Ако някой може да помогне!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
d.dimova

Ако някой може да помогне!!!

Мнение от d.dimova »

Здравейте, поканиха ни на интервю на 07.03 2012 и ни искат ето това " la Déclaration originale assermentée du frère au Quebec" ако може някой да ни обясни какво е това и какво изискват от нас? Благодаря предварително на всички, които се отзоват. Поздрави
22.03.2010 изпратени документи Виена
16.04.2010 изискват ни още неща
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Ако някой може да помогне!!!

Мнение от Bistra »

Предполагам става дума за това:
12. Liens de parenté au Québec
•Si un membre de votre famille réside au Québec (époux, conjoint de fait, père, mère, fils, fille, frère, sœur, grand-père ou grand-mère), joindre à votre demande :
◦une copie de sa carte de résident permanent, de son passeport canadien ou de sa carte de citoyenneté canadienne;
◦une copie de son dernier avis de cotisation à l’impôt provincial ou une copie de bail (s’il est locataire) ou une copie du compte de taxes foncières (s’il est propriétaire);
une copie du document attestant votre lien de parenté avec ce membre de votre famille (livret de famille, etc.).
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ments.html"
Вероятно имате роднина в цитирания случай брат, който вие по някакъв начин сте посочили в молбата си.
Сега ви искат доказателство, предполагам собственоръчно подписана декларация от брат ви и заверена от Commissaire à l’assermentation.
А, такива могат да бъдат:
-les greffiers d'une cour de justice et leur adjoint;
-les avocats et les notaires;
-les maires, les greffiers ou les secrétaires-trésoriers de toutes les municipalités, mais uniquement dans les limites de leur municipalité;
-le secrétaire général, les secrétaires généraux adjoints et les secrétaires adjoints de l'Assemblée nationale;
-les juges de paix.
Освен при нотариус и адвокат, заверката става и в община.
Не зная може и да бъркам.Ако бъркам да ме поправи някой.
Аз навремето посочих, че имам баща в Монреал, но никой не ми е искал доказателство.Само на интервюто, интервюиращата ни попита много изпитателно какво доказателство можем да и предоставим, при което аз и казах:"Телефонен номер.Обадете му се!" Тя обаче не пожела, заради времевата 7 часова разлика, но ми зачете въпреки всичко точката. Сега обаче може да са станали по-строги правилата, не зная.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

d.dimova написа:" la Déclaration originale assermentée du frère au Quebec" ако може някой да ни обясни какво е това
Заявили сте, че някой от двамата кандидатстващи има брат, който живее в провинция Квебек.
d.dimova написа:... и какво изискват от нас?
Въпросният брат да декларира, че ситуацията отговаря на истината, т.е. че сте роднини по пряка линия, а какво друго трябва да съдържа можете да попитате направо имиграционните! Понеже е отбелязано, че декларацията трябва да е "клетвена", за мен остава да направя предположението, че трябва да се изготви и подпише пред нотариус или пред commisaire d'assermentation, но все пак и това трябва да се уточни.
Абе, в понеделник пишете мейли и въртете телефоните, че остава само месец до интервюто ви!
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Bistra написа: Освен при нотариус и адвокат, заверката става и в община.
Не зная може и да бъркам.Ако бъркам да ме поправи някой.
Да, и в общината може, за някои видове документи със сигурност, но за този нямам представа. За всеки случай може да се провери актуалният списък с комисари, да за се спестят излишни разходи за нотариус
P.S. С Бистра сме се сблъскали на входа, така да се каже, с мненията. Имали сме желание да помогнем, няма да ни придиряте че почти се повтаряме 8)
pumpy

Мнение от pumpy »

d.dimova написа:Здравейте, поканиха ни на интервю на 07.03 2012 и ни искат ето това " la Déclaration originale assermentée du frère au Quebec" ако може някой да ни обясни какво е това и какво изискват от нас? Благодаря предварително на всички, които се отзоват. Поздрави
УЧЕТЕ ФРЕНСКИ, не ви остава много време до интервюто........
littlelenny

