На какво учат децата в България...

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
vaniliq
Изгонен от форума

Re: На какво учат децата в България...

Мнение от vaniliq »

А, ето че напредваме. Именно, че той(чужденеца) не знае и не е запознат със предисторията на проблема. И точно поради тази причина за него няма проблем. Същото е и в главичките на тези чудесни дечица, танцуващи на приятна музика, разбиращи какво пее певеца, щастливи че са подготвили едно чудесно представление за родителите си, и очакващи пълната ни подкрепа, защото повярвай ми след това негативно отношение тези деца вече никога, ама никога няма да танцуват така.
Жал ми е, че обществото в БГ, а както се вижда и извън него, отне свободата на тези деца да танцуват и да се изразяват свободно, стъпка я в калта и ги натика обратно в тесните им апартаментчета във Враца, при неплатените сметки за ток и парно и ясно има заяви: " Не ме интересува деца ли сте кви сте, ще подскачате и мислите както ние ви кажем, щото борбата с "чалгата" е къде къде по-важна".
budtel

Мнение от budtel »

Ванилия, ти децата не ги мисли толкова. Едно време децата са гладували, работили са, но са израствали с по-развита ценностна система. Днес вече не е ясно, кое е свобода, кое е робство. За мен български деца да танцуват под чалга ритми си е национално предателство, а самите деца разбира се нямат и капка вина. Може спокойно да им се обясни, че тази музика не е подходяща за деца!!! И съм сигурен, че крехтата им психика няма да се повреди. Има на какво да танцуват децата. Има и талантливи автори и композитори, но няма воля те да бъдат лансирани.
Ами как ще бъдат лансирани, след като навсякъде ни облъчват с девизи от рода - Десетилетие на ромското включване; Права и свободи на малцинствата; Да бъдем толерантни и др. А човек остава с впечатление, че малцинствата в България са били мачкани, малтретирани и убивани. И се забравя факта, че България е спасила своите евреи и винаги е била толеранта към всички етноси на своя територия, дори и по времето на Хитлер.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

vaniliq написа:Същото е и в главичките на тези чудесни дечица, танцуващи на приятна музика, разбиращи какво пее певеца...
Това надявам се е ирония.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

Не , не е ирония. Нека на Държавата ако и стиска да обяви официално "чалгата" за забранена музика. Трябва да ви е ясно, че такъв дивашки акт ще противоречи на конституцията, и посяга на основни граждански свободи. И не само. Нахълтването в личният живот, на хората е отвратително.И тогава какво остава на мракобесниците? Да пищят като ощипани и да занимават хората как танцували и децата в училище и как според тях трябвали да танцуват. Я кажете бре аблоод и Гиик и компания как вашите деца поздравиха за 8-ми март? Ръченица ли друснаха на поляната, потурки и калпак ли нахлузиха, или на Лили Иванова потанцуваха? Геек я пусни един клип да видим твойте как ви поздравиха за 8-ми март, па да сравним с изпълнението в клипа дет си го изровил.
Странджата

Мнение от Странджата »

Toя пак е дръпнал няколко писти пудра захар.
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

Близо си брачед. В момента се опивам с винце.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

vaniliq написа:Нека на Държавата ако и стиска да обяви официално "чалгата" за забранена музика. Трябва да ви е ясно, че такъв дивашки акт ще противоречи на конституцията, и посяга на основни граждански свободи. И не само. Нахълтването в личният живот, на хората е отвратително.
Какъв ЛИЧЕН живот те гони бе? Срава дума за публична изява.
И защитниците и крайните противници на такива издънки преиграват. Някои ЛИЧНИ предпочитания трябва да си остават такива, а не да бъдат групово дирижирани. Този преподавател трябва да си смени професията (уволнен), но никой не бива да налага ограничения на това каква музика хората ще слушат по предпочитаното си радио, кръчма, у дома, или в личната кола.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Странджата написа:Toя пак е дръпнал няколко писти пудра захар.
Странджа, нещо много по-сериозно от пудра захар ще трябва да е, щом не прави никаква разлика между програма в българско училище и лични предпочитания. Всъщност ваниления образ дори не схваща тоталната подигравка с традициите на българското училище, каквото представлява това насилствено налагане на чалгаря Азис на мястото на традиционните български хора. Та чак и до конституцията стигна шемета. Аз съм потресен тотално, а възрожденските будители като Св. Софроний Врачански, на когото е кръстено училището, в което преподават въпросните главоци, най-вероятно се обръща в гроба си от отчаяние. Голямата трагедия обаче е във факта, че в българското общество ванилиите отдавна са взели превес над всичко останало. :|
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

