Над сто убийци помилвани от Марин

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Mr.D
Баннат за 7 дни

Re: Над сто убийци помилвани от Марин

Мнение от Mr.D »

ablood написа: Така, че обяснения като: прекалено сте квалифициран, много сте добър ама шефа избран друг, като си подобрите езика веднага ще ви вземем... означават "отивай си без да вдига скандали! "
едва ли някой му е дал обеснения. Той така си тьлкува причината за неуспеха.
budtel

Мнение от budtel »

Имам чувството, че си пиша с деца.
Какво ли съм тръгнал да ви обяснявам.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Доста "зряло" измъкване от темата.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
pumpy

Мнение от pumpy »

budtel написа:Има някои лични неща, които не желая да споделям във форума. Професият ми е от търсените в Квебек. За нея получих доста точки. Дори преди известно време за една бройка щяха да ме наемат на работа, но по това време не ми беше добър френския.
За добра реализация може би ще трябва да уча допълнително. Но в момнета както казах имам дтуги планове, като не съм изключил и този.
Ти явно не правиш разлика между имигрционна процедура и търсене на работа. Никой на интервюто не ти е обещал работа в Канада. Никой не ти е казал, че ще е лесно. Търсят хора с образование, защото се предполага (така си мисля аз) че ако веднъж си успял пак ще имаш хъс да го направиш. Ако цял живот нищо не си постигнал, как ще постигнеш нещо в Канада ?
А ако не ти е добър френския, пак ли са виновни имиграционните и канадския работодател ? Или той си е добър, но това според теб ?
Но може би е добре да кажа, защо е така. Знам, че пак ще бъда нападнат. В България е утвърдена руската методика за обучение в университетите. Тя все още действа макар, че реформите вече са в сила и може би скоро ще бъде сменена. Привърженик съм на тази ситема, защото студентите излизат по-подготвени. Може би е по-скъпа и затова не се нрави на англо-саксонската система, която определно мога да кажа, че е по-повърхностна. Но това определно е свързано с политичексите ситеми в които те са се развивали. Не казвам, че не излизат добри специалисти и тук. Но правих преводи на някои тукашни книги в моята област, които бяха пълни с грешки и не бяха доре систематизирани.
Аз съм учил ЛИЧНО и тук и там. Няма как да кажа, че това от БГ е по-добро и по-качествено в моята област. Много е задълбочено и е разкошна база, на която надградих тук, но е БАЗА. А освен база е добре да имаш и приложими познания и практика.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

budtel написа:Имам чувството, че си пиша с деца.
Ами, честно да ти кажа и аз това се чудя! Да обясняваше на деца, по би хванало дикиш, ама при средна възраст на дискутиращите с теб ~ 35 години, нали разбираш, че това, което казваш меко казано е смешно.
По повод на качественото университетско образование.
Ами аз мога с ръка на сърцето да ти кажа, че си намерих работа в Канада, не благодарение на висшето си образование получено от България,...но благодарение на опита си от работата
-7 години експириънс в тази област
-работа по проекти извън България, т.е. познаване на системи на строителство различни от тази, която се прилага в България (мода наложена от руските учебници и методи на строителство)
-самоподготовка по компютри!!!Дебело държа да го подчертая.Докато учех във ВИАС правехме, ако щете ми вярвайте курсова работа на Фортран, на големите стари машини, с перфокарти.(компютърните специалисти знаят за какво говоря)Това беше края на 80-те години.
Напред сме били вярно с технологията, като се има предвид, че родителите ми са чертаели с тушовки... :D Е, аз чертаех с рапидограф, само че резултата беше, че като завърших висшето си образование не знаех дори откъде се пуска ПЦ-то, камо ли да започна и завърша сама проект.Kaто дойдох в Канада обаче установих, че никой не чертае вече на ръка....О, изненада! :D
Та дотук с перфектното ни образование! Да не споменавам въобще, че основният език застъпен в учебните програми беше руския.Ами, с този език освен в Русия не зная въобще къде ли би вървял?!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Преподавателят ни по компютри ни учеше на командите по следния начин (няма да го забравя никога):
Цитат: "ГО ТО", "Ретурн" и т.н......Без думи! :lol:
Запомнила съм му интoнацията, обаче.Акцентираше силно върху неграмотността си.
Това е може би от близкия контакт, който е имал със студентите си, знам ли? :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
budtel написа:Имам чувството, че си пиша с деца.
Ами, честно да ти кажа и аз това се чудя! Да обясняваше на деца, по би хванало дикиш, ама при средна възраст на дискутиращите с теб ~ 35 години, нали разбираш, че това, което казваш меко казано е смешно.
По повод на качественото университетско образование.
Ами аз мога с ръка на сърцето да ти кажа, че си намерих работа в Канада, не благодарение на висшето си образование получено от България,...но благодарение на опита си от работата
-7 години експириънс в тази област
-работа по проекти извън България, т.е. познаване на системи на строителство различни от тази, която се прилага в България (мода наложена от руските учебници и методи на строителство)
-самоподготовка по компютри!!!Дебело държа да го подчертая.Докато учех във ВИАС правехме, ако щете ми вярвайте курсова работа на Фортран, на големите стари машини, с перфокарти.(компютърните специалисти знаят за какво говоря)Това беше края на 80-те години.
Напред сме били вярно с технологията, като се има предвид, че родителите ми са чертаели с тушовки... :D Е, аз чертаех с рапидограф, само че резултата беше, че като завърших висшето си образование не знаех дори откъде се пуска ПЦ-то, камо ли да започна и завърша сама проект.Kaто дойдох в Канада обаче установих, че никой не чертае вече на ръка....О, изненада! :D
Та дотук с перфектното ни образование! Да не споменавам въобще, че основният език застъпен в учебните програми беше руския.Ами, с този език освен в Русия не зная въобще къде ли би вървял?!
Да ти кажа ,най добрите специалисти, инжинери и проектанти ,ВСЕ ОЩЕ ЧЕРТАЯТ НА РЪКА !
Бистра,Бистра,кой в какво искаш да убедиш скъпа :)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Никой в нищо не убеждавам, Муха, само споделям наблюденията си. :)
В нашето семейство мъжът е този, който прави кариера.Спомни си за подписа ми в другия Форум.Забрави ли?
А, когато си поръчаш какъв да е проект свързан със строителство, представиш го в канадска община начертан на ръка, одобрят го и ти издадат разрешително, обади се, с огромно удоволствие ще те почерпя! :D
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

