Някои притежава ли имот в САЩ да сподели опит?
Проучвате ли възможността за покупка?
Цените са доста атрактивни и не изглежда лоша идея при сегашното положение на нещата...
Имот в САЩ
Re: Имот в САЩ
Не бих трьгнал ако нямам поне 200-250К кеш.ivan1901 написа:Някои притежава ли имот в САЩ да сподели опит?
Проучвате ли възможността за покупка?
Цените са доста атрактивни и не изглежда лоша идея при сегашното положение на нещата...
С по-малко е загуба на време.
- Bistra
- Напуснал форума
Защо, ако смея да запитам? Ти искаш да закупиш имота си без моргич ли?Mr.D написа:Не бих трьгнал ако нямам поне 200-250К кеш.
С по-малко е загуба на време.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

И аз така чета, че много канадци вземат жжж и с него купуват къщата/кондото в брой. Ама като нямам ....
Иначе изглезда ипотека в САЩ се взема по-трудно и лихвите са по-високи.
Данъците и таксите са това което мен по ме притеснява
Ако е foreclosure/bank owned/repossessed ще трябва да bid и това отнема време, ако не се качиш на цената на която банката e готовa да я продадe. И в много сайтове не ce споменава каква е точно. По-добре да прегледаш за колко са продадени съседни къщи и да си правиш сметката.ivan1901 написа:И аз така чета, че много канадци вземат жжж и с него купуват къщата/кондото в брой. Ама като нямам ....
А най-добре се гледа на място.
и виж какви са клаузите за унаследяване. Не знам на каква възраст си и дали имаш наследници, но имай предвид, че в някои щати данък наследство (или както там му викат след като ти идеш на по-доброто място) може да стигне до 40% от стойността на имота. Не е много гот!