Бедствието

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Re: Бедствието

Мнение от UnHoly »

Опитвам се да не си задържам погледа върху определени мнения, та ще ме извините ако не се вписвам в контекста на хубавата ви дискусия!
Ако на вас също ви се струва, че смисленият начин да се включите адекватно е като направите дарение, може да го направите по сметката на Български Червен Кръст
http://www.redcross.bg/donation_pay.html"
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

budtel написа: Първият - че САЩ, най-богатата и най-напредналата технологично страна, все пак подцениха заплахата.

Вторият парадокс е мародерството - САЩ четат на всички лекции за гражданските добродетели, а вижте какво става там!

Третият парадокс е отказът на технологията, но той е обясним - системи, които все повече зависят от компютрите, са все по-уязвими.

И четвъртият парадокс е, че дори чудовищната Катрина няма да може да вкара САЩ в рецесия. Така е, защото в засегнатите Луизиана и Мисисипи се произвежда само 2% от американския брутен вътрешен продукт (БВП), заключава изданието.
От чешкия вестник струи ум. :clap:
1. Как точно са я подценили ? Примерно - вместо да изнесат нацията в космоса, те седели и чакали бурята ?
2. Нищо чудно да има мародерство в страна където се издига в култ индивидуалността (т.е. култът към собствената личност). За съжаление България върви по същия път.

Ако малко по-нашироко разгледаме развитието на ценностната система -
в сравнение с комунистическо време, почти не остана добродетел дето да не е западнала. Примерно - стремежът към образование, уважението към учителите и образованите хора, пък ако щете и по-тривиални неща като уважението на кавалери към дами (и обратното), уважението към по-възрастните хора и т.н. В интерес на истината тия добродетели не са атрибут на комунизма. Той също потъпка повечето, само че по-срамежливо. Преди комунизма те са били в разцвета си, а от 1944-та насам нещата вървят на зле.

3. Какво ще рече "отказ от технологията" - аз това не го разбрах. Сигурно някакво изгубване в превода.

4. леле парадокса - Дори чудовищната Катрина не вкарала САЩ в криза. Ми тя Халеевата комета е още по-чудовищна, но понеже не падна на Земята при последното си преминаване и при цялата си чудовищност не можа да вкара крехката Българска икономика в криза.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

pavelyankov написа:
martatabs написа:.........

п.с. В плен на зимата някак си забравихме, че днес се навършват 139 години от обесването на Васил Левски. Поклон!
След 10 дни Мартине.
:y: Вярно, изложих се.... :|
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

budtel написа: Прав е Мухата, като спомена за комунизма. По това време България имаше многохилядна армия и техника, която незабавно щеше да бъде пусната да помага. Днес няма нито армия нито пари. Само стари и неподдържани съоръжения. Какво да направят българските власти - да ходат да подпират стрените ли?
България помоли Брюксел за помощ, но такава беше отказана. Очевидно е по-важно България да си плаща членския внос в ЕС и да строи пътища с пари от държавния бюджет. А помощ (която е част от членския внос) евентуално ще има, но за нещо за кето ще реши ЕС.
Имаше многохилядна армия. То и аз бях войник, не си спомням но май ми плащаха по 10 лева на месец.
Ако те накараха и в атомна централа щеше пожар да гасиш с голи рьце. Нали така погасиха централата в Чернобил.
Много успешно се справяха с аварии и бедствия.
Ако си бил шапкар направо си го кажи че си крал на поразия, след запаса камиона c консервите правеше завой до селото на старшинката . А иначе все си раздаваха медали за някакви постижения.
grozdan

Мнение от grozdan »

budtel написа:MrGeek и колко са жертвите на "Бедствието"? Защото аз се сещам за бедствието Катрина при което загинаха няколко хиляди.
Нали американските власти са много добре организирани и богати, защо възникнаха толкова проблеми.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=773263"

"Чешкият "Хосподаржске новини" отбелязва в коментар, че ураганът Катрина води със себе си четири парадокса.

Първият - че САЩ, най-богатата и най-напредналата технологично страна, все пак подцениха заплахата.

Вторият парадокс е мародерството - САЩ четат на всички лекции за гражданските добродетели, а вижте какво става там!

Третият парадокс е отказът на технологията, но той е обясним - системи, които все повече зависят от компютрите, са все по-уязвими.

И четвъртият парадокс е, че дори чудовищната Катрина няма да може да вкара САЩ в рецесия. Така е, защото в засегнатите Луизиана и Мисисипи се произвежда само 2% от американския брутен вътрешен продукт (БВП), заключава изданието.

Британският "Гардиън" води с голямо заглавие "Насилия и мародерство в град под обсада", като разказва, че президентът Буш е подложен на широки критики, задето е реагирал прекалено бавно на кризата."

