Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
margaret

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от margaret »

Аз също познавам 2 семейства с покани за последните 2 дати от интервюто (мисля ,че бяха на 15 и 16-ти март)...
едното семейство изобщо няма регистрация тук, а другите не са влизали във форума от ноември месец насам...
Misho76 написа: emili_vn за много неща си права,но за едно не си.Единият от нас също е с приоритетна професия,но не сме писали почти нищо тук за това,а и да ти кажа честно няма смисъл.За мен всичко този път в процедурата е малко хазартно./случайно/
Мишо не се заяждам, ама това за приоритетната професия го решават те дали е такава...според мен ,ако бяхте с професия от секция А или Б досега отдавна да бяхте получили акюзе...
Виж нашия случай...получихме акюзе за 25 дни...поискаха ни допълнителни документи...изпратихме им ги...казаха ни ,че сме включени в списъка за следващото интервю (чак сега смея да кажа ,че са ни признали търсената професия, въпреки, че не съм сигурна на 100%)...
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

margaret Мишо не се заяждам, ама това за приоритетната професия го решават те дали е такава...според мен ,ако бяхте с професия от секция А или Б досега отдавна да бяхте получили акюзе...

Дали? нали затова водим кореспонденция с Виена.Познавам и други от секции А и Б ,и те чакат още акюзе.....

А казах ли ви поне кога ще бъде другото интервю,след като има дори вече и списък..? :?:
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Misho76 написа:Дали? нали затова водим кореспонденция с Виена.Познавам и други от секции А и Б ,и те чакат още акюзе.....
Ти продължаваш да не разбираш - какво означава,че познаваш други от секция А и Б. Кой ти каза, че са с професии от А и В? Ако не са потвърдили от Виена, значи не са с такива професии. Разберете, че това не го решавате вие. Дори наименованието на специалността да съвпада на 100 %, ако изучаваните предмети не съвпадат поне на 80% с тези, които се изучават там в същата специалност, търсена професия не се признава.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

jasmin_veni, отъде е взета тази информация ? От някакъв график ли е изкопчено това, или резервация на самолетен билет, хотел, рент-а-кар, или друго ? Колко е проверена тази информация, и какво значение има тя за вас?

Вчера минаха 22 месеца от подаването на документите ни във Виена. Все още нямаме визи. Ако това ви се вижда прекалено дълъг период, си пригответе валидола :D

Горе главата на всички, които ще имат търпението да дочакат края на това начинание. Аз мисля, че си струва ;)
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

emili_vn А чакай тогава да те питам,така и така си пишем тази вечер.Ако си в клон на голяма международна компания и същата има офис в Монтреал и е заявила,че те иска ,и от БГ са ти подготвили докс за това+препоръка,а просто Виена спи.И ако тези от Монтреал са в недоумение какво точно правят собствените им чиновници във Виена ,това как се третира?
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

pavelyankov не знам, от къде е взета тази информация,предполагам от резервацията в Радисън, друго обяснение нямам. Разбира се, не е проверена информация, ще стане ясно дали е вярна, когато започне сесията.
За мен лично няма значение. Ти пита - аз отговорих, защо Мишо мисли, че ще са двама интервюиращи.

П.С.
Пак се оспами темата :lol:
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Misho76 написа:emili_vn А чакай тогава да те питам,така и така си пишем тази вечер.Ако си в клон на голяма международна компания и същата има офис в Монтреал и е заявила,че те иска ,и от БГ са ти подготвили докс за това+препоръка,а просто Виена спи.И ако тези от Монтреал са в недоумение какво точно правят собствените им чиновници във Виена ,това как се третира?
Ти май не си много наясно с процедурата за квалифицирани работници за Кебек.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

jasmin_veni :y: не,темата не се оспами.Темата си е :Забавяне на акюзето.
Понеже по Коледа всички успокояваха с това как след НГ щели да завалят акюзета,та трябваше да я побутнем.Защото акюзета не заваляха.Има само 2 получени,за едното дори не е сигурно,защото човека не се похвали дори.Нормално е да се пита.По-ненормално според мен е да знаеш нещо и да си траеш.
И понеже нещо нямам вяра на БГ пощи следя редовно няколко теми.

pavelyankov последният пост ти го игнорирам!А ти наясно ли си с това:

Offre d'emploi validée dans la RMM (Предложение за работа в Регион Монреал) 6 точки в критериите за селекция?

