Що е то Representative според CIC?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Leda78

Що е то Representative според CIC?

Мнение от Leda78 »

Здравейте!

Имам следния казус - искам да изпратя на човек в Канада да ми изпрати документите по процедурата. Този човек няма да ги попълва, няма да ги проверява, няма дори да отваря плика, просто ще ги изпрати. Сега въпросът е - трябва ли да го пиша representative?

Ето определението за representative според CIC:
A representative is someone who has provided advice, consultation, or guidance to you at any stage of the immigration application process, or in an immigration proceeding. If someone represented or advised you to help you submit your application, then that person is your representative.
Вижте подчертаното - аз го приемам като че всеки намесен в процеса (от попълването, до изпращането включително) трябва да се води representative.

Също така когато описват типовете representative, които се водят compensated & uncompensated, в uncompensated категорията има подтип, който отговаря на профила на моя човек :)
Uncompensated representatives include:

•friends and family members who do not, and will not, charge a fee or receive any other consideration for their advice and services;
И също така, в началото, когато обясняват кой трябва да попълва Use of a Representative (IMM 5476), казват че тази форма се попълва, когато
Complete this form only if you:

•used the services of a representative to help you prepare or submit your application; or
Накратко стигам до извода, че трябва да пиша този човек като мой репрезентатив, вие какво мислите?

Благодаря предварително за отговорите!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
Lira

Re: Що е то Representative според CIC?

Мнение от Lira »

Здрасти, Leda :)

Ами ти явно всичко си проучила по въпроса и от цитатите, които си дала тук излиза, че трябва да впишеш твоя човек като репрезентатив.

Но, признавам си, аз въобще не съм се интересувала от тая тема, така че да не те заблудя!
Нека да пише някой, който има личен или знае за споделен чужд ОПИТ! :)
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Леда78
Според мен, най-добре е да се попитат канадските власти по този въпрос.
Manchester United Football Club
Аватар
skwestarz

Мнение от skwestarz »

Наистина най-добре е да се питат канадските власти. Лично мое мнение (аз така бих постъпила), че не трябва да се споменава като представител, тъй като тя не попълва, нито те съветва как да попълниш данните, нито отговаря за теб за попълнените данни пред властите. Приятелката ти само ще пусне един плик, който няма и да отваря. Подател се водиш ти, а писмото е пуснато в Канада. Нищо повече. Как стоят нещата ако си в Канада на екскурзия и решиш, че искаш да си пуснеш докато си там документите за по-бързо, вместо, когато се прибереш в България? :^)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Според мене също човек който само ще пусне писмото в пощата не е твой представител пред канадските власти.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Leda78 написа:Здравейте!

Имам следния казус - искам да изпратя на човек в Канада да ми изпрати документите по процедурата. Този човек няма да ги попълва, няма да ги проверява, няма дори да отваря плика, просто ще ги изпрати. Сега въпросът е - трябва ли да го пиша representative?

Ето определението за representative според CIC:
A representative is someone who has provided advice, consultation, or guidance to you at any stage of the immigration application process, or in an immigration proceeding. If someone represented or advised you to help you submit your application, then that person is your representative.
Вижте подчертаното - аз го приемам като че всеки намесен в процеса (от попълването, до изпращането включително) трябва да се води representative.
Не, не трябва да го пишеш representative. Не си усложнявай живота допълнително с това да питаш канадските власти. Ако ги пратиш по куриерска фирма, няма да я пишеш като representative, нали?
Въпросът е, с какво ти помага това че той ще ги пусне ако ти му ги пращаш от БГ в запечатан плик? Ако документите не се загубят на излизане от България то няма да се изгубят и докато пътуват по пощата в Канада. Ако му ги пратиш по куриер за по-сигурно, защо не ги пратиш направо до имиграционния офис?
Аватар
skwestarz

Мнение от skwestarz »

miteto написа: Въпросът е, с какво ти помага това че той ще ги пусне ако ти му ги пращаш от БГ в запечатан плик? Ако му ги пратиш по куриер за по-сигурно, защо не ги пратиш направо до имиграционния офис?
За съжеление Leda78 не успя да влезе в квотата 2011 г. за най-бързо изчерпващия се NOC 1122. Идеята е тя да прати много по-рано плика на приятелката си, а тя още първия ден 01.07.2012 да го пусне от Канада. Така се спестяват поне 2-3 дни от времето, ако ги пусне от България и шансовете й се увеличават. :)
Leda78

Мнение от Leda78 »

Точно така skwestarz, това е идеята :)

Мен не ме притеснява нея да я напиша репрезентатив - имам й пълно доверие. Въпросът е дали е нужно...

Изводът ми до момента е, че трябва да си точно според изискванията при тях, са не им даваш повод да те дисквалифицират заради някоя тъпотия, тъй като канадците спазват стриктни правила. Ще им пиша да ги запитам, а ако се налага, това че ще попълня още един документ, не ме притеснява. Въпросът е да не объркаме нещо и да не отпаднем заради някаква глупост.
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Митето ти отговори най-правилно, ама ти продължаваш да пишеш глупости и да си усложняваш живота ненужно. Какъв репрезентатив може да бъде един куриер, било то Федекс или приятел? Ако не можеш да си отговориш на нещо толкова елементарно, ти не си за чужбина.
Тук всяка по-голяма фирма, учреждение, министерство и прочее си имат т.нар. mailroom, където специално назначени хора получават писмата, подписват се, ако са препоръчани и след това ги разнасят по съответните отдели. Там разни секретарки ги отварят, вадят, преглеждат, в твоя случай, дали всичко е пълно и чак тогава ги поставят на бюрото на голямата клечка, която ще те отреже или не. НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА КОЙ И КЪДЕ ГИ Е ПУСНАЛ.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Leda78

Мнение от Leda78 »

Благодаря на всички, които дадоха мнение по темата.

Относно representative - за мен също не е логично човек, който само ти е изпратил плика да ти е репрезентатив, но също така е факт, че това, което съм цитирала по-горе е от инструкциите в официалния сайт. Не знам дали ставам за чужбина, времето ще покаже, но английски поне знам. :):):)

По-скоро се надявах да пише тук някой чиито документи са пращани от друг човек от Канада, но не от него лично, но явно няма такъв...

Успех на всички!
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Ами след като знаеш английски, прочети поне три пъти цитираното от самата теб по-горе и си отговори на въпроса, след като твоя приятел НЕ ТИ Е ПОМАГАЛ И ДАВАЛ СЪВЕТИ (сама твърдиш, че дори плика няма да е отварял) дали ти се явява репрезентатив. Ако все още имаш съмнения относно отговорите които задаваш, можеш не само да се обадиш на CIC, ами дори и да палнеш самолета, да отидеш на място и ги попиташ лично, за още по-сигурно.
Не е задължително да се вслушваш в моите съвети - аз не съм пращал моите документи по човек, както и никога не съм готвил боб с антифриз, но това не ми пречи да знам, че задължително ще се натровя, нали?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Leda78 написа:И също така, в началото, когато обясняват кой трябва да попълва Use of a Representative (IMM 5476), казват че тази форма се попълва, когато
Complete this form only if you:

•used the services of a representative to help you prepare or submit your application; or
Накратко стигам до извода, че трябва да пиша този човек като мой репрезентатив, вие какво мислите?

Благодаря предварително за отговорите!
Пускането/пренасянето на писмото няма нищо общо с prepare or submit your application. Ще направите грешка ако го въведете този човек във формата.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Публикувай отговор