Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
karelia79

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от karelia79 »

На мен пък ми е много странно, че не сте преценили още при подаването на документите, че е възможно да ви изтече кредитната карта. Ние подадохме през август и тъй като знаех, че картата ми изтича през март 2012 година ( а бях още тогава почти сигурна, че няма да ни изтеглят парите до март) предпочетохме да платим с картата на съпруга ми, която е с валидност до 2016 година. Още към август 2011 година, забавянето с акюзетата беше около 6 месеца и не мога да си обясна защо сте очаквали, че ще получите по-рано от 6 месеца акюзе. Сроковете в тези процедури винаги се удължават, а не скъсяват. Както и условията винаги се затягат, а не обратното.
Аз лично виждам нещата така: очаквам акюзе между март и май 2012 година, интервю-ако изобщо има вече най-рано есента. Евентуално заминаване - края на 2013-началото на 2014. (но това е при положение, че ни карат по старата процедура с интервюта)
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Вик

Мнение от Вик »

karelia79 написа:На мен пък ми е много странно, че не сте преценили още при подаването на документите, че е възможно да ви изтече кредитната карта. Ние подадохме през август и тъй като знаех, че картата ми изтича през март 2012 година ( а бях още тогава почти сигурна, че няма да ни изтеглят парите до март) предпочетохме да платим с картата на съпруга ми, която е с валидност до 2016 година. Още към август 2011 година, забавянето с акюзетата беше около 6 месеца и не мога да си обясна защо сте очаквали, че ще получите по-рано от 6 месеца акюзе. Сроковете в тези процедури винаги се удължават, а не скъсяват. Както и условията винаги се затягат, а не обратното.
Аз лично виждам нещата така: очаквам акюзе между март и май 2012 година, интервю-ако изобщо има вече най-рано есента. Евентуално заминаване - края на 2013-началото на 2014. (но това е при положение, че ни карат по старата процедура с интервюта)
Не виждам нищо странно в това, че не съм врачка а чета предимно информация от официалният сайт. Там не пише картата ми да е валидна поне една година. Картата ми изтича края на април а не март.
На повечето хора подали лятото 2011г. парите отдавна са изтеглени без да са получили акюзе.
На мен ми е странно как така си изчислихте кога ще получите каквото и да е. Лично аз не виждам логика в действията на чиновниците, или съм прекалено тъп.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Това, което мислиш не е точно така. Изтеглени са парите на някой от хората, подали през лятото и то на тези, които са платили с чекове. За справка - jasmin_veni с неизтеглени пари, подали в началото на юни, и не само те разбира се.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
veselqk

Мнение от veselqk »

Вик написа:
martatabs написа:
Вик написа:Лошо няма, но ще е много тъпо и некоректно да чакаш 3 години и накрая да ти кажат - "Не ставате".
Има ли някакъв конкретен случай, или...?
Конкретни случаи много, погледни статистиката на подалите документи. Някои от по нетърпеливите пишат до Виена и получават странни отговори. Нормално е да обработят първо тези с приоритетни профисии. Любопитно ми е как разбират кой плик да отворят. Лошото е, че след
два месеца ми изтича кредитната карта и не знам как да кореспондирам с тях. Ако знаех че за усвояването на таксата ще се туткат толкова,
щях да я подновя преди изпращането на документите. Можеха поне да си направят труда за това да ни предопредят а сега ще се притеснявам за това как да им платя ако изобщо благоволят да ми обърнат внимание и то без да имам вина за това. До тук повече от четири месеца ги чакам (а съм сигурен че не съм само аз) да си вземат парите. С тези темпове акюзе мога да очаквам края на 2012г. И евентуално 2014 да ме поканят на интервю, което напълно в реда на нещата е с неясен изход. Поне понаучих малко още един език, доста труден, но ми харесва.
Спокойно! Дайте го малко по-ведро, бе! Акюзето ще дойде и две седмици след това пак ще си чакаш, както си чакаш сега... Търпение му е майката. Използвай времето за френски, семейство, приятели и всичко готино, което можеш да намериш тук! За картата не се притеснявай, подай молба за подмяна в банката - става за 2 седмици и номерът си остава същия, така че не би трябвало да имаш проблем. Все пак се консултирай с банков служител.
DCS-Montréal-25.07.2013
Accusé de réception-04.10.2013
CSQ по пощата - 09.09.2015
Втори пакет документи-Sidney, NS, Canada - 22.10.2015
Баркодове - 18.01.2016
Медицински - 26.02.2016
Покана за визи - 02.03.2016
Визи - 22.03.2016
Вик

