Над сто убийци помилвани от Марин

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Mr.D
Баннат за 7 дни

Re: Над сто убийци помилвани от Марин

Мнение от Mr.D »

budtel написа:
Mr.D написа:
budtel написа:Аре, па аз съм си виновен. Много станахме виновните. Образованието ми е добро и съм завършил с отличие. Имам и доста добър стаж в България. Но на фирмите не им дреме за това.
По мои наблюдения тука не се цени професионализма, защото добрия професионалист е конкуретноспособен и може да измести някой връзкар, местен и т.н. Най-добре е ако имаш местно образование и си малко тъп. Всичко това се преценява на интервюто.
И какво ти е образованието?
Аре казвай.
Аре ще ти кажа. Висше, магистър. Когато се дипломирах получих награда от Университета за отличен успех. ;)
Какьв магистьр ? Каква е профеcията? Разбрах че си бил отличник.
Това с наградите го остави за резюмето сега не си на интервю.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

budtel,
връщай се в България. Хората в България ще те оценят само като им покажеш какъв си бил отличник.
На летището в Канада посрещнаха ли те с червен килим?
Manchester United Football Club
budtel

Мнение от budtel »

mufc написа:budtel,
връщай се в България. Хората в България ще те оценят само като им покажеш какъв си бил отличник.
В интерес на истината ме оцениха когато завърших. Професор ми намери работа. По това време нямаше никава работа, а аз започнах доста бързо след като завърших. Емигрирах заради жена ми, защото тя нямаше хубава реализация в България. Аз бях добре и не мога да се оплача. Имах интелигентни и културни колеги.
На летището в Монреал ме посрещнаха намръщени емиграционни служители. Поздравихме ги, а те не си направиха труда да ни отговорят. Сякаш искаха да ни кажат - какво сте се ухилили толкова, знаете ли какво ви чака тука.
Дали ще се върна в България си е лично моя работа. Също ткака си е моя работа, че емигрирах. Може би някои се дразанят, че съм критичен. Да така е и мога да се обоснова защо. Не съм от хората които се примиряват. Винаги съм бил непримирим. Това ме кара да се чувствам жив и силен.
Също така не е роблем да започна да уча и да взема заем за това. Просто в момента обмислям други варианти, които може би са по-добри от този. Има много възможности стига човек да упорит и да следва мечтите си. За мен истински свободен човек е този, който следва мечтите си.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Значи се мъчиш в Канада само заради прищявката на жена ти.
В Канада не те оценяват а в България си бил ОК, но не искаш да се прибираш...
Много ми стана сложно...
Пожелавам ти успех.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

budtel написа:
mufc написа:budtel,
В интерес на истината ме оцениха когато завърших. Професор ми намери работа. По това време нямаше никава работа, а аз започнах доста бързо след като завърших. Емигрирах заради жена ми, защото тя нямаше хубава реализация в България. Аз бях добре и не мога да се оплача. Имах интелигентни и културни колеги.
На летището в Монреал ме посрещнаха намръщени емиграционни служители. Поздравихме ги, а те не си направиха труда да ни отговорят. Сякаш искаха да ни кажат - какво сте се ухилили толкова, знаете ли какво ви чака тука.
Дали ще се върна в България си е лично моя работа. Също ткака си е моя работа, че емигрирах. Може би някои се дразанят, че съм критичен. Да така е и мога да се обоснова защо. Не съм от хората които се примиряват. Винаги съм бил непримирим. Това ме кара да се чувствам жив и силен.
Също така не е роблем да започна да уча и да взема заем за това. Просто в момента обмислям други варианти, които може би са по-добри от този. Има много възможности стига човек да упорит и да следва мечтите си. За мен истински свободен човек е този, който следва мечтите си.
няма да кажеш в каква професия са те оценили там а не тук.
Яко ги сучиш като бягаш от елементарен вьпрос.
Получаваш отличен по усукване.
budtel

Мнение от budtel »

Има някои лични неща, които не желая да споделям във форума. Професият ми е от търсените в Квебек. За нея получих доста точки. Дори преди известно време за една бройка щяха да ме наемат на работа, но по това време не ми беше добър френския.
За добра реализация може би ще трябва да уча допълнително. Но в момнета както казах имам дтуги планове, като не съм изключил и този.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

За добра реализация трябва да се върнеш в България... мястото където си бил оценен веднага по достойнство. Ситуацията в България е много добра в момента.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

budtel написа:Има някои лични неща, които не желая да споделям във форума. Професият ми е от търсените в Квебек. За нея получих доста точки. Дори преди известно време за една бройка щяха да ме наемат на работа, но по това време не ми беше добър френския.
За добра реализация може би ще трябва да уча допълнително. Но в момнета както казах имам дтуги планове, като не съм изключил и този.
Значи ако правилно разбирам в Канада досега не си учил, тогава от къде правиш тези изводи за това какво е образованието тук?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
budtel

Мнение от budtel »

