Кандидатстване по провинциална програма SINP SASKATCHEWAN
Re: Кандидатстване по провинциална програма SINP SASKATCHEWA
Павеле, от къде разбра че сумата я искат цялата в аванс? От написаното до тук не става ясно каква е схемата на плащане.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Дори и 1/3 от сумата да искат в аванс, ако е измама, пак гориш с немалко пари.
Домино, нищо не губиш да си сметнеш точките предварително сам. Ако ги правиш и всичко останало ти е наред, т.е. няма да ти се налага да лъжеш я за стаж, я за пари в банката, я за нещо друго, вероятността да те отрежат е минимална.
По ли е добре да дадеш 7 бона и после да ти каже паралигъла, уупс, на работодателя повече такъв кадър не му трябва или фирмата фалира?
Не знам колко би отнел целия процес с оферта от работодател, месеци, година? Кой е този работодател, толкова закъсал за местни кадри, та ще чака година някой, който дори не може да интервюира лично?
Сега Оптикс, Айнщайн и Тесла ще кажат че може, знам.
Домино, нищо не губиш да си сметнеш точките предварително сам. Ако ги правиш и всичко останало ти е наред, т.е. няма да ти се налага да лъжеш я за стаж, я за пари в банката, я за нещо друго, вероятността да те отрежат е минимална.
По ли е добре да дадеш 7 бона и после да ти каже паралигъла, уупс, на работодателя повече такъв кадър не му трябва или фирмата фалира?
Не знам колко би отнел целия процес с оферта от работодател, месеци, година? Кой е този работодател, толкова закъсал за местни кадри, та ще чака година някой, който дори не може да интервюира лично?
Сега Оптикс, Айнщайн и Тесла ще кажат че може, знам.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Схемата на заплащане е следната:Понеже имаш първо интервю със служител от фирмата посредник и след това интервю трябва да заплатиш 2500 долара и после след интервюто с работодателя трябва да заплатиш още 2500 долара като при нас това се случи много бързо.Интервала от време между двете интервюта беше 10 дни.Сега трябва да заплатим 5000 дол.наведнъж понеже до сега все още не сме превеждали никакви пари.А останалата част от парите е след изготвяне на целия пакет документи.
Павле аз говоря по принцип. Що се отнася до нашата кандидатура - Да, така е. И ние точно на това разчитаме, че всичко ни е изрядно, проверено n+1 пъти, никъде не лъжем, в нищо не мамим, и поради това няма да имаме проблеми. Статистиката обаче сочи, че има скъсани на интервюто и което е по-лошо скъсани на второто интервю в Букурещ. (За върнати на медицинските нямам информация но вероятно има и такива). Дори всичко да мине без проблеми, процедурата на подалите края на 2010 изглежда ще отнеме около 4 години. Ако прибавим към това времето за подготовка на документите преди изпращането и подготовка за полета - около 5 (пет) години. Доколкото знам другата процедура трае около година. Колко струва в парично изражение разликата от 4 години прекарани в БГ и прекарани в Канада всеки сам преценява за себе си. За мен загубата на време е много по-неприятна от загубата на пари, а и аз хич не обичам да губя пари ( и тук съм съгласен с Павел, че 1/3 от 7 бона не са малко пари, дори 1/7 от 3 бона не са малко пари, особено в България).
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
- mortigur
- Обратна връзка:
Нормално е между първото и второто интервю 10 дена. Според мен не е нормално да се наеме човек от другия край на света, при условие даже че за подобна работа се иска книжка Class 3 or D и сертификат Truck and Coach Service Licence (310T). Трябва работодателя наистина да е на супер зор, ама пак не върви защото за книжката поне трябва да се изкара. Ако се наложи да караш тоя трък в началото (предполагам че е някое чудовище) и стане някакъв инцидент и разберат че си с българска книжка знаеш ли колко неприятности ще има работника и работодателя. Ето защо не ми се вързва цялата схема.....viklor написа:Схемата на заплащане е следната:Понеже имаш първо интервю със служител от фирмата посредник и след това интервю трябва да заплатиш 2500 долара и после след интервюто с работодателя трябва да заплатиш още 2500 долара като при нас това се случи много бързо.Интервала от време между двете интервюта беше 10 дни.Сега трябва да заплатим 5000 дол.наведнъж понеже до сега все още не сме превеждали никакви пари.А останалата част от парите е след изготвяне на целия пакет документи.
