Като оставиш на страна урбанизацията, за сега се експлоатира основно по-удобната част на тази "повърхнина". Има още много мегдан.budtel написа:Коко, мани ги 7-те цифри. Кажи до кога ще има иконoмически разтеж, при положение, че земята е с константна повърхнина?
Над сто убийци помилвани от Марин
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Над сто убийци помилвани от Марин
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Отговора е очевиден - докато хората са в състояние да изобретяват нови технологии и нови продукти, включително за по-ефективното използване на природните ресурси, а както сочи историята - човешката изобретателност е безгранична.budtel написа:Коко, мани ги 7-те цифри. Кажи до кога ще има иконoмически разтеж, при положение, че земята е с константна повърхнина?
Можеш ли например да коментираш това с колко се е увеличила производителността от единица земеделска земя от времената когато са я обработвали на ръка и в момента, когато я обработват механизирано.
На моят въпрос обаче отговор няма.

Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Сопред мен е константа, защото преди държавите са се занимавали предимно със земеделие. Т.е. голяма част от населението е работело земеделска работа. Днес това не е така. Така, че ако рзделим продукцията от 1 м2 на броя на хората ще се получи същото. Само дето населението се е увеличило в пъти. Да не пропускаме строителството на сгради и съоръжения, което постоянно се учеличава, а този отрасъл е основен показател за растежа в съвременните икономики.
Искаш да кажеш че когато са орали с ралото и са жънали със сърпа производителността е същата както и когато за целта се използват трактор и комбайн? Мисля че нямам какво повече да добавя.budtel написа:Сопред мен е константа, защото преди държавите са се занимавали предимно със земеделие. Т.е. голяма част от населението е работело земеделска работа. Днес това не е така. Така, че ако рзделим продукцията от 1 м2 на броя на хората ще се получи същото. Само дето населението се е увеличило в пъти. Да не пропускаме строителството на сгради и съоръжения, което постоянно се учеличава, а този отрасъл е основен показател за растежа в съвременните икономики.
Все пак остана въпроса - с какво да заменим капитализма?
Be yourself - no one else is more qualified.
И къде е разликата с България, според това което си написал?Mr.D написа:Кое не виждаш? В САЩ ако си под инфлуьнс и караш е престьпление. Ако пьк убиеш някой поради тази причина на пьтя се води убйство.jovani написа:И аз не виждам какво общо има между примерите в България и примера за САЩ. Кой от пияните шофьори в първите примери е карал с крадена кола при рецидив, убил случаен минувач докато е преследван от полицията и ранил полицай?pumpy написа:Това е странна държава:
- за убийство при каране в пияно състояние и осакатяване до живот на втори лице получаваш 2.5 години условно;
- за убийство на двама пак в пияно състояние се получава под минималната присъда ако се признаеш за виновен;
- за завличане на община "горно нанадолнище" с 16 ХИЛЯДИ лева, като нейн кмет получаваш 3.5 години ЕФЕКТИВЕН затвор;
В САЩ, от опита ми в затвора, в който си карах стажа:
- за раняване на полицай, убийство на случаен минувач, докато бягаш с открадната кола, при рецидив, понеже е крал кола 2 години преди това - присъда 47 години. Помилване можеш да поискаш едва след като излежиш 50% от времето си;
както и друг път съм казвал в такъв случай: "no comments"
Ако в Канада убиеш човек, докато караш в нетрезво състояние ще ти вземат книжката (и ще цакаш яки застраховки, когато получиш право да караш отново), ако убитите не са големи клечки и ако имаш добър адвокат обикновенно ти дават условна присъда:
http://www.torontosun.com/2011/06/15/dr ... use-arrest
A 25-year-old woman convicted of a fatal drunk driving crash is facing other drunk driving charges in Alberta.
Dominika Duris, 25, got a two-year conditional sentence Wednesday, sparing her time in jail...
...Judge Robert Fournier agreed with defence arguments that Duris' intoxication -- her blood-alcohol level was twice the legal limit -- was not the sole cause of the crash. The roads were wet, Duris' tires were bald, Lockyer wasn't wearing his seatbelt and the car struck a cement post when it spun out on River Rd. in south Ottawa.
Но убийство пьк като криминален акт има много дефиниции. От manslaughter,Negligent homicide.......
Затова са адвокатите.
Ако си да речем си успял бизнесмен който се врьща от парти, без никаква криминална история с малко над лимита алкохол в крьвта. Разбираш?
Твоята идея която вьв всеки пост се опитваш да наложиш е че Бьлгария и Канада са еднакви вьв всяко отношение и Бьлгария я превьзхожда дори в някои.
За престьпността, един беше казал преди време че - През kапитализма престьпността е цена която ще плащаме понеже сме свободно общество.
Аз казах, че и в Канада за убийство на човек, в следствие на ПТП, в което виновникът е употребил алкохол над позволеният лимит обикновенно се дават малки условни присъди - ако е първо нарушение, виновникът няма криминално досие и се държи прилично в съда - цака си за адвокат и т.н. Освен ако не е свитнал някоя фигура, за което и в България и в Канада може да опере пешкира и да го пишат по вестниците за пример на останалите.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Живеят ден за ден,защото в днешно време суми под 7 цифри не са суми Коко !Koko написа:Муха, мисля че знам по-добре от тебе как си инвестират парите тези със 7 цифрените суми и може с голяма изненада да разбереш че далеч не всички от тях смятат спестовен влог в Швейцарска банка за най-добрата инвестиция. Освен това, не се заблуждавай че швейцарските банкери плащат големи лихви само защото някой е вкарал при тях по-голяма сума пари.myhata II написа: Зависи Коко за колко спестявания обаждаш,ако искаш врътни едно телефонче до Швейцария и ги попитай колко е ливата за 7 цифрена сума в тяхна банка
Та има лихва и лихва според зависи от сумата,всичко е индивидуално
В задачата се пита обаче какво правят тези дето нито имат 7 цифрени суми, нито могат да мислят за сметка в Швейцарска банка.
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Моля???? От личен опит ли споделяш, пардон "обаждаш"?myhata II написа:Живеят ден за ден,защото в днешно време суми под 7 цифри не са суми Коко !

