Иес, иес, иес!!!Завета на клепоухия слон: "Не е важно колко ти е дълъг хобота, важното е да не виси!"

Абе имаше тук една другарка, дето все с културни проекти се занимаваше.Къде се запиля? Знае ли някой?

Иес, иес, иес!!!Завета на клепоухия слон: "Не е важно колко ти е дълъг хобота, важното е да не виси!"
Аман от простотийте на искофяли композитори, преживяли пик от ерата на „Детелини“
21 век сме, хората искат промяна, няма вечни неща, чалгата както я наричате е новия и по харесван стил музика, има и издънки естествено, но такива има в всички жанрове.
ivandaman написа: Като българин, аз лично не съм очарован от този факт, но по всичко личи че в случая принадлежа към "малцинството"..
Сега остава и да уточниш кое е това "външно ръководство".budtel написа:Българите не избраха този стил, а той беше наложен и то силово. Да не забравяме, че ВИС и СИК, започнаха пропагандата. И е съвсем ясно, защо точно те. Това бяха еничарите, които тероризираха народа си под външно ръководство.
Не е трудно да се провери че през 1995-96 година премиер на България беше Жан Виденов, а що се отнася до ВИС и СИК - моите спомени от онези години са че те налага силово застрахУването, но ми е интересно как точно можеш да накараш някой насила да слуша определена музика.budtel написа:Българите не избраха този стил, а той беше наложен и то силово. Да не забравяме, че ВИС и СИК, започнаха пропагандата. И е съвсем ясно, защо точно те. Това бяха еничарите, които тероризираха народа си под външно ръководство. Сега щафетата е вече в разни телевизии, музикални студия, клубове и т.н.
Аз съм свидетел, че в началото (1995-1996) на чалга културата, никой българин не искаше да слуша тази музика. Постепенно тя беше наложена съвсем насилствено, докато промият мозъците на хората. Повтаряха ли, повтаряха ли докато ни я набиха хубаво в канчетата и не почнахме да си тананикаме тигре, тигре и доко, доко. Къде беше минстерството на културата, къде беше власта? Няма смисъл от отговор - на власт беше Иван Костов и сие!
Ма това наЙстина са простотиЙ!Цитат на чалгар от друг форум написа:Аман от простотийте на искофяли композитори, преживяли пик от ерата на „Детелини“
21 век сме, хората искат промяна, няма вечни неща, чалгата както я наричате е новия и по харесван стил музика, има и издънки естествено, но такива има в всички жанрове.
Да допълния и това - дали наистина на Министерство на култура е работа да налага каква музика да се слуша?Koko написа:Не е трудно да се провери че през 1995-96 година премиер на България беше Жан Виденов, а що се отнася до ВИС и СИК - моите спомени от онези години са че те налага силово застрахУването, но ми е интересно как точно можеш да накараш някой насила да слуша определена музика.budtel написа:Българите не избраха този стил, а той беше наложен и то силово. Да не забравяме, че ВИС и СИК, започнаха пропагандата. И е съвсем ясно, защо точно те. Това бяха еничарите, които тероризираха народа си под външно ръководство. Сега щафетата е вече в разни телевизии, музикални студия, клубове и т.н.
Аз съм свидетел, че в началото (1995-1996) на чалга културата, никой българин не искаше да слуша тази музика. Постепенно тя беше наложена съвсем насилствено, докато промият мозъците на хората. Повтаряха ли, повтаряха ли докато ни я набиха хубаво в канчетата и не почнахме да си тананикаме тигре, тигре и доко, доко. Къде беше минстерството на културата, къде беше власта? Няма смисъл от отговор - на власт беше Иван Костов и сие!