Голяма глупост е да кажеш на един работодател че ще работиш без пари, при положение че в бизнеса му няма нито един volunteer.Тази простотия сьм я правил тук в Канада.myhata II написа:Съгласенroumensp написа:Последните няколко месеца на казармата дори съм правил панели, в ЗСК Кремиковци. Даваха ми и "заплата", около двайсетарка на месец, докато нормалните работници (не-войници) взимаха много добри пари за онова време, понеже това си беше нелека работа. И дори не мога да си го "сложа в характеристиката".myhata II написа:Румба, ти сериозно ли ?![]()
А да ,ама "доброволно" да работиш в завод за да получиш опит и да ти го сложат в характеристиката нямашеВ казармата съм правил какво ли не, за да не скучая като не съм караул (имам около 100) - разтоварвал съм вагони с цемент, брал домати, копал канали и ..... и аз вече не помня.
А като бях студент, на една бригада поставях плочки на тротоарите в кв. Лозенец. Те затова и плочките в София бяха такива, клатещи се и плискащи кална вода, защото такива като мен са ги правили.
А иначе в Северна Америка нито аз, нито жена ми някога сме били volunteers, просто не е имало нужда. В сегашната ми фирма никога не е имало volunteers, но за сметка на това постоянно има co-op студенти, които са платени почти като редовни служители.
Никой не те насилва да бъдеш volunteer, сам си решаваш, но от казармата и бригадите нямаше откачане, освен ако не си с дебели връзки. Аз съм един от последните, служили 2 години ... 2 загубени години от живота ти, без право на избор.![]()
Това за Волантирството ВАЖИ САМО ЗА КАНАДА,В САЩ е Забранено !!!!
Над сто убийци помилвани от Марин
Re: Над сто убийци помилвани от Марин
- roumensp
Това да не е Чаво Селянина?Bistra написа:Преподавателят ни по компютри ни учеше на командите по следния начин (няма да го забравя никога):
Цитат: "ГО ТО", "Ретурн" и т.н......Без думи!![]()
Запомнила съм му интoнацията, обаче.Акцентираше силно върху неграмотността си.
Това е може би от близкия контакт, който е имал със студентите си, знам ли?

Цитат и от мен: оператор "DO 5", произнасяно от него като "дупет".

Супер е Чаво,голям цирк е било

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Абсолютно! Той беше, ама и аз съм му забравила фамилията.roumensp написа:Това да не е Чаво Селянина?Bistra написа:Преподавателят ни по компютри ни учеше на командите по следния начин (няма да го забравя никога):
Цитат: "ГО ТО", "Ретурн" и т.н......Без думи!![]()
Запомнила съм му интoнацията, обаче.Акцентираше силно върху неграмотността си.
Това е може би от близкия контакт, който е имал със студентите си, знам ли?Името му беше Чавдар, но фамилията ми бяга.
Цитат и от мен: оператор "DO 5", произнасяно от него като "дупет".

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Е какво излезна сега ,имало един простак учител в София и него запомнили 

Стефан Цанев
Стефан Цанев
Още по темата
Цветелин Кънчев е сред помилваните
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1209971"
Ихааа ,бай мангал вот обещал и пари дал,баси кефа
Цветелин Кънчев е сред помилваните
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1209971"
Ихааа ,бай мангал вот обещал и пари дал,баси кефа

Стефан Цанев
Стефан Цанев
http://news.ibox.bg/news/id_337874302"
Ихааа,взеха да изплуват като удавници от дълбокото,ред е на Пешо и компания,само да не ви обаждам какви далавери ставаха в филибето
Ихааа,взеха да изплуват като удавници от дълбокото,ред е на Пешо и компания,само да не ви обаждам какви далавери ставаха в филибето

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Абе, Муха, това смешно, бе!Що не са оставили човека на мира да си гледа граха и картофите?! Пък и покрив имал за оправяне, жив да го ожалиш!След като се уволних от армията се прибрах в родния си град Батак и възнамерявах да се занимавам със земеделие. Засадих грах и картофи. Бях се заел и с оправянето на покрива, тъй като капеше. Един ден ми позвъниха и Георги Първанов ме попита какво правя. Като му обясних, той каза да зарязвам покрива и да отивам да оправям държавата. Сега като гледам и държавата, и покрива текат

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Марин е дърт комунист,не ги разнираш ти тия работи 

Стефан Цанев
Стефан Цанев
Стефан Цанев