Добре, че канадците не го знаят това, защото сигурно ще идват и ще заемат мястото на българските студенти.budtel написа: Но аз говоря за едно, а вие за друго. Казах, че разликата е на ниво учебни програми. .
Над сто убийци помилвани от Марин
Re: Над сто убийци помилвани от Марин
Manchester United Football Club
- ablood
- Обратна връзка:
Buditel, ти ако беше работодател кого би назначил:
1. Местно момче, с местна диплома, проверими препоръки (често дори вътрешни), перфектен език и познание на системата?
2. Емигрант с бананова диплома, ненадеждни препоръки, без никакви познания за тукашния бизнес и с езикова бариера, която не само ще спъва работата, ами и ще те излага пред клиентите?
И хич не ми пробутвай теорията, че местните били тъпи и мързеливи, а ти си много умен и работлив!
1. Местно момче, с местна диплома, проверими препоръки (често дори вътрешни), перфектен език и познание на системата?
2. Емигрант с бананова диплома, ненадеждни препоръки, без никакви познания за тукашния бизнес и с езикова бариера, която не само ще спъва работата, ами и ще те излага пред клиентите?
И хич не ми пробутвай теорията, че местните били тъпи и мързеливи, а ти си много умен и работлив!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Да ама той държи един много силен коз... Завършил е с отличие от световно признатото българско висше учебно заведение X.
А защо тогава има точки за образование и стаж. Очевидно искат да взимат хора които са учили, защото тука няма да ги мързи пак да учат. Нямам друго обяснение.
Аз специално се чувствам излъган, не знам за тебе ablood, но лъжата си е лъжа. Аз не обичам да ме лъжат, защото и аз самият не обичам да лъжа.
Ок може и да уча, щом така искат, но болката от лъжата ще остане докато съм жив.
Аз специално се чувствам излъган, не знам за тебе ablood, но лъжата си е лъжа. Аз не обичам да ме лъжат, защото и аз самият не обичам да лъжа.
Ок може и да уча, щом така искат, но болката от лъжата ще остане докато съм жив.
Кой ти е гарантирал, че там ще живееш по-добре.
- ablood
- Обратна връзка:
Buditel, никой не те е лъгал. Проблемът е в твоя телевизор.
Жена ми, брат ми и снаха ми започнаха работа по специалността си със собствени усилия, без да доучват. Не беше нито вързо, нито лесно, но постепенно се доказаха, натрупаха препоръки, научиха езика и се уредиха.
Жена ми, брат ми и снаха ми започнаха работа по специалността си със собствени усилия, без да доучват. Не беше нито вързо, нито лесно, но постепенно се доказаха, натрупаха препоръки, научиха езика и се уредиха.
Това много зависи каква специалност са. С моята не става.
Много зависи и с каква зодия си.
- ablood
- Обратна връзка:
Да бе! Специалността ти била виновна. Ама било тайна каква е. 

Какво значение има. Минах няколко интервюта. На едното ми казаха, че познанията ми по френски не са достатъчни. На по-ниски позиции не искат, защото мислят, че съм прекалено амбициозен. Пробвах със съкратени CV та, та да излезе, че съм по-ниско квалифициран и по-тъп, ама как да си скрия стажа, нещо не става. На едно интервю ми казаха, че съм прекалено квалифициран за тази работа. За високи постове трябва да доучвам и да влизам в ордера на инжинерите. Само че докато се наканя и нещата се промениха. Сега имам други цели.
- Bistra
- Напуснал форума
Той и сега не ти е добър. За да не можеш да разбереш какво пише в елементарна статия от вестник......не знам.budtel написа:Дори преди известно време за една бройка щяха да ме наемат на работа, но по това време не ми беше добър френския.
Бегай учи още!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Bistre, виждам, че си станала една типична монреалка.Bistra написа:Той и сега не ти е добър. За да не можеш да разбереш какво пише в елементарна статия от вестник......не знам.budtel написа:Дори преди известно време за една бройка щяха да ме наемат на работа, но по това време не ми беше добър френския.
Бегай учи още!
Ай бегай да бачкаш!
- Bistra
- Напуснал форума
По повод на това в някои сфери колко се търсят специалисти.ablood написа:Buditel, ти ако беше работодател кого би назначил:
В една от предишните компании, в които работех имаше момент, когато имахме много работа.
Шефът ми пускаше постоянно обяви и нямаше интерес, защото компанията беше на Южния бряг, предполагам заради транспорта, а и не само.
Та идва един ден и ми казва: Гледай това е единственото CV за 2 седмици. Остави, че е неграмотно написано, няма никакъв местен експириънс.(Това автоматично означава, че вместо да ни е в помощ, ще ни е в тежест) Ама, гледай, гледай какво е завършил - "Université de Bagdad"!!!
Ако, знаеш какво му беше изписано на лицето....просто нямам думи! Като имате предвид, че много от тукашните работодатели въобще не са и чували за България....Та нашите университети в класацията на един работодател (дали да поема риск или не) стоят дори и след "Université de Bagdad"...Оттогава ми е станало нещо като нарицателно тоя "Université de Bagdad", ама такава е реалността за съжаление.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Bistra
- Напуснал форума
За какво бачкане бръмчиш? Аз тъкмо се връщам от ски и в следващия половин час смятам да си взема първо една вана, ама не можах да се стърпя просто като ти прочетох глупостите.budtel написа: Bistre, виждам, че си станала една типична монреалка.
Ай бегай да бачкаш!

- ablood
- Обратна връзка:
Чакай сега. Нали проблема беше, че ще не ти признавали дипломата. После специалността ти беше виновна, че после езика... Сега бил прекалено квалифициран. Всичко друго ти е виновно освен ти самия.budtel написа:.Минах няколко интервюта. На едното ми казаха, че познанията ми по френски не са достатъчни. На по-ниски позиции не искат, защото мислят, че съм прекалено амбициозен. Пробвах със съкратени CV та, та да излезе, че съм по-ниско квалифициран и по-тъп, ама как да си скрия стажа, нещо не става. На едно интервю ми казаха, че съм прекалено квалифициран за тази работа.
Между другото на интервюиращите им е абсолютно забранено да казват на отхвърлени, че причината е негов недостатък. С толкова самовлюбени некадърници са се сблъскали, че никой не рискува да нарани нечии Чувства.
Така, че обяснения като: прекалено сте квалифициран, много сте добър ама шефа избран друг, като си подобрите езика веднага ще ви вземем... означават "отивай си без да вдига скандали! "