Придържай се към темата!Гледам,че чакаш 22 месеца.Явно си доста по-наясно с процедурата!Не е ли редно да пишеш в темата с визите след като си на етап виза,както пишеш по-горе?
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Абе Мишо76, тези 6 точки ти дават 6 месеца преднина ли ? Най-добре спри да пишеш тук.
Вини Джоунс
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

pavelyankov написа:
Misho76 написа:emili_vn А чакай тогава да те питам,така и така си пишем тази вечер.Ако си в клон на голяма международна компания и същата има офис в Монтреал и е заявила,че те иска ,и от БГ са ти подготвили докс за това+препоръка,а просто Виена спи.И ако тези от Монтреал са в недоумение какво точно правят собствените им чиновници във Виена ,това как се третира?
Ти май не си много наясно с процедурата за квалифицирани работници за Кебек.
:y: и аз до този извод стигам

Твоята голяма международна компания трябва да обяви въпросното работно място на пазара на труда и ако не намери подходящия кандидат, трябва да докаже, че там няма друг с твоята квалификация и ти си ерчовека, който отговаря на изискванията като квалификация и по този начин да придобиеш допълнителни точки по критерий
OFFRE D’EMPLOI VALIDÉE (10 max.)
Offre d'emploi validée dans la RMM 6
Offre d'emploi validée à l’extérieur de la RMM 10

Ако искаш се запознай с критериите, по които ония "спящите" във Виена оценяват офеакартите за работа: http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... PI-3-1.pdf" - от стр.72 до стр. 79

И искам да подчертая, че дори компанията да успее да докаже, че ти си единственият в света, който е квалифициран да заеме съответната длъжност - това не означава нито, че професията ти е търсена, нито, че е приоритетна, съгласно регламента на процедурата.

И така - в случая може би трябва да си космонавт, за да мине номера.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

pavelyankov написа:Абе Мишо76, тези 6 точки ти дават 6 месеца преднина ли ? Най-добре спри да пишеш тук.
:lol: Явно той това си мисли. :rofl:
Малко не е наясно, че дори да му ги дадат тези точки, ще трябва да си чака реда. Но ние с теб май трябва да си ходим в нашите си теми ха ха ха, които явно са разпределени по старшинсво и да не им се пречкаме на новоизлюпените колеги, че да си живеят "спокойно" в утопията, която сами са си създали.
Мен вече ми писна - който разбрал, разбрал - който не е - другия път.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

emili_vn Благодаря ти! :)
Ще се запозная обстойно с посочените страници.
Попитах именно теб,защото с теб сме колеги /изненада/ по специалности.
Да ти кажа честно,изпратихме 2-3 семейства с Offre d'emploi validée dans la RMM 6 ,но в друга област.
Ако детайлите от работодателите като докс са изпипани, се получава.
Мал- шанс,този път просто процедурата им забуксува.Кой знае.....утре може съвсем да я заличат като неизгодна за тях.Свидетели сме на интересни събития в Световен мащаб.

Най-важното е да сме здрави и да се обичаме!

emili_vn Видях,че си написала нещо и след основният си пост.Не ти прави чест да се принизяваш до елементарни хора!Ще го приема като чиста проба завист!Все пак офертата си е моя!А ти можеш да почакаш да се стопи снега в БГ,че то не е ясно и самолета ти дали ще излети в снеговете,Все пак в БГ снега винаги ни изненадва!
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

Блажени са тези, които имат някакви познания. Ама едно е да игнорираш нещата които се случват около теб, друго е да са ти непонятни. При големите светила на науката имаме такъв момент, че те пропускат повечето събития около тях, но при тях е различно. Не е хубаво да си прост. Да живееш елементарно е добре, но малко хора го правят съзнателно. Но да не се замисляш въобще не е хубаво. Ако си казваш "нещата са такива и не ме интересува защо" хич не е добре. Поне на няколко момента в живота ти трябва да има такъв род замисляния, иначе по какво ще се различаваш от човек-животно?!
и Misho76 преди и аз да съм се завряла в темичките за покана за визи (явно че само тя е разрешена за хората с над 22 месечна процедура) искам да те попитам защо в над 50% от постовете ти единственота проявена "мисъл" от теб е в насока "мрънкане" и "недоволстване" от срокове и начин на работа на служителите във Виена? Тъй като си направих труда да прочета 92-те ти мнения и се опитах да открия такива, насочващи или помагащи на някой питащ, но уви не се натъкнах на нищо подобно. Не съм привърженик на това да се нападаме тук във форума, но когато очевидното за теб е неведимо просто не знам с какъв хъс продължаваш да обиждаш и окачествяваш хората, които имат едно едничко желание и то е да помогнат на някой????
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
margaret

Мнение от margaret »

Misho76 написа:
Дали? нали затова водим кореспонденция с Виена.Познавам и други от секции А и Б ,и те чакат още акюзе.....

А казах ли ви поне кога ще бъде другото интервю,след като има дори вече и списък..? :?:
Казаха ни ето това :

Nous désirons vous informer que vous etes inscrit sur une liste d'attente des entrevues de selection avec un conseiller a l'immigration.Toutefois, nous ne pouvons vous fixer un rendez-vous dans l'immédiat.
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

sudju4e Темата е Забавяне на акюзето ,пиша го сигурно за 3-ти път.
Радвам се,че си отделила време да изчетеш 92-те ми мнения. :handshake:
Аз толкова свободно време бих посветил единствено на жена си и детето си! :rock: оАко искаш да обсъдим именно забавянията на акюзетата,има ли въобще такива и кога да ги очакваме,с радост ще го направя!
Всичко останало е лишено от смисъл.Тук както виждаме има видни експерти по емиграционните въпроси.Поне пари да изкарваха от това!

margaret :handshake: Благодаря ти!Ето това е отговор!По темата!
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Заключено