Мнение от littlelenny »

Аз имам брат в Квебек и това е декларацията,която изпратих още с документите във Виена- Declaration d`un membre de la parente au Quebec. Тази декларация я попълни брат ми собственоръчно,но си има печат и подпис от монреалска институция. И след като те вече я имаха,на самото интервю просто представих моя и неговия акт за раждане като доказателство за роднинската ни връзка. Освен това в докумнетите до Виена бях изпратила копие от платени данъци на брат ми,копие от договора му за наем и копие от резидентската му карта. Не знам защо още при първия пакет документи не сте обърнали внимание на това,но тъй-като вече няма значение по-добре да реагирате веднага и да помолите брат си да ви изпрати-все още имате време. И задължително да ви изпрати и копие на акта за раждане-според мен това е най-непоклатимото доказателство. Моето интервю беше миналата мартенска сесия,така че се надявам да ми е "свежа " информацията и да съм полезна :) . Успех на интервюто!
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

А на мен леля ми ми изпрати документ, нотариално заверен, който се нарича Affidavit, т.е. писмена клетвена декларация, че тя наистина има брат(моя баща), т.е. че наистина е моята леля и също така в декларацията пишеше, че ще ни помогнат за по-бързата адаптация в Квебек. По принцип това не ни носи точки, но със сигурност мадам хареса това усмихна се и го прибра в досието ни и смятам, че това все пак може и да ни е донесло точица за адаптация :)
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Точка носише на интрвюто,като им обадиш че имаш познат на адрес с телефон и те очаква :D
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Уф, МуЪ, ти много помогнА! Напоследък точките бяха цели две, ако не бъркам :?:
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

sudju4e написа:А на мен леля ми ми изпрати документ, нотариално заверен, който се нарича Affidavit, т.е. писмена клетвена декларация, че тя наистина има брат(моя баща), т.е. че наистина е моята леля и също така в декларацията пишеше, че ще ни помогнат за по-бързата адаптация в Квебек. По принцип това не ни носи точки, но със сигурност мадам хареса това усмихна се и го прибра в досието ни и смятам, че това все пак може и да ни е донесло точица за адаптация :)
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 64#p490924"

;)
Няма смисъл Суджуче - вредите и на себе си така и на околните. Ако линка не се отвори като хората ще уточня - с тези самосиндикално занесени документи, които никой не ви е поискал. Ако са ви го поискали - се извинявам! ;)
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

Ами специално при нас беше ползотворно - понякога може да не е, но както вече казах преди това мадам прочете документа и си го прибра в противен случай си мисля, че щеше да ни каже че това не е необходимо и да ми го върне. Част от моите обяснения относно мотивацията ни да имигрираме се състоеше именно в това че леля ми е там и чрез нея аз съм разбрала колко е прекрасно в Канада, та в тази връзка аз и подадох декларацията на интервюиращата. А по принцип наистина никой не ни е искал подобно нещо, тъй като не носи точки за родство и няма смисъл да се доказва по какъвто и да е било начин кой зет, кой е сват, кой на булката брат :D
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

sudju4e написа:А на мен леля ми ми изпрати документ, нотариално заверен, който се нарича Affidavit, т.е. писмена клетвена декларация, че тя наистина има брат(моя баща), т.е. че наистина е моята леля и също така в декларацията пишеше, че ще ни помогнат за по-бързата адаптация в Квебек. По принцип това не ни носи точки, но със сигурност мадам хареса това усмихна се и го прибра в досието ни и смятам, че това все пак може и да ни е донесло точица за адаптация :)
Със сигурност мадам се е усмихнала или от добро възпитание, или от куртоазия.
За тях тези документи не значат нищо, защото не са сред изисканите.
Жестоко се лъжете, ако си мислите, че това ви е помогнало с нещо.

По-лошото е, че така може да заблудите някой, четящ този форум и той да тръгне да вади подобни документи. :)
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"