ablood написа:
vaniliq написа:Нека на Държавата ако и стиска да обяви официално "чалгата" за забранена музика. Трябва да ви е ясно, че такъв дивашки акт ще противоречи на конституцията, и посяга на основни граждански свободи. И не само. Нахълтването в личният живот, на хората е отвратително.
Какъв ЛИЧЕН живот те гони бе? Срава дума за публична изява.
Ква публична изява та гони тебе ве. Става дума за осмомартенско тържество в училище на което са поканени само родителите, Айнщайн. Ти не си поканен ако не си разбрал. И видеото, брате канадецо е незаконно заснето, щот вероятно е без съгласието на заснетите и се използва за злобна и уронваща престижа им кампания срещу тях и близките им.
И защитниците и крайните противници на такива издънки преиграват. Някои ЛИЧНИ предпочитания трябва да си остават такива, а не да бъдат групово дирижирани. Този преподавател трябва да си смени професията (уволнен), но никой не бива да налага ограничения на това каква музика хората ще слушат по предпочитаното си радио, кръчма, у дома, или в личната кола.
Абе аз пия винце пък тебе те хваща бре брачед. Значи тържеството в училището е публична изява те се репчиш, а чалгата по радиото не е публична изява така ли? Бравос и ха наздраве.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ванилия, я сега прочети какво пише тук и ще се чукнем с удоволствие за: Наздраве! ;)
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4643291"
Детско тържество във Видин, на което ученици, облечени в униформи като в клип на Бритни Спиърс, танцуват на песен на Азис, предизвика силни и противоречиви реакции в онлайн пространството.
На видеозапис от събитието, който вече се превърна в хит, се вижда как децата са окуражавани от своите възпитатели, а наредените край тях възрастни им се радват.
Учениците са от основно училище "Софроний Врачански" и детска градина "Звънче" в града, а поводът за празненството в сградата на община Видин е 8 март.
Идеята на програмата е била да бъде поздрав за дамите от общинската администрация и от Регионалния инспекторат по образованието.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Когато някой застави децата ми да изпълняват пред ПУБЛИКА от стотина родители, и служители, това не е ли "публична" изява?

И к'во общо си има това с правото да слушаш предпочитани радиостанции?
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

MrGeek написа:
Странджата написа:Toя пак е дръпнал няколко писти пудра захар.
Странджа, нещо много по-сериозно от пудра захар ще трябва да е, щом не прави никаква разлика между програма в българско училище и лични предпочитания.
Аха и добре че си ти да ми я кажеш. Я кажи тогава каква е нормативната база касаеща 8-мо мартенски поздрав на ученици към общинска администрация, щот аз съм в пълно неведение по въпроса и сериозните усилия на законодателя и Министерството на Образованието по този живототрптящ проблем.
Всъщност ваниления образ дори не схваща тоталната подигравка с традициите на българското училище, каквото представлява това насилствено налагане на чалгаря Азис на мястото на традиционните български хора.
Ето че не четеш внимателно. Още в първия си пост казах, че тъпан, гайда, потури и калпаци са най-добрият избор за случая.
Та чак и до конституцията стигна шемета.
Благодаря ти за оценката. Междудругото още ли се смееш като се сетиш за оня проводник, дето диода му намаля напрежението с корен от 2. Надявам се си позъпълнил ямите в образованието, че нали затва сме ора, да си помагаме.
Аз съм потресен тотално, а възрожденските будители като Св. Софроний Врачански, на когото е кръстено училището, в което преподават въпросните главоци, най-вероятно се обръща в гроба си от отчаяние.
Обръща се дядо Софроний и наддава ухо да му кажеш накъде да се обърне. Дали към Русия, дали към Америка, дали да се нагъзи и пусне газове на юг към Турция, ти си човека, само тебе слуша да знайш.
Голямата трагедия обаче е във факта, че в българското общество ванилиите отдавна са взели превес над всичко останало.
Тука, немаш грижи. Аз съм в Торонто, далеч от всякакво българско общество, така че се мятай на самолета и бегай да просвщаваш България и да изкореняваш чалгата. И направо ги почвай още от детската градина, както в случая, пък аз ще хапя юмруци в безсилие зад океана.
:|
vaniliq
Изгонен от форума

Мнение от vaniliq »

ablood написа:Когато някой застави децата ми да изпълняват пред ПУБЛИКА от стотина родители, и служители, това не е ли "публична" изява?
14 (четиринадесет) ги броих на 2 пъти. Ако прибавиш и 6-те портрета от стената и двата асансьора, стават 22. Даори и плочките по пода да ги броим за хора пак си далече от 100-те. Нищо ти скоро и билети за представлението ще почнеш да продаваш.

И к'во общо си има това с правото да слушаш предпочитани радиостанции?

Еми, правото да слушаш радиостанции, правото да танцуваш на същите тези радиостанции, както и правото да бъдеш ръб са си все същите тея правa дето ги има в една книжка за шемети наречена Конституция.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ама ти снимащия и тези зад него не ги ли броиш?
Викаш, щом ги няма на клипЧето, знаЧи и те не виждат?
Защото, ако забелязваш, децата танцуват с гръб към тези 14 зрители, и с лице към истинската публика, сред която е и снимащия.

Пък и 14 само да бяха, това не е ли публика, която после да разправя, как децата ни са танцували организирано на Азис? Ако хореографът самиЧък си танцува, тогава е "лиЧен живот"
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

До тук изводът е че с чалгаджия "на глава не можеш да излезеш" .. Ако пък е жена-чалгаджийка тогава шансовете са под НУЛАТА..

Те са като "Екстремистска Секта" братче... Само да споменеш нещо против Азис, Кондьо или там някой от останалите им "spiritual leaders" и напълно изперкват..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Публикувай отговор