Кандидатстване по провинциална програма SINP SASKATCHEWAN

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
viklor

Кандидатстване по провинциална програма SINP SASKATCHEWAN

Мнение от viklor »

Здравейте.Искам да попитам има ли някои,който е кандидатствал по тази програма или в момента кандидатсва.Ще се опитам най накратко да преразкажа цялата наша история до момента и ще ми е много интересно да прочета мненията ви.В нета намерих една жена която е регистрирана като paralegal в торонто и така тя ми обясни критериите по които може да кандидатсваме или по точно съпругът ми да кандидатства.Кандидатства като Heavy Duty Diesel Mechanic .Тя ни намери работодател имахме интервю вече с него и той ни предложи да ни направи документи на цялото семейство.За цялата тази услуга ни иска 7000 к долара.Всичко това се случи в рамките на 2 месеца и на мен ми се струва твърде хубаво,за да е истина.Незнам до колко мога да и вярвам на тази жена.
Аватар
myhata II

Re: Кандидатстване по провинциална програма SINP SASKATCHEWA

Мнение от myhata II »

Как я намери тази,има ли седалище и адрес,телефон ,как така на цялото семейство ви предложил ? 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

viklor написа:Здравейте.Искам да попитам има ли някои,който е кандидатствал по тази програма или в момента кандидатсва.Ще се опитам най накратко да преразкажа цялата наша история до момента и ще ми е много интересно да прочета мненията ви.В нета намерих една жена която е регистрирана като paralegal в торонто и така тя ми обясни критериите по които може да кандидатсваме или по точно съпругът ми да кандидатства.Кандидатства като Heavy Duty Diesel Mechanic .Тя ни намери работодател имахме интервю вече с него и той ни предложи да ни направи документи на цялото семейство.За цялата тази услуга ни иска 7000 к долара.Всичко това се случи в рамките на 2 месеца и на мен ми се струва твърде хубаво,за да е истина.Незнам до колко мога да и вярвам на тази жена.
Според мен е пълна измама. Провери каква е фирмата на жената, какъв е работодателя и фирмата по точно.

Има един сайт където можеш да провериш фирма в Канада: http://www.bbb.org/canada/ за съжаление не е всеобхватен, така че бъди много внимателен. Но пак ти казвам за мен това си е измама, най малкото защото работодателя поема разходите по преместването в повечето случаи.

Репортни го тук ако е измама
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... report.asp"
Taxation is theft.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

За това ли става дума?
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 35&t=43447"

На ваше място не бих правил прибързани заключения, а бих се опитал да събера колкото може повече информация за
- самата провинциална имиграционна програма - условия за кандидатстване и срокове
- за фирмата посредник
- за фирмата с която е било интервюто за работа
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
viklor

Мнение от viklor »

Koko благодаря ти за информацията която ми даде.Точно това е въпросната фирма.Регистрирана е в сайта на upper canada.Mottigur в какъв смисъл работодателят поема разходите за какво по точно.Ако има живущи в тази част на канада моля споделете какъв е стандарта на живот там.Според вас какви финансови възможности трябва да има едно семейство с две малки деца за да се чувства сигурно като стъпи в канада и по точно в тази провинция.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Предложи и на паралигъла, че ще и/му платиш тези 7 бона след като те наемат (ще подпишеш документ за това, за да видиш, че е пълен мошеник). Адвокатите обикновено взимат от порядъка на 2-4 бона, паралигъл 7?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Всъшност за такава услуга с намиране на работа, тарифите са между $8,000 и $15000. Само за оправяне на документи тарифите са такивам каквито ги е споменал Павел.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Добре, Вальо, явно съм назад с нещата. Ти би ли дал 7 бона предварително за такова нещо? Аз не бих, както предполагам и задалия темата.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Павел написа:Ти би ли дал 7 бона предварително за такова нещо?
Хиляди българи ежегодно го правят и малцина получават нещо за парите си. Това е шероко разпространена измама, носеща огромни доходи на измамниците. Единствените им разходи са за ъебсайт и офис (които периодично сменят).

Не бях чувал обаче за такава измама за Канада. Може и да е изключение.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
domino

Мнение от domino »

Тук, във форума, имаше хора, които се бяха похвалили, че са стигнали до визи с тази фирма (и то в рамките на година). До сега не съм попадал на оплакване и мисля, че фирмата е ОК. Парите са по-малкия проблем в случая (естествено трябва да ги имаш). Трудността, доколкото ми е известно, е да стигнеш до интервю с работодател и да те хареса. Професиите с които може да се стигне до тази точка никак не са много. Но вие това сте го минали! На мен ситуацията ми изглежда малко като да ти кацне птичето на рамото а ти да се чудиш дали да го хванеш но ... вие най-добре си знаете. Коко ви е дал хубав съвет. Единственото което бих добавил е да мислите бързо (и да не забравяте, че "мисълта убива действието").
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Павел написа:Добре, Вальо, явно съм назад с нещата. Ти би ли дал 7 бона предварително за такова нещо? Аз не бих, както предполагам и задалия темата.
Не бих. На мен едни ванкувърски адвокати с добри референции и доказан успех, ми искаха $10 к преди 2-3 години. Не ги дадох, щото не сметнах, че си струва. Някой може да иска да ги даде, не се меся в това аз. Вместо да ги дам, кандидатствах чрез точковата система на UK и си взех доживотно работно разрежително, също така и на съпругата ми. По стечение на обстоятелствата, тук в Англия работя в една от фирмите на един канадски милиардер :D. Живот - иди го разбери :rofl:
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Щом ти мислиш, че фирмата е ОК и щом за теб 7 бона са нищо, дай заем на viclor да не изпусне птичето, после човека ше те почерпи.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Аз за тая фирма и идея си нямам каква е и колко е не/читава :) А и човека щом обмисля варианта, явно няма нужда от моя заем :)
Аватар
domino

Мнение от domino »

Павле, щом мислиш, че фирмата не е OK, а и 7 бона са си бая пари (няма две мнения по въпроса) дай на човека някоя свежа идея как без риск от загуба на пари и време и без 7 бона да стигне до Канада. И по официалната процедура да тръгне рискува да загуби пари, за времето да не говорим (а то също е пари) и накрая пак да си остане в България. Убеден съм, че човекът ще почерпи като стигне до Канада. А и ние ще почерпим :beers:.
”Do not be wise in your own ieyes”
Solomon the son of David, king of Israel
и кинг на пра, пра,...пра дядото на Пумпи,
внук на Леон
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

http://www.infomine.com/careers/jobs/jo ... pment.aspx"

Виж тук. Ако ти предлагат такава заплата в Саск си добре, но пак ти казвам. Тук в Канада ако те наемат от друга провинция обикновенно ти плащат разходите за приместването.

Може би всичко е ок в случая с тази работа и не е измама(не съм убеден), но бъди предпазлив. Много често се налага да сключиш договор с човека който ти намира работата, и той взема част от заплатата ти. Така че лично мое мнение може да се окаже че работиш за 34 на час а взимаш 14.

И между другото предварително се извинявам на фирмата ако съм ги обидил с недоверието си и съм нарекъл рекламата им измама, но предполагам че и аз като повечето хора тук бих искал да знам дали наистина тази реклама за осигуряване на работа е реална.
Taxation is theft.
Публикувай отговор