другите.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
ablood написа:...
Във всички случай тук кацнали трябва да обявите, за да и дадат веднага медицинска карта, а да не чака 2-3 месеца като другите.
И без медицинска карта да е, като става дума за раждане жената ще си роди и ще си ползва всички услуги напълно безплатно, дори да е влязла в страната сутринта, а раждането вземе да тръгне следобед. Не че някой е питал за това де...
illman написа:...Ние искаме процедурата да се ускори максимално бързо, за да се роди бебето в Канада.
Щом това ви е мерака, пишете. Само визовото бюро може да ви отговори дали ще се забърза по този повод процедурата ви
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Здравейте!
Днес получихме дългоочакваните покани за виза. Ще изпратим веднага всичко необходимо и мислим да летим в средата на другия месец. Това всъщност е точно преди началото на 6-ти месец на бремеността на жена ми (терминът ни е 15.08.2012). Въпросът ми е в тази ситуация ще трябва ли да плащаме за раждането в Канада, тъй като няма да са минали 3 месеца и може да не сме получили още медицинските карти. Евентуално колко би струвало едно раждане в Канада и дали има някакви здравни застраховки, които го покриват.
illman написа:Здравейте!
Днес получихме дългоочакваните покани за виза. Ще изпратим веднага всичко необходимо и мислим да летим в средата на другия месец. Това всъщност е точно преди началото на 6-ти месец на бремеността на жена ми (терминът ни е 15.08.2012). Въпросът ми е в тази ситуация ще трябва ли да плащаме за раждането в Канада, тъй като няма да са минали 3 месеца и може да не сме получили още медицинските карти. Евентуално колко би струвало едно раждане в Канада и дали има някакви здравни застраховки, които го покриват.
Погледни тази тема, също не е лошо да уточниш към коя провинция сте се насочили
Двойно честито
И за бебето (на първо място) и за визите...
За раждането, зависи къде кацнеш.
Ако кацнеш в Онтарио при всички случаи ще си платиш като поп. Никак не е евтино, ако стигнете до секцио и/или има усложнения лесно ще прескочите 10к. На мен скоро ми се наложи да търся застраховка за бременна при пътуване, незнайно защо всички застрахователни компании бягат от тия застраховки като дявол от тамян. Аз лично не успях да намеря такава която да покрива раждане, но е възможно да има.
Ако кацнеш в Кебек, да ти кажат другите. Там май е -много-социално- и може и да мине номера ..
illman написа:Здравейте!
Въпросът ми е в тази ситуация ще трябва ли да плащаме за раждането в Канада, тъй като няма да са минали 3 месеца и може да не сме получили още медицинските карти. Евентуално колко би струвало едно раждане в Канада и дали има някакви здравни застраховки, които го покриват.
En effet, certains services de santé, vu la situation d’une personne, peuvent être rendus gratuitement. Il s’agit des services nécessaires aux victimes de violence conjugale ou familiale ou d’une agression sexuelle ; des soins et suivis liés à la grossesse, à l’accouchement ou à l’interruption de grossesse ; des services nécessaires aux personnes aux prises avec des problèmes de santé de nature infectieuse ayant un impact sur la santé publique et de certains services offerts dans un centre local de services communautaires (CLSC), dont la vaccination. В действителност, някои здравни услуги, като се има предвид физическото състояние на човека, могат да бъдат направени безплатно. Става въпрос за необходимите здравни услуги за жертвите на домашно или семейно насилие, или жертви на сексуална агресия; помощ и наблюдения свързани с бременността, с раждането или с прекъсване на бременността; необходимите услуги за лицата получили здравословен проблем по естествен начин имащи последствия върху публичното здраве, и някои услуги предлагани в местен център на обществените служби (centre local de services communautaires - CLSC), като ваксинация.
Това се отнася за провинция Квебек. Информацията е от ръководството "Apprendre le Québec"