ОТНОСТНО УЧЕНИЧЕСКИ СТАЖ,МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
drago999

Re: ОТНОСТНО УЧЕНИЧЕСКИ СТАЖ,МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!

Мнение от drago999 »

Mr.D написа:Трябва да си изкараш бележка от училището че си записан и имаш идея кога ще завьршиш. Там е трика.
Ти няма да получиш точки преди интервюто но с белешката може и да получиш.
И на самото интервю ще те пита колко години в тотал си учил и там АКО не ти иска дипломата да я види , ще ти пише в компютьра тия 3 години. Ако пьк иска да види дипломата, му показваш транскрипта.
И ако мине номера мине.

Това беше преди сега може да са затегнали нещата.
Здравей Мр.Д, значи трябва да си изкарам бележка ,че искам да продължа учението си и има вероятност да мине,ако е така ,може и да се намери такава:)
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

drago999 написа:
Mr.D написа:Трябва да си изкараш бележка от училището че си записан и имаш идея кога ще завьршиш. Там е трика.
И на самото интервю ще те пита колко години в тотал си учил и там АКО не ти иска дипломата да я види , ще ти пише в компютьра тия 3 години. Ако пьк иска да види дипломата, му показваш транскрипта.
И ако мине номера мине.

Здравей Мр.Д, значи трябва да си изкарам бележка ,че искам да продължа учението си и има вероятност да мине,ако е така ,може и да се намери такава:)
Най-добре преди да правиш каквито и да са стьпки да се увериш че няма да има проблем от сорта, на вьрнати документи поради липса на информация.
Да не вземе да те изчакват за дипломата в този случай. Аз минах чрез Кебек и е доста по-различно от Федералната.
Тук е копи от имейла от адвоката ми.Ако правиш бележки гледай да са както трябва.

- A letter from your school mentioning your status (Full time/part time student), the credits finished and to finish and the expected date of graduation;

- Your work certificates for the last 5 years mentioning the duration of the job, the number of hours performed per week and your job description. (The work certificate we sent right now only mentions the duration of the job)
drago999

Мнение от drago999 »

Mr.D написа:
drago999 написа:
И ако мине номера мине.

Най-добре преди да правиш каквито и да са стьпки да се увериш че няма да има проблем от сорта, на вьрнати документи поради липса на информация.
Да не вземе да те изчакват за дипломата в този случай. Аз минах чрез Кебек и е доста по-различно от Федералната.
Тук е копи от имейла от адвоката ми.Ако правиш бележки гледай да са както трябва.
Мерси много за информациата Мр.Д, но ще е доста трудно ,как ще ги намирам тези писма ..незнам, и за стажа дали се признава или не никой неможе да каже със сигорност, трябва да се свържа с някои адвокат най вероятно..благодаря още веднъж

- A letter from your school mentioning your status (Full time/part time student), the credits finished and to finish and the expected date of graduation;

- Your work certificates for the last 5 years mentioning the duration of the job, the number of hours performed per week and your job description. (The work certificate we sent right now only mentions the duration of the job)
drago999

Мнение от drago999 »

Мерси много за информациата Мр.Д, но ще е доста трудно ,как ще ги намирам тези писма ..незнам, и за стажа дали се признава или не никой неможе да каже със сигорност, трябва да се свържа с някои адвокат най вероятно..благодаря още веднъж
drago999

Мнение от drago999 »

Аз бележка вече имам,но проблема е ,че съм завършил три години само/пълни/ остава ми още една ,но за съжаление специалността ми е закрита 2002 и няма как да ми издадат бележка за продължение на учението ми
Аватар
skwestarz