Мнение от Вик »

karelia79 написа:Това, което мислиш не е точно така. Изтеглени са парите на някой от хората, подали през лятото и то на тези, които са платили с чекове. За справка - jasmin_veni с неизтеглени пари, подали в началото на юни, и не само те разбира се.
Ти ме притесни повече. Това изобщо не е добре. Като гледам имаш сертификат с перфектни резултати а и вашите не са изтеглени.
Опигвам се да намеря някаква логика на селекцията, но не мога. Нито фактора време, нито доказано добрият френски явно са от
значение. Остава само приоритетната професиа на водещия кандидат.
Вик

Мнение от Вик »

[quote="veselqk]

Спокойно! Дайте го малко по-ведро, бе! Акюзето ще дойде и две седмици след това пак ще си чакаш, както си чакаш сега... Търпение му е майката. Използвай времето за френски, семейство, приятели и всичко готино, което можеш да намериш тук! За картата не се притеснявай, подай молба за подмяна в банката - става за 2 седмици и номерът си остава същия, така че не би трябвало да имаш проблем. Все пак се консултирай с банков служител.[/quote][/quote]
Ако номера е същият няма никакви проблеми. Ще ги попитам, но има време - може и да ги изтеглят след няколко седмици.
veselqk

Мнение от veselqk »

Вик написа:[quote="veselqk]

Спокойно! Дайте го малко по-ведро, бе! Акюзето ще дойде и две седмици след това пак ще си чакаш, както си чакаш сега... Търпение му е майката. Използвай времето за френски, семейство, приятели и всичко готино, което можеш да намериш тук! За картата не се притеснявай, подай молба за подмяна в банката - става за 2 седмици и номерът си остава същия, така че не би трябвало да имаш проблем. Все пак се консултирай с банков служител.
[/quote]
Ако номера е същият няма никакви проблеми. Ще ги попитам, но има време - може и да ги изтеглят след няколко седмици.[/quote][/quote]

Пожелавам ти го от сърце! Ще пратят! А ако има до края на годината и още една сесия, ще е супер ;)
DCS-Montréal-25.07.2013
Accusé de réception-04.10.2013
CSQ по пощата - 09.09.2015
Втори пакет документи-Sidney, NS, Canada - 22.10.2015
Баркодове - 18.01.2016
Медицински - 26.02.2016
Покана за визи - 02.03.2016
Визи - 22.03.2016
NightMartini

Мнение от NightMartini »

Когато изпитваме огорчение и търсиме реваш, не достигаме целта, която искаме и пропиляваме силите си напразно. Извън законите на нашата обикновена логика, се случват непонятни за нас неща. Заложената от нас нужда от логика, която се лута търсейки своя източник започва да търси опора, за да не живее напразно. Понякога това е по-добре отколкото да бездейства. В природата, когато едно животно е наранено, то "разкъсва" себе си за да си отмъсти за болката, която изпитва. Това са причините, които измисляме за нещастията, които ни сполитат. Хващаме се за тях, къде с основание, къде без само за да отвърнем на болката и огорчението. Сития е самоуверен в разказите си и затова не вярва на гладния. В такива моменти ти се иска да паднеш веднъж, но завинаги, отколкото да се люшкаш непрекъснато без ясен поглед пред себе си. Природата ви е авансирала с възможноста да усещате. Превърнете тази разгорещеност при преследване на правота в страст отдадена на семейството, за да може да понасяте по-леко разочарованията. Мишо представи си спокойствието и красотата на движението на люлка, която люлее дете. В живота понякога е по-добре да минаваш с тихи и прецизни движения, а не да задълбочаваш, защото не ние ръководим процедурата, процедурата ръководи нас.

