Нормални притеснения!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
nikveli

Мнение от nikveli »

zdravey!
mislja che vseki tragnal nasam ili veche pristignal si zadava sashtite vaprosi. vseki sam si otgovarja, spored tova kakvo iska ot jivota - za sebe si za decata si. Edno e sigurno obache - tova si e predizvikatelstvo, tejkoe i samo tozi koyto ne e bil na nasheto mjasto, zapochvayki vsichko ot 0, bez prijateli i semeystvo, ne bi go razbral i ocenil. Edin den kato se obarnesh nazad, moje i da njamash mnogo pari v bankata, no pak shte imash spokoystvieto i sigurnostta che decata ti hodjat v uchilishte, okolo koeto na vseki agal ima hora sas znak stop, koito spirat dvijeniet, za da moje tvoet dete da mine safety ot drugata strana na ulicata. Shte vidish che deteto ti kara kolelo i ti ne treperish za negovata bezopasnost, zashtoto tuk e palno s parkove i vseki pazi drugija. To shte ima normalen pasport, shte e grajdanin na sveta, shte govori 3 ezika, i ako ima akal v glavata si, tuk shte go stimulirat da uchi. Shte vidish sashto che ima hiljadi aktivities, s koito mojesh da si zapalnish tvoeto svobodno vreme i tova na decata si. V krayna smetka, njama rakii, salati, zapoi do sutrinta, ako njakoy tova razbira pod svoboda. Svobodata v nashata strana, kolkoto i da ja obicham, stana jasno do kade ni dovede. Shte vi e trudno v nachaloto, mnogo pati moje da sajaljavash, no v dalgosrochen plan az mislja che si zaslujava. Ima i neshto drugo hubavo sashto - tuk razstojanieto i samotata sblijavat balgarite, prijatelstvata sa mnogo po-silni. Zavisi ot horata razbira se, no in generaly e taka.
Az tako go razbiram. Nie za razlika ot mestnite - se grijim za decata si dokato sme jivi, a te zaslujavat da im dadem poveche shansove i patishta v jivota. Prosto pokolenieto ni otnasja vsichki trudnosti na vremeto v koeto jiveem, dano decata ni jivejat po-dobre!
todor73

Мнение от todor73 »

V krayna smetka, njama rakii, salati, zapoi do sutrinta, ako njakoy tova razbira pod svoboda.

tova beshe malko grubichko :oops: , no kato cialo hubavo si go napisal :beer: :beer: :beer: :D
rumcho

Мнение от rumcho »

Prochetoh komentarite po tazi tema. Mnogo sa interesni, ima vsiakakvi mnenia. I az bih se vkluchil.
V Bg ne e lesno, vsichki go znaem. No i tuk ne e po- razlichno. Chovek ne triabva da se lyje ot reklamata, koiato kanadskoto pravitelstvo pravi v Bg v momenta. Do kolkoto znam podobni kampanii ima i v Rumynia i Rusia. Opitali sa se i v Chehia i Polsha, no tam horata ne se lyjat tolkova lesno i ne sa mnogo kandidatite ot tezi strani. Osven tova tam polojenieto veche se e opravilo pochti.
Problemyt e v tova, che v povecheto sluchai chovek idva tuk s golemi nadejdi i ochakvania (dyljashti se nai- veche na propagandata ot strana na kanadskite emigracionni slujbi) i oshte sled pristiganeto si ustanoviava razlikata. Shte mu se da kaje "Ama nali mi obeshtavahte rabota, spokoen jivot..." no niama dori kogo da popita.
Inache moje bi vsichki sa chuvali kakvi li ne istorii za poznati ili poznati na svoi poznati, koito sa doshli predi 4-5 ili poveche godini i sega si imat kyshta, kola i t.n. No nikoi ne govori kato che li za drugite bylgari, hora s obrazovanie, koito rabotiat v restorantite, v magazini, kato shofiori ili stroiteli i tova veche prodyljava syshto s godini.
Taka che, SAfin13, pomisli si. Kakvo bi ti doneslo edno idvane tuk, kakvo gubish i kakvo pechelish. Ne govoria za pari, stava duma za socialen status, samochuvstvie i nai- veche spokoistvie. Ako celta e samo pasportite- za kakvo sa ti? S kanadski pasport v Evropa ti triabva viza za prestoi poveche ot 3 meseca, dori i vyv Francia i toi ne ti dava pravo na rabota tam. S bylgarski pasport sled niakolko godini, kogato Bg stane chlen na EU, Evropa shte e po- otvorena za teb. Ezicite- i v Bg bi mogyl da izuchish frenski i angliiski. A otnosno rabotata tuk- triabva da si gotov na vsichko, osobeno v nachaloto.
Az lichno, na tvoe miasto, s uspeshen biznes v Bg, edva li bih se preselil v Canada. Razbira se nishto ne ti prechi da doidesh, da precenish kak e i na mesto da reshish dali ti haresva, dali da ostanesh i za kolko vreme. No ne pravi greshkata da izostavish biznesa v rodinata.
Jelaia ti uspehi i znai, che kakvoto i da reshish, to shte e nai- dobroto za teb.
inn

Мнение от inn »

na men samo edno mi e interesno , ako e tolkova "prekrasno" v kanada , zashto sa vsichkite tezi agitacii ot tiahna strana , tolkova li pak ne se zadarjat horata tam , che postojanno tarsiat novi . interesno zashto niama podobni programi za France ili Spain naprimer , niamam nishto konkretno predvid , nito pak iskam da opluvam Kanada , no prosto tozi vapros si go zadavam nevolno ?
Заключено