Taxation is theft.
Mortigur тук става въпрос за механик а не за шофъор.
- mortigur
- Обратна връзка:
Даже и за механник би трябвало да се изисква това според мен. Виж обявата която постнах по рано, за havy duty mechanic.viklor написа:Mortigur тук става въпрос за механик а не за шофъор.
Виж и това:
http://www5.hrsdc.gc.ca/noc/english/noc ... al65=heavy"
Как ще дадат работа за Red Seal на човек който го няма, просто не ми е ясно
И още нещо, внимавайте да не станете донори на някоя такава програма:Employment requirements
- Completion of secondary school is usually required.
- Completion of a three- to five-year apprenticeship program
or
- A combination of over four years of work experience in the trade and some high school, college or industry courses in heavy equipment repair is usually required to be eligible for trade certification.
Heavy-duty equipment technician trade certification is compulsory in Quebec and Alberta and available, but voluntary, in all other provinces and the territories.
- Agricultural equipment technician trade certification is available, but voluntary, in Newfoundland and Labrador, Nova Scotia, Prince Edward Island, New Brunswick, Ontario, Manitoba, Saskatchewan, Alberta and British Columbia.
- Red Seal endorsement is also available to qualified heavy duty equipment technicians and agricultural equipment technicians upon successful completion of the interprovincial Red Seal examination.
http://news.nationalpost.com/2011/12/17 ... -lawsuits/"
Taxation is theft.
- ablood
- Обратна връзка:
Когато брат ми го направиха механик на автобуси го задължиха да вземе книжка за автобусен шофьор.viklor написа:Mortigur тук става въпрос за механик а не за шофъор.
Нали не очакваш че някой шофьор ще кибичи цял ден на разположение за да му мести, изпробва камионите и после да му обяснява какво е установил при пробата?
Според мен е измама
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
При федер. процедура интервю има само когато нещо не е в ред.domino написа:Павле аз говоря по принцип. Що се отнася до нашата кандидатура - Да, така е. И ние точно на това разчитаме, че всичко ни е изрядно, проверено n+1 пъти, никъде не лъжем, в нищо не мамим, и поради това няма да имаме проблеми. Статистиката обаче сочи, че има скъсани на интервюто и което е по-лошо скъсани на второто интервю в Букурещ. (За върнати на медицинските нямам информация но вероятно има и такива). Дори всичко да мине без проблеми, процедурата на подалите края на 2010 изглежда ще отнеме около 4 години. Ако прибавим към това времето за подготовка на документите преди изпращането и подготовка за полета - около 5 (пет) години. Доколкото знам другата процедура трае около година. Колко струва в парично изражение разликата от 4 години прекарани в БГ и прекарани в Канада всеки сам преценява за себе си. За мен загубата на време е много по-неприятна от загубата на пари, а и аз хич не обичам да губя пари ( и тук съм съгласен с Павел, че 1/3 от 7 бона не са малко пари, дори 1/7 от 3 бона не са малко пари, особено в България).
Наистина съм назад с информацията - все си мислех, че и двете процедури се минават за около година, ти викаш 5?
Вие къде сте и как ви проведе интервюто работодателя - по телефона? Казаха ли, че ви наемат и подписахте ли договор за това? Как знаете, че действително сте интервюирани от работодателя? Има ли възможност да дадете 5 бона и да не ви наемат? Изобщо, какво е написал паралигъла с дребния шрифт?viklor написа:Схемата на заплащане е следната:Понеже имаш първо интервю със служител от фирмата посредник и след това интервю трябва да заплатиш 2500 долара и после след интервюто с работодателя трябва да заплатиш още 2500 долара като при нас това се случи много бързо.Интервала от време между двете интервюта беше 10 дни.Сега трябва да заплатим 5000 дол.наведнъж понеже до сега все още не сме превеждали никакви пари.А останалата част от парите е след изготвяне на целия пакет документи.
Поредният дето дойде, попита и замлъкна. Дали щото вече стяга куфарите или защото гризна дръвцето с 5 бона, можем само да гадаем.