Над сто убийци помилвани от Марин

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Mr.D
Баннат за 7 дни

Re: Над сто убийци помилвани от Марин

Мнение от Mr.D »

budtel написа:Никой не е казал, че трябва да се въвеждат дивашки закони. Просто тази "свобода" ни струва прекалено скъпо. За престъпленията казахме - трафика на жени и деца, наркомании, яко меле по улиците и магистралите. Но има и друго. Ние плащаме и в буквален смисъл - ипотеки по 20 - 30 години, постоянно увеличаващи се цени, такси, услуги. Съответно качеството на живота и храната се влошава и става по-лошо от това през 18 - 19 век. Може би малцина виждат, че живота става по-зле навсякъде, някъде по-бързо, другаде по-бавно.
Мерси много за свободата!
Освен да ги направим дьржавни кьщите с по 20 кинта на месец наем. Вкарваме работници военни да ги строят евтинийка без пари. работа ще ти уредим.200 кинта на месец ти стигат.
сега ти не дей рева пьк и за кола. Там ще изимислим някаква, за нова няма да стане нямаме на склад поне 10 годни напред.
И си затварай устата ако не ти харесва. Иначе не отговарям.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

budtel написа:Съответно качеството на живота и храната се влошава и става по-лошо от това през 18 - 19 век. Може би малцина виждат, че живота става по-зле навсякъде, някъде по-бързо, другаде по-бавно.
Ами, budtel, не знам как ти го забелязваш това?
Аз съм от 8 години в Канада. Намирам, че живота ми е в пъти по-добър и спокоен от този в България. Услугите и таксите се вдигнаха, заплатите също. Моята за този период се вдигна например тройно. При други увеличението е още по-драстично.В началото имах повече проблеми.С промяната на социалния статус обаче проблемите остават, но се отдалечават от моята среда.Пак казвам, въпрос на личен избор, за който плащам данъци, но нищо повече.
Най-голямата свобода за мен е че можеш да се развиваш свободно, ако имаш амбиция за това, свеждайки до минимум възможността да носиш на гърба си някой, който няма желание за развитие.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

budtel написа:Никой не е казал, че трябва да се въвеждат дивашки закони. Просто тази "свобода" ни струва прекалено скъпо. За престъпленията казахме - трафика на жени и деца, наркомании, яко меле по улиците и магистралите. Но има и друго. Ние плащаме и в буквален смисъл - ипотеки по 20 - 30 години, постоянно увеличаващи се цени, такси, услуги. Съответно качеството на живота и храната се влошава и става по-лошо от това през 18 - 19 век. Може би малцина виждат, че живота става по-зле навсякъде, някъде по-бързо, другаде по-бавно.
Мерси много за свободата!
А ти с какво предлагаш да я замениме или просто се придържаш към принципа на шопа - Не знам как е, ама и така не е ?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
budtel

Мнение от budtel »

Добре, каква свобода е постоянно да си принуден да взимаш на заем. Учене, къща и т.н. Това ако е свобода здраве му кажи. А самите държави също взимат на заем за да ни дадат на нас и се получава един затворен кръг. Ето защо се повишават и цените. За връщане никой не говори. Ами все някога балона ще се спука.
Просто разликата е, че аз гледам по-напред, а вие се задоволявате да повтаряте като папагали и да се правите, че ни видите, ни чуете.
Икономически разтеж - звучи гордо. Но не се споменава, че повърхността на земята е константа. Е тогава до кога ще има икономически разтеж, без който този стандарт е немислим. Помислете малко, помислете.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Защо не отговори на въпроса на Коко?
Manchester United Football Club
budtel

Мнение от budtel »

Знам как могат нещата да се оправят, но ще получа заплаха с 9 милиметров. Не е комунизъм.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

budtel написа:Добре, каква свобода е постоянно да си принуден да взимаш на заем.
Е, каква ли пък свобода е да трупаш под юргана, без да имаш право да живееш? Вярно, после хоп, с един ход си купуваш всичко каш и си свободен.....на 60-70 години. :D
По-хубаво от това да правиш профит с чужди пари, няма! Ама, ти не можеш да го разбереш.Поне като ти чета разсъжденията стигам до този извод. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

budtel написа:Знам как могат нещата да се оправят, но ще получа заплаха с 9 милиметров. Не е комунизъм.
Какво е тогава, някаква нова форма на Утопия?

Интересно е да се отбележи че в момента предвид ниските лихвени проценти и повишилата се инфлация човек е по на сметка да има да връща заем, отколкото да се опитва да спестява.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Bistra написа:
budtel написа:Добре, каква свобода е постоянно да си принуден да взимаш на заем.
Е, каква ли пък свобода е да трупаш под юргана, без да имаш право да живееш? Вярно, после хоп, с един ход си купуваш всичко каш и си свободен.....на 60-70 години. :D
По-хубаво от това да правиш профит с чужди пари, няма! Ама, ти не можеш да го разбереш.Поне като ти чета разсъжденията стигам до този извод. ;)
Профит правят банкерите Бистра ,лихватааа от там те праскат без да се усетиш и един слънчев ден си в Дебт
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Koko написа:
budtel написа:Знам как могат нещата да се оправят, но ще получа заплаха с 9 милиметров. Не е комунизъм.
Какво е тогава, някаква нова форма на Утопия?

Интересно е да се отбележи че в момента предвид ниските лихвени проценти и повишилата се инфлация човек е по на сметка да има да връща заем, отколкото да се опитва да спестява.
Зависи Коко за колко спестявания обаждаш,ако искаш врътни едно телефонче до Швейцария и ги попитай колко е ливата за 7 цифрена сума в тяхна банка
Та има лихва и лихва според зависи от сумата,всичко е индивидуално ;)
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:Профит правят банкерите Бистра ,лихватааа от там те праскат без да се усетиш и един слънчев ден си в Дебт
Ти ще кажеш! Ама не искам да влизам в излишни спорове, особено когато не искам да разкривам информация, която ме касае пряко. 8)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

що бе отворила си си устата давай :)
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Цъ! :x
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

myhata II написа: Зависи Коко за колко спестявания обаждаш,ако искаш врътни едно телефонче до Швейцария и ги попитай колко е ливата за 7 цифрена сума в тяхна банка
Та има лихва и лихва според зависи от сумата,всичко е индивидуално ;)
Муха, мисля че знам по-добре от тебе как си инвестират парите тези със 7 цифрените суми и може с голяма изненада да разбереш че далеч не всички от тях смятат спестовен влог в Швейцарска банка за най-добрата инвестиция. Освен това, не се заблуждавай че швейцарските банкери плащат големи лихви само защото някой е вкарал при тях по-голяма сума пари.

В задачата се пита обаче какво правят тези дето нито имат 7 цифрени суми, нито могат да мислят за сметка в Швейцарска банка.

budtel

Мнение от budtel »

Коко, мани ги 7-те цифри. Кажи до кога ще има иконoмически разтеж, при положение, че земята е с константна повърхнина?
Публикувай отговор