Без грам красноречие тази тема раздвижва и вълнува хората. Аз съм сам и мога да си позволя тази загуба. А кой ще ви върне на вас петък вечер? Времето не се раздава. Не бъдете толкова разточителни. Това не е превзет и изискан изказ. Това е повик за разум.
Аватар
milly

Мнение от milly »

NightMartini, винаги ми е много приятно да те чета ;)

Нашата карта също изтича март месец. Ако не изтеглят дотогава парите, не мисля изобщо да се свързвам с когото и да било, на този етап дори и не знам с кого, след като се заговори, че след март ще закриват бюрото във Виена, въпреки че в официалния сайт не виждам такава информация. Най-вероятно ще чакам да се свържат с нас. Но не го мисля това сега, когато му дойде времето...
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Аватар
Icoman

Мнение от Icoman »

Misho76 написа:emili_vn Ако обичаш колежке спри да казваш кой какво да прави в този форум ,какво да говори/пише и как да се държи,не ти е бащиния все пак.Само не издребнявай,а се радвай на предстоящото си заминаване.Нали при теб всичко приключи?
Кой мрънка и кой не мрънка не би трябвало вече да те касае.
Аз също се чудя на много хора като теб и ninushevi примерно,които получават заветните визи и после си стоят по повече от половин година в БГ/след процедура от 2 години близо/ ,но не си позволявам да коментирам.Да се чудиш времето за подобни единици спряло ли е или ....
Нормално е да мрънкаме с тези ненормални срокове.
Аз поне се опитвам да стигна до Виена лично и правя нещо по-различно от това да си седя и чакам.И вярвай ми,успявам!
Всичко най-добро на теб!

Бележка от модератора:
Отклоняваш се от темата и навлизаш в излишно изливане на нерви и засягаш хора, които са дали много на този форум. Недей да товариш излишно колегите с изблиците си.

Мишо,
Аз те подкрепям напълно!
Емили, нищо лично към теб, но съм съгласен с Мишо че е доста изнервящо някой, на когото нещата са му вече в кърпа вързани да, ти казва "А,бе я си трайте бе! Какво сте се разпенили?!" Всички оценяме загрижеността ти към нас, чакащите, но ако искаш да бъдеш още по-полезна, спри да се държиш наставнически .
Документи Виена - 16.12.2011
Accusse - 20.04.2012
Вкл.в листа на чакащи интервю-11.09.2013
Интервю 05.06.2014- Успешно !!!Счупен принтер...Очакване на сертификати по пощата.
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
Медицински- 09.09.2015/25.09.2015
Аватар
fenomeno

Мнение от fenomeno »

Icoman написа: Мишо,
Аз те подкрепям напълно!
Емили, нищо лично към теб, но съм съгласен с Мишо че е доста изнервящо някой, на когото нещата са му вече в кърпа вързани да, ти казва "А,бе я си трайте бе! Какво сте се разпенили?!" Всички оценяме загрижеността ти към нас, чакащите, но ако искаш да бъдеш още по-полезна, спри да се държиш наставнически .
Тук вече и аз бих написал, че не само на приключилите процедурата не им харесват този тип изказвания. Не ми е изобщо приятно да чета вече тая тема, именно заради тези абсолютно излишни, лишени от смисъл постове на един-двама от потребителите. Ами писна ми да чета постове, в които липсва частица градивност. Да не говорим за нещо повече. Никой не е длъжен да чете повтарящи се постове, състоящи се единствено от мрънкане и нищо друго. Ако на някой не му харесва нещо, би било редно да търси начин да го промени. Има една умна мисъл "Всеки проблем си има решение. Ако няма решение, значи няма проблем!" Та като не му харесва чакането и какво ли още там не знам, да си мръдне д.-то и да си направи нещата така както на него му се иска да бъдат. Аз обаче не смятам да се занимавам с неща които не зависят от мен. Но и не мисля да се занимавам с безсмислени речи и душевни излияния.
Лека вечер и успех на всички чакащи или заминаващи вече за Канада!
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Icoman написа: Мишо,
Аз те подкрепям напълно!
Мили хора, аз се родих миналия месец с виза в ръка и изобщо не съм чакала, та затова ми е широко около врата.