Нали казах, че имам познати докторанти. Познати сме от България. Разисквали сме тази тема. Те самите преподават на студенти и са ми разказавли какви курсови задачи са им давали. Става въпрос за студенти, които вече завършват.
Излиза, че лъжат тогава. Говорил съм и с други българи, на които децата им учат в тукашни университети и не са особено очаровани.
Но може би е добре да кажа, защо е така. Знам, че пак ще бъда нападнат. В България е утвърдена руската методика за обучение в университетите. Тя все още действа макар, че реформите вече са в сила и може би скоро ще бъде сменена. Привърженик съм на тази ситема, защото студентите излизат по-подготвени. Може би е по-скъпа и затова не се нрави на англо-саксонската система, която определно мога да кажа, че е по-повърхностна. Но това определно е свързано с политичексите ситеми в които те са се развивали. Не казвам, че не излизат добри специалисти и тук. Но правих преводи на някои тукашни книги в моята област, които бяха пълни с грешки и не бяха доре систематизирани.
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

budtel написа:...
Говорил съм и с други българи, на които децата им учат в тукашни университети и не са особено очаровани.
Но може би е добре да кажа, защо е така. Знам, че пак ще бъда нападнат. В България е утвърдена руската методика за обучение в университетите. Тя все още действа макар, че реформите вече са в сила и може би скоро ще бъде сменена. Привърженик съм на тази ситема, защото студентите излизат по-подготвени. Може би е по-скъпа и затова не се нрави на англо-саксонската система, която определно мога да кажа, че е по-повърхностна. Но това определно е свързано с политичексите ситеми в които те са се развивали. Не казвам, че не излизат добри специалисти и тук. Но правих преводи на някои тукашни книги в моята област, които бяха пълни с грешки и не бяха доре систематизирани.
Пълни глупости пишеш. Имам висше образование от БГ (инженер съм), а в момента уча в Монреал и мога да ти кажа, че качеството на образованието тук е на светлинни години напред спрямо това в България. Който и аспект да погледнеш, просто няма база за сравнение. В България преподавателите бяха зле платени, неособено заинтересовани от това, което преподават, гледащи на студентите с пренебрежение и т.н. Тук е точно обратното - професорът всячески се стреми да те стимулира да даваш най-доброто от себе си и е винаги достъпен за съвети, въпроси и помощ. Материята, която се преподава е максимално близо до практическите проблеми на бизнеса, където би работил бъдещият инженер. Оценката ти не зависи от личното отношение на преподавателя към теб. За да изкараш добра оценка (изобщо за да изкараш) трябва да работиш постоянно през семестъра, а не както в България - само през сесията. Друга съществена разлика спрямо България е, че системата тук е много по гъвкава, а студентите са далеч по-самостоятелни. Целта тук е да те научат как да се справяш с реални проблеми, да бъдеш иновативен и рационален. Целта в България беше да те накарат да наизустиш сухите, теоретични лекции. За разликата в материалната база не искам и да говоря.
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

budtel написа:Нали казах, че имам познати докторанти. Познати сме от България. Разисквали сме тази тема. Те самите преподават на студенти и са ми разказавли какви курсови задачи са им давали. Става въпрос за студенти, които вече завършват.
Излиза, че лъжат тогава. Говорил съм и с други българи, на които децата им учат в тукашни университети и не са особено очаровани.
Не знам как е в Бьлгария но за тукашните мога да кажа че са изключително практични.
Почти всеки семестьр се използват нови издания на книги винаги с ьпдаейтвана информация написани от работещи в сферата хора. Незнам какви книги четеш , но не сьм виждал нов учебник под да речем 80 долара.
Като студент сьщо имаш достьп до библиотеки от които може да взимаш безплатни издания на най-новите журнали, исторически киниги списания...
Всичко зависи колко те интересува и колко искаш да научиш.
Хартията на края всеки я взима.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

budtel, за такива като тебе Рейгън беше казал нещо от рода на: "Проблемът ти не е че си прост, ами че знаеш твърде много неща, които просто не са верни."

:lol:
budtel

Мнение от budtel »

Ами да падна нивото на българксото образование. Стдентите се научиха да преписват. Не се ценят усилията на преподавателите. По-лесно започнаха да пишат петици и шестици. То въобще цялата държава буквално се разпада с всеки изминал ден.
Но аз говоря за едно, а вие за друго. Казах, че разликата е на ниво учебни програми. Дисциплината, желанието и материланта база са неща които зависят от икономическото състояние. Аз като бях студент нещата бяха още добре. Преподавателите бяха строги и взискателни. Никой не смееше да преписва. Писъствието на упражненя беше задължително. Помня всеки мой преподавтел. Всеки един от тях ми е дал нещо от себе си. Бяха невероятни преподаватели и ще ги помня винаги. С един от моите доценти си пишем и до днес.
budtel

Мнение от budtel »

Marto написа:budtel, за такива като тебе Рейгън беше казал нещо от рода на: "Проблемът ти не е че си прост, ами че знаеш твърде много неща, които просто не са верни."

До колкото си спомня Рейгън поздрави българската нация с демокрацията и капитализма и 20 години по-късно ето какъв е резултата. Явно холивудското артистче ни излъга. :lol:
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

budtel написа:
Marto написа:budtel, за такива като тебе Рейгън беше казал нещо от рода на: "Проблемът ти не е че си прост, ами че знаеш твърде много неща, които просто не са верни."

До колкото си спомня Рейгън поздрави българската нация с демокрацията и капитализма и 20 години по-късно ето какъв е резултата. Явно холивудското артистче ни излъга. :lol:
Именно поздравил хора като теб знаещи всичко за демокрацията.
От там е резултата.
Публикувай отговор