Мнение от skwestarz »

drago999 написа: става дума за това--A three-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 15 years of full-time or full-time equivalent study-- в момента аз имам 12 години стаж учение като цяло.
Преди 15 години учех в университет, но когато доидох в УК прекъснах.Имам завършени само 3 години, та мисълта ми е ДАЛИ ТЕЗИ 3 НЕЗАВЪРШЕНИ ГОДИНИ ЩЕ ГИ ПРИЗНАЯТ КАТО УЧЕНИЧЕСКИ СТАЖ???
Моля ви помогнете ми с инфо.,защото незнам какво да правя.
Благодаря на всички!
Драгомир
Здравей Драго,
що се отнася за A three-year diploma се има впредвид българското полувисше или както се води сега "професионален бакалавър." Без да те обезкуражавам, но не смятам че канадските власти ще направят изключение специално за теб и да признаят тези 3 години, в които си бил студент за стаж. По същата логика някой може да се е водил 3 години студент редовно, а реално да е взел изпитите си за 2 семестъра. Тези 3 години няма да ти дадат и точки за образование, тъй като реално ти не си завършил и нямаш диплома. Не знам как стоят нещата по Квебекската процедура, но по федералната 3-те години студенстство не ти носят допълнителни точки.
Успех!
drago999

Мнение от drago999 »

skwestarz написа:
drago999 написа: става дума за това--A three-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 15 years of full-time or full-time equivalent study-- в момента аз имам 12 години стаж учение като цяло.
Преди 15 години учех в университет, но когато доидох в УК прекъснах.Имам завършени само 3 години, та мисълта ми е ДАЛИ ТЕЗИ 3 НЕЗАВЪРШЕНИ ГОДИНИ ЩЕ ГИ ПРИЗНАЯТ КАТО УЧЕНИЧЕСКИ СТАЖ???
Моля ви помогнете ми с инфо.,защото незнам какво да правя.
Благодаря на всички!
Драгомир
Здравей Драго,
що се отнася за A three-year diploma се има впредвид българското полувисше или както се води сега "професионален бакалавър." Без да те обезкуражавам, но не смятам че канадските власти ще направят изключение специално за теб и да признаят тези 3 години, в които си бил студент за стаж. По същата логика някой може да се е водил 3 години студент редовно, а реално да е взел изпитите си за 2 семестъра. Тези 3 години няма да ти дадат и точки за образование, тъй като реално ти не си завършил и нямаш диплома. Не знам как стоят нещата по Квебекската процедура, но по федералната 3-те години студенстство не ти носят допълнителни точки.
Успех!
Има логика в това което мисли6,благодаря ти,по добре да знам със сигорност и да се мисли друг вариант отколкото да ми откажат,нали?
drago999

Мнение от drago999 »

Аз имам професионално 3 годи6но училище,профил водопроводчик,има също завар4ици,дърводелци и т.н ...това се води -trade certificate -..ИЛИ????
Аз през цялото време го броя за 3 години диплома,защото както са казали --A three-year diploma, trade certificate ---взех да се обарквам ве4е:)-------Master‘s or PhD AND at least 17 years of full-time or full-time equivalent study
25
Two or more university degrees at the Bachelor's level AND at least 15 years of full-time or full-time equivalent study
22
A three-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 15 years of full-time or full-time equivalent study-ЗА ТОВА СЕ ТУК СЕ БОРЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
A university degree of two years or more at the Bachelor's level, AND at least 14 years of full-time or full-time equivalent study
20
A two-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 14 years of full-time or full-time equivalent study
20
A one-year university degree at the Bachelor's level AND at least 13 years of full-time or full-time equivalent study
15
A one-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 13 years of full-time or full-time equivalent study
15
A one-year diploma, trade certificate or apprenticeship AND at least 12 years of full-time or full-time equivalent study
12
Secondary school (also called high school)
bp_de

Мнение от bp_de »

Ти маи си зле с англето Драго....
Заначи за тва дет се бориш.... 22точки. Требе да имаш
това - Secondary school (also called high school) и след него още3 години но тва школо требе да е завършено.... демек да имаш накрая некакв документ като диплома а не белжка че си учил.
Демек ако е от Бг требе да е техникум и после некво школо за 3 години та да станат 15
Публикувай отговор