Защо си мислите, че ние не сме чакали и не сме били нервни по време на процедурата? Когато аз, а и всички колеги от нашата сесия, подавахме документи срока за обработка във Виена и Букурещ общо беше между 9 месеца и 1 година и през предходните години нямаше такава, в която да не е имало по 2 интервюта за по около 3-4 седмици. Та нагласата ми беше, че за 1 година, ще сме с визите в ръце. А какво се получи - нямаше есенно-зимна сесия. И тогава имаше нерви (ако се върнете назад в темите), но аз и тогава бях на същото мнение: че всяко зло е за добро (вдигнахме нивата на езика), и че мрънкането не помага на никой с нищо, както и гаданията тук във форума. И тогава на съфорумците не им харесваха моите мнения, а аз пък нямах идея дали ще минем интервюто и ще получим визи изобщо.
Когато обаче вие сте подавали документи (тези, които са подали 2011-та), трябва да сте били абсолютно наясно с удължените срокове.

Не съм казвала да си траете - правете запитвания към Виена, за да не стане като случая на Дидров (човека си е траел, поканата за интервю се е загубила и му бяха затворили досието). Исках да кажа, че ако си наясно, че акюзета се получават за около 6-7 месеца и сам си взел решението да си пуснеш докса, е странно и дразнещо да мрънкаш още от 1-я след подаването (но всеки си знае). Какво да кажат останалите, които чакат от по половин година, а някои и повече. Част от хората, поканени на интервю през март, чакат от година и половина, че и повече. В момента обработват май-юни. Като стигнат до юли - и на Мишо ще му дойде реда.
И акюзето съвсем не е най-важния документ в процедурата - на всеки от вас ще му отворят досието, като му дойде реда. Запитвания към Виена трябва да се правят от време на време не заради акюзето (то може и да се загуби по пощата), а по-скоро, за да не пропуснете (ако не е доставено от бг пощи) писмо с искане за допълнителни документи или сертификати за език, защото там има и срок, в който да ги предоставите или пък покана за интеврю
(пресен пример са загубените покани на тази сесия), в която има срок за потвърждаване или отлагане, който ако изпуснете, могат да ви затворят досието.

А иначе докато чакате развитие - акюзе, покана и т.н. по - добре е да се съсредоточите върху полезни за вас неща, като езици, проучване на мястото, където искате да отидете, проучване на пазара на труда и професията, която искате да упражнявате. Това са все неща, които ще ви гарантират успешно преминаване на интервюто и по-лесна адаптация.

Нека бъдат успешни за вас новата седмица и новия месец. :y:
Желая успех на всички! :)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

emili_vn написа: А иначе докато чакате развитие - акюзе, покана и т.н. по - добре е да се съсредоточите върху полезни за вас неща, като езици, проучване на мястото, където искате да отидете, проучване на пазара на труда и професията, която искате да упражнявате. Това са все неща, които ще ви гарантират успешно преминаване на интервюто и по-лесна адаптация.
Имайте предвид, че съгласно чисто новите политики за францизация на имигрантите (т.е. курсовете по френски, за които ви се изплащат помощи докато учите фул-тайм) срокът за които ви се полага такава помощ вече е само 6 месеца. Иначе казано, не си губете времето с безсмислици като зяпане на календара, а си подобрете знанията навреме.
Присъединявам се към Емили в пожеланията за успех!
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
milly

Мнение от milly »

Мишо,
Mi6o76 и Misho76 едно и също лице ли е?
Извинявай, ако е нетактично, просто от любопитство питам :$
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Мисля,че не,поне не съм аз.....
Някакъв по-специален пост ли е пуснал.... :?:
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1