Бойко Борисов луд ли е или да ?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината

ЧАЛДИСАН ЛИ Е БОЙКО БОРИСОВ ?

Анкетата свършва на Съб Апр 07, 2012 4:02 pm

ДА
3
12%
НЕ
6
24%
НЕ ЗНАМ
2
8%
НЕ Е ,ПРАВИ СЕ НА ЛУД
14
56%

Общо гласове: 25
pumpy

Re: Бойко Борисов луд ли е или да ?

Мнение от pumpy »

budtel написа:Pumpi, какво производство те гони в България. Имаше, но то беше унищожено. Ако има работа и добро заплащане хортата ще работят. Българина е работлив. И по тошово време работеха много. Питай хората по селата какъв труд е било.
Знам аз какъв труд е било: Студентски и ученически бригади бяха на полето винаги, когато трябваше, защот беше безплатен труд. И ако хората имат какво да предложат на пазара на труда и работодателя ще им предложи добра заплата. Но не, работника иска първо да получи, а после да даде и ако може изобщо да не даде.
Не ми отговори защо плащаме с удоволствие 20 кинта на катаджията, а не си караме по правилата, за да не се налага да ни муфтят ? Или този отговор не е удобен ?
budtel

Мнение от budtel »

pumpy написа:...Не ми отговори защо плащаме с удоволствие 20 кинта на катаджията, а не си караме по правилата, за да не се налага да ни муфтят ? Или този отговор не е удобен ?
Вече ти казах защо има корупция. И това го знам, защото братовчед ми беше известно време катаджия, но не по улиците.
А ти като медицинско лице би трябвало да знаеш, че човека (независимо каква националност е и как е възпитан) винаги избира по-лесния вариант. Вместо да спира на пешеходна пътека е по-лесно да не спре. Защо да кара бавно, като може да стигне по-бързо и т.н. Това го има на всякъде, такива са всички хора. Затова има закони и те трява да се спазват. Друго - в България власта не се старае да възпитава правилно обществото и мога да кажа, че това е съвсем целенасочено. Бих направил връзка между "...вълчо гази..." и войната по пътищата. Естествено, че никой няма да каже на Боко "Остави ги да се изпотрепят". Има други начини за това. Ето някои от тях: Ниски доходи-корупция-война по пътищата; Ниски доходи-емиграция; Простотия (втълпявана от чуждите медии)-агресия-убииства; толерантност (атентати)-етническа омраза-конфликти и т.н. И в тази цялата игра народа няма никаво участие, той е само една жертва и ние бежанците също сме жертви.
pumpy

Мнение от pumpy »

budtel написа:
pumpy написа:...Не ми отговори защо плащаме с удоволствие 20 кинта на катаджията, а не си караме по правилата, за да не се налага да ни муфтят ? Или този отговор не е удобен ?
Вече ти казах защо има корупция. И това го знам, защото братовчед ми беше известно време катаджия, но не по улиците. .
Няма такъв филм. Ако аз си карам по правилата, НЯМА сила, която да ме накара да подкупвам катаджията, защото той няма да за какво да се хване. И това зависи от МЕН, не от "чужди медии и империалистически заговор" нали ?
Или не е удибно да е така ?
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Няма смисъл да се говори с тоя човек.
2 пъти го питам защо си позволява да ръси квалификации без да има никакво основание, той си пее каквото си знае.
Хич и не му идва на акъла, че може и да съм събирал подписи и разни други народополезни дейности.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
budtel

Мнение от budtel »

optics, какво да ти отговоря. Не си глупав следователно знаеш какво става в България и въпреки това говориш срещу народа от който произхождаш. Следователно какъв си?
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Будителя, май много ти е мъчно за тошовото време, а?
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
budtel

Мнение от budtel »

По тошово време поне имаше лекари, които ти обръщат внимание.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Не отговори на въпроса ми. Тъгуваш ли за тошовото време?
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Имам един познат в България - подобна история - едно време имало тва, едно време имало онова. А аз съм бил виновен щото съм бил докарал демокрацията мръзнейки и скачайки по площадите. И аз му викам - а па ти като си седеше на топло в къщи много хубаво допринесе.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
budtel

Мнение от budtel »

valioiko написа:Не отговори на въпроса ми. Тъгуваш ли за тошовото време?
Не, не тъгувам. Просто не ми харесва съвременното развитие на света. В това число Канада и България. Не ме кефят гей парадите, трафика на жива плът, наркоманията и т.н. Убеден съм, че светът може да е и по-добър. Въпреки това до сега съм се справял успешно. Не ми липсват упоритост и воля да си постигна целите. Но това не ми променя мнението за нещата, които не харесвам.
Може би съм от хората, които не се примиряват.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

budtel написа:Просто не ми харесва съвременното развитие на света. В това число Канада и България.
Това си е лично твое мнение. Приеми, че на повечето канадци и българи Канада и България им харесват точно такива, каквито са, затова и са в положението, в което са. Ако мнозинството от населението в Канада или България искаше промяна, промяна щеше да има, рано или късно.
pumpy

Мнение от pumpy »

budtel написа:Не ме кефят гей парадите, трафика на жива плът, наркоманията и т.н..
Това мeжду другото е супер пошло: да слагаш на едно място хомосексуалността и трафика на хора :fubar:
Едното е свободен избор и право да изразяване на този избор, второто е престъпление/заробване ...Правиш ли разлика ?
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Понятия като свобода на личността, словото, вероизповеданието и мисълта едва ли означават нещо за другаря budtel, той е нагледния пример за понятието bigotry. От такива избягах, те ме намериха и тука.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

myhata II написа:
pumpy написа:
budtel написа: За да се спре тази копрупция е нужо да се вдигнат доста заплатите.
Ето там ти е грешката. За да се спре корупцията, първо трябва да се спазват законите. Аз да си карам по правилника с изрядна кола, пък нека ченгето да ме глоби, за да мога аз да му предлагам подкуп да се отърва от глобата. Да ама НЕ. Но понеже народът си хвърчи по пътищата като самолети, като го спрат е по-лесно да даде 20 кинта, вместо акт за 150 нали ??? Или и това някой го е накарал да го направи на сила ???

А за заплатите трябва да има производсто. Самоче българина НЕ РАБОТИ. Него го мързи и не произвежда. Да си чувал лафа " аз за 200 кинта няма да ИМ работя" Еми Те пък няма да ти плащат повече от 200, защото ти не произвеждаш и за 200. Не може всеки 30 минути да ходиш да пушиш ( 80 от населението сигурно пуши), да си чувал в Канада "петък ден на майстора" ? и всякакви подобни. Ние сме мързеливи, следствие от 45 години комунизъм и си мислим, че все някой ни е длъжен, виновен и ще ни "оправи" Е няма да се получи.
А в Канада няма да трещиш защото знаеш, че ше си имаш ядове. Ако всички в България вярваха, че трещенето има последствие и в БГ и там нямаше да трещят. Но на тях им харесва корупцията и бъркотията и си я поддържат.
Щото канадеца много работи и произвежда :D
Предполагам го казваш, взимайки себе си за база. :D

Състоянието на икономиките на двете държави говори само за себе си.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

:D Aбе Будтел, ти сега с кои си, с тия на Капка или с тия на Волен? :D
Dead Eyes See No Future
Публикувай отговор