Що се касае до България там нещата са ясни. Една изсмукана държава, без помощ от никого се бори с приодно бедствие. Прав е Мухата, като спомена за комунизма. По това време България имаше многохилядна армия и техника, която незабавно щеше да бъде пусната да помага. Днес няма нито армия нито пари. Само стари и неподдържани съоръжения. Какво да направят българските власти - да ходат да подпират стрените ли?
България помоли Брюксел за помощ, но такава беше отказана. Очевидно е по-важно България да си плаща членския внос в ЕС и да строи пътища с пари от държавния бюджет. А помощ (която е част от членския внос) евентуално ще има, но за нещо за кето ще реши ЕС.
Гледам и не вярвам на очите си! Да сравняваш престъпна небрежност на българските власти с преливане на дигите на Ню Орлиънс е като да сравняваш ябълки и круши. Ще се опитам да го опиша накратко:
при американците наводнението се е получило от прекалено голям поток вода, който дигите не са могли да задържат; в България прекалено големия поток вода е можело да бъде задържан, ако стената е била в изправно състояние.

Парадоксите няма да коментирам.
Относно българската изсмукана държава - кое е природното бедствие? Залятото село, заради скъсан язовир е човешка грешка, а не природно бедствие. Студа, снега, дъжда - да, кофти е, но е зима. Може и по-зле да е - ето в Украйна колко са умрелите от студа? Това, че държавата е тотално неподготвена за нещо различно от 25 градуса и слънчево време не е от вчера! Откакто се помня София е винаги изненадана от първият сняг, независимо дали е през Октомври или през Януари. Най-малкото, което могат да направят българските власти е да се размърдат, а не да прехвърлят топката за пореден път!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

grozdan написа:Това, че държавата е тотално неподготвена за нещо различно от 25 градуса и слънчево време не е от вчера!
Това е напълно разбираемо. Немислимо е да се купува, съхранява и поддържа(!!!) сериозна снегопочистваща техника, като се има впредвид, че в повечето градове пада дебел сняг през година-две. Бойко си няма личен хеликоптер, ти снегорини искаш да купува!?!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Казвал съм го и пак ще го кажа,докато онези в София се тъпчат и крадат,България ще е на това дирижде !
Взимане на власта от военни и затвор и смъртни присъди на всичко що е управлявало от 89г до сега,2 години чистка яка и нови избори това му е майката ! :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

myhata II написа:Казвал съм го и пак ще го кажа,докато онези в София се тъпчат и крадат,България ще е на това дирижде !
Взимане на власта от военни и затвор и смъртни присъди на всичко що е управлявало от 89г до сега,2 години чистка яка и нови избори това му е майката ! :y:
:lol:
Давай майна, връщай се и да почваме да създаваме комитети. После революция, Фидел, Ернесто......... :rock:
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Фидел Ернесто,Пиночет още го БОГОТВОРЯТ,ти от убаво ли си тръгнал по чужбините,ей от тези дето обраха и съсипаха България и сега се тупат в гърдите че са най големите борци за демокрация и трала ла ,после такъв бил матряла,ми не е такъв, ТЕ искаха и го направиха такъв ,а нормалните хора бягат по света
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

И кой ще управлява?
И как ще го озаптим да не продължи както до сега по нашенски.
Щото е малко трудно да вземеш решение в полза на народа, когато дойде представител на "оная икономика" с пистолет в едната ръка, и договор за място в борда със заплата 100'000 месечно в другата.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Ти пък! Още ли не си разбрал, че Ципокрилият е кандидат за съветник. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Ena

Мнение от Ena »

Интересно на кои военни се надява myhata II, които да възродят икономиката и държавата? Та нали висшият ни команден състав е все комунистическа номенклатура, а и дори самият myhata II твърдеше, че който е бил офицер до 89-та година е необходимо да подпише декларация "Престъпления срещу човечеството". Каквото и да означава това за него.
Или си предствя, че едно 22-23-годишно лейтенантче може да поведе армията ни, която е 2 пъти по-малочислена от полицията, и направи държавен преврат.

Май доста още ще трябва да почакаш, myhata II т.е. няма да го дочакаш.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ena написа:Интересно на кои военни се надява myhata II, които да възродят икономиката и държавата? Та нали висшият ни команден състав е все комунистическа номенклатура, а и дори самият myhata II твърдеше, че който е бил офицер до 89-та година е необходимо да подпише декларация "Престъпления срещу човечеството". Каквото и да означава това за него.
Или си предствя, че едно 22-23-годишно лейтенантче може да поведе армията ни, която е 2 пъти по-малочислена от полицията, и направи държавен преврат.

Май доста още ще трябва да почакаш, myhata II т.е. няма да го дочакаш.
Може,всичко може,само воля да има !
Само така ще се оправи Б-я
Стефан Цанев
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Мухи бре, какво стана с твоя приятел Стони? Нали щеше да дига добрата част от полицията и да превзема властта? Какво стана с манифеста :) ?
Циганите - на Сатурн !
apple

Мнение от apple »

Ето кой бил виновен: http://www.dw.de/dw/article/0,,15744810,00.html Мразя тъпи, неграмотни, похотливи селяндури намърдали се на държавна службица, че и на управленски пост... :@
Публикувай отговор