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Ми не са бе Бистра,колко струва дъртия билдинг на баща ти ,ем е дърт и увехтял да не е 100 000 долъръ ?

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- ablood
- Обратна връзка:
"дърт и увехтял"?
Имаш ли лични причини да лепиш такива обидни етикети на поминъка на Стиминото семейство?
Имаш ли лични причини да лепиш такива обидни етикети на поминъка на Стиминото семейство?
- Bistra
- Напуснал форума
Казах, че не коментирам, обаче си много далече от истината. Айде, точка, край!
Нали си по шушу-мушото...разбери си сам!
Нали си по шушу-мушото...разбери си сам!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Аблоод какво се правиш и ти на разсеян,че твоята къща струва ли толкова пари за колкото си я взел на изплащане от банките,ми че не ,ама това е майна ,200 000 ,300 000 и 500 000 не са вече пари
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Къщата е пасив, не актив, просто защото я използваш за живеене и не ти носи печалба.Така че не можеш да я сравняваш с комършъл собственост, посмъртно, просто защото не е бизнес.Логиката ти е знам: Продаваш и с парите можеш ли да си купиш същото и да живееш?
На някои други, обаче е друга:Продаваш и си живееш живота!
Айде, ходи сега спи, че много ти дойде за една вечер!
На някои други, обаче е друга:Продаваш и си живееш живота!
Айде, ходи сега спи, че много ти дойде за една вечер!

Ха хахахаа
Бистра ти пък къде отиде,явно нямаш достъп до по големи суми,я първо си поговори с баща ти и пак заповядай
Бистра ти пък къде отиде,явно нямаш достъп до по големи суми,я първо си поговори с баща ти и пак заповядай

Стефан Цанев
Стефан Цанев
- ablood
- Обратна връзка:
Пари са още как, макар и да не са богатство.myhata II написа:Аблоод какво се правиш и ти на разсеян,че твоята къща струва ли толкова пари за колкото си я взел на изплащане от банките,ми че не ,ама това е майна ,200 000 ,300 000 и 500 000 не са вече пари
Въпросът ми беше за обидите етикети
За пореден път се убеждавам, че с теб говорим/пишем на различни езици:jovani написа: Ако в Канада убиеш човек, докато караш в нетрезво състояние ще ти вземат книжката (и ще цакаш яки застраховки, когато получиш право да караш отново), ако убитите не са големи клечки и ако имаш добър адвокат обикновенно ти дават условна присъда:
http://www.torontosun.com/2011/06/15/dr ... use-arrest
A 25-year-old woman convicted of a fatal drunk driving crash is facing other drunk driving charges in Alberta.
Dominika Duris, 25, got a two-year conditional sentence Wednesday, sparing her time in jail...
...Judge Robert Fournier agreed with defence arguments that Duris' intoxication -- her blood-alcohol level was twice the legal limit -- was not the sole cause of the crash. The roads were wet, Duris' tires were bald, Lockyer wasn't wearing his seatbelt and the car struck a cement post when it spun out on River Rd. in south Ottawa.
- В БГ, Максим кара пиян колата си и убива човек, който спазва всички правила за движението и осакатява един още до живот;
- В Канада, от копираното по-горе от теб, Доминика кара пияна, но има положения, който намаляват вината й: мокър път, несложен колан, гуми, някакъв пилон, тоест алкохола не е бил единствената причина за трагедията.
Аз лично при Максим намирам за утежняващи вината обстоятелството, че същият участва в национална кампания "Не карай пил", тоест приема да е пример и в същото време кара пиян. Аз лично само за това бих го пратил на топло за много дълго време.