Здравейте,
Имаме казус, на който не намираме правилният отговор.
Става дума за стаж по граждански договор, като отработените часове седмично варират.
Към НАП не се знае колко часове подават, но не би трябвало да са по-малко от 4 часа на ден.
Ако се използва формулата от гайда:
Équivalent
temps plein (en mois) = Nombre d’heures par semaine (20 heures) x Durée en mois de l’emploi à temps partiel (7 mois)
Общият брой часове, който се получава при зададения пример е 140??!
Как се изчислява крайният резултат, за да се превърне в месеци?
Относно изчисляване на точки за стажа
Относно изчисляване на точки за стажа
Vouloir, c'est pouvoir!
Re: Относно изчисляване на точки за стажа
Според мен правиш грешка в превода - Durée en mois (продължителност за месец....)cantare написа:Ако се използва формулата от гайда:
Équivalent
temps plein (en mois) = Nombre d’heures par semaine (20 heures) x Durée en mois de l’emploi à temps partiel (7 mois)..........Общият брой часове, който се получава при зададения пример е 140??! Как се изчислява крайният резултат, за да се превърне в месеци?
Няма как за 7 месеца да имащ 140 часа.
В месеца има 20/22 работни дни, което е 4 седмици:
20 часа по 4 седмици = 80 часа по 7 месеца = 560 часа, което е 3,5 месеца за 8 часов работен ден. Данните могат да варират според броя на часовете и дните.
Re: Относно изчисляване на точки за стажа
Ами, да ако не използвам формулата и аз така го изчислявам 3,5 месеца, което е логично за 4 часов работен ден.
Но не мога да разбера формулата? А аз тотално съм скарана с математиката.
Durée en mois - аз си го превеждах като продължителност в месеци, но както казваш може и да правя грешка в превода.
Но не мога да разбера формулата? А аз тотално съм скарана с математиката.

Durée en mois - аз си го превеждах като продължителност в месеци, но както казваш може и да правя грешка в превода.
Vouloir, c'est pouvoir!