budtel,
сърдит ли си сега на жена ти, че е имала желание да се преместите в Канада и си си зарязал успешната кариера в България?
Manchester United Football Club
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:Никой в нищо не убеждавам, Муха, само споделям наблюденията си. :)
В нашето семейство мъжът е този, който прави кариера.Спомни си за подписа ми в другия Форум.Забрави ли?
А, когато си поръчаш какъв да е проект свързан със строителство, представиш го в канадска община начертан на ръка, одобрят го и ти издадат разрешително, обади се, с огромно удоволствие ще те почерпя! :D
Ми нали това ти обяснявам скъпа,че тук са некъдърници и даже си нямат понятие за степен на сеизмичност,ти ако на това с тези дървени бараки ,чертежи и изчисления му викаш си ми ясна колко си специалист :D
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:Ми нали това ти обяснявам скъпа,че тук са некъдърници и даже си нямат понятие за степен на сеизмичност,ти ако на това с тези дървени бараки ,чертежи и изчисления му викаш си ми ясна колко си специалист :D
Не смятам, че са некадърници.Виж им държавата!Не извъртай нещата около моята скромна личност, защото коментарите ми бяха насочени към ефективността на нашето висше образование и практическата му приложимост. Аз твърдя, че тук излизайки от Университета са много по-подготвени да започнат работа, отколкото в България. И майка ми и баща ми са инженери-проектанти по професия.Та от тях знам навремето как млади специалисти излизат от съответното висше учебно заведение и лягат на кълката, че някой трябва да ги учи.Това е благодарение на добрата им подготовка по руските учебници. :D
Да, ама откак сме в капитализъм никой никого не учи ( и правилно, нали ще му вземе хляба) и какво става с великите специалисти, а? Идват в Канада и обясняват как са завършили в България с отличие, а тук никой не ги бръсне за сливи. :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

И точно тук в това число Будителя е прав,толкова богата техническа литература като руската,няма никаде другаде по света :y:
И затова не си права,едни от най добрите строителни специалисти в света са българи и точно от на родителитети поколението и преди него,тук поне съм вещ и мога да ти изкарам много факти
Стефан Цанев
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

myhata II написа:И точно тук в това число Будителя е прав,толкова богата техническа литература като руската,няма никаде другаде по света :y:
Това е така за тези, мухЪ, които никога не са се докосвали до литературата на английски, поради незнаенето на езика. Апропо, ценните руски издания едно време бяха все преводи от английски. :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

MrGeek написа:
myhata II написа:И точно тук в това число Будителя е прав,толкова богата техническа литература като руската,няма никаде другаде по света :y:
Това е така за тези, мухЪ, които никога не са се докосвали до литературата на английски, поради незнаенето на езика. Апропо, ценните руски издания едно време бяха все преводи от английски. :rofl:
Гикс ,говорим за техническа/строителство и архитектура/ майна,не си прав
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Нямам нищо против да ми посочиш поне един световно известен съвременен руски архитект,Mуха, по възможност какво е направил (снимков материал) и в кои държави е творил. ;)
Аз като направя търсене всякакви други националности изскачат, ама руснаци що така няма, не знам? :wasntme:
Иначе си прав има доста българи строителни инженери, които са участвували и може би все още участвуват в проектантски екипи занимаващи се със строителство на инженерни съоръжения, ама я си отговори на въпроса къде? И дали и те не са минали на местна почва някакво обучение или са си достатъчно велики